Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Kupagyőztesek köszöntötték a születésnapost

A napokban ünnepelte 60. születésnapját a korábbi FC Sopron futballcsapatának szertárosa, Bausz Imre. A barátok alaposan meglepték, szinte szóhoz sem jutott.
Fogalma sem volt róla, miért „riasztja" délután 3 óra tájban régi cimborája, Gosztola József, aki csak „kirángatta" a Vasas-pályára, ahol egy nagy sátrat látott állni az öltözőépület előtt. Amikor belépett, nem hitt a szemének: vezetőstől, edzőstől szinte hiánytalanul megjelent a köszöntésére a soproni aranycsapat, a majdnem hét esztendeje, 2005. május 11-én Székesfehérváron a Ferencváros 5–1-es kiütésével Magyar Kupát nyert gárda.

A hatvanesztendős Bausz Imrét (a jobb képen) sokan, köztük az egykori soproni szakvezető, Pintér Attila is köszöntötte. Fotó: Magasi Dávid
A hatvanesztendős Bausz Imrét (a jobb képen) sokan, köztük az egykori soproni szakvezető, Pintér Attila is köszöntötte. Fotó: Magasi Dávid

Többen, Hanák Viktor, Bagoly Gábor és Sira Istán is Sopronban „ragadtak", mert Ausztriában alacsonyabb osztályban futballoznak. A sikerkovács, Pintér Attila és segítője, Farkas „Bringa" most az ETO-val bajnoki aranyra tör, miként Fehér Zoltán is, Szabó Ottó azonban sérülése miatt nem volt ott. A kupadöntőn erősen potyaízű gólt szerző Horváth András Szombathelyről érkezett. Akadtak, akik egészen messziről utaztak Bausz Imre köszöntésére, a kupadöntőn bravúrt bravúrra halmozó kapus, Balogh János Nyíregyházáról érkezett, ott véd a másodosztályban. Erre a rendezvényre nagy örömmel tért haza a soproni születésű, de Pakson futballozó Sifter Tamás. A jelenlegi soproni csapatot, a Vasutat csapatkapitánya, az akkori együttesben is meghatározó Bojan Lazic, s Csontos Zoltán, valamint az ünnepelt gólerős unokaöccse, Bausz Róbert képviselte.


A gólzsák Tóth Mihály jelenleg Nagykőrösön a Pest megyei I. osztályban feljutásra apelláló Nagykőrös játékos-edzője, s egyik futballistája Pintér Zoltán. A szervezők Károlyi Sándort nem tudták elérni, Bárányos Zsolt pedig igazoltan volt távol, edzett a Vasassal.

A rendezvényen ott volt az akkori többségi tulajdonos Antók Zoltán, Gőbl Gábor ügyvezető és jobbkeze, Tóth Krisztián.

Bausz Imre, miután átvette a játékosoktól az ajándékokat – többségük finom borral kedveskedett – és a 60-as számmal díszített tortát, végignézve az őt ünneplőkön nem nagyon jutott szóhoz. Csak annyit mondott: „Ezt nem gondoltam volna, tényleg nagyon szép ajándék, köszönöm."

Később azért kapott még egy, a játékosok és a vezetők, a stáb tagjai által aláírt mezt is, hogy maradjon egy kézzel fogható emléke is erről a tényleg felejthetetlen ünnepről, amelyen a játékosok is örömmel találkoztak s nosztalgiáztak kicsit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SC Sopron: Skála is belépett

Az SC Sopron hétfői ülésén hivatalosan is az egyesület elnökségi tagja lett Skála János, az SVSE… Tovább olvasom