Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Kudarc az ötödik hely

Közepesnek értékeli a kézilabdacsapatok szereplését Vanyus Attila. Az MKSZ elnöke még nem tudja, mi lesz a férfi- és női válogatott kapitányának sorsa.

Vanyus Attila, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke, egyben a Győri ETO KC elnöke a küldöttség tagjaként vett részt az athéni olimpián. A férfi- és a női válogatott szereplését összességében közepesre értékeli.
„ A férfiak, akiket az első nyolcba vártunk, erőn felül teljesítettek, s csak kevés hiányzott ahhoz, hogy érmet szerezzenek. A nőktől viszont hivatalosan érmet, titokban nagyon sokan aranyat vártak, így érthető módon az ötödik hely kudarcnak tekinthető."
Mindezek után kissé érthetetlen a hír, miszerint Skaliczki Lászlót, a férfiválogatott szövetségi kapitányát menesztette a szövetség.

Elnökségi ülés két hét múlva

„ Felháborítónak tartom, hogy ilyen álhírek kelnek szárnyra. Fogalmam sincs, kinek áll érdekében ilyeneket terjeszteni. Természetesen szó sincs arról, hogy Skaliczki László szerződését felbontottuk volna. Két okból sem. Egyrészt ez augusztus 31-én automatikusan lejárt, másrészt ilyen döntés meghozatalához csak az elnökségnek van jogosítványa, és az elnökségi ülésre csak két hét múlva kerül sor. Akkor értékeljük a két csapat szereplését."

Hogy miként, arról Vanyus Attila nem tudott mit mondani, bár sokaknak, legfőképpen a szurkolóknak lennének elképzelései.

Hiányzott a vezéregyéniség

„ Bevallom, még az események hatása alatt vagyok én is, hétfőn jöttünk csak haza. Hiba lenne most bármit – esetleg indulatból – mondani. Az elnökségi ülésig még van két hét, addig nyilván mindenki összeszedi gondolatait, hogy reálisan értékelhesse az elért eredményeket. Persze azzal tisztában vagyunk, hogy Mocsai Lajosra, a nők szövetségi kapitányára micsoda össztűz zúdul. Nyilván neki is megvan a maga felelőssége, de a dolog ennél összetettebb.

A gyengébb szereplés alól a játékosok sem menthetők fel teljesen. Annyit még hozzátennék, hogy a legnagyobb különbség abban mutatkozott meg a két gárda között, hogy a fiúknál akadt olyan játékos, ráadásul nem is egy, aki igazi vezéregyéniség volt. Pásztor, Mezei vagy Szathmári nemegyszer keményebb szavakkal ösztönözte jobb teljesítményre, pozitívabb hozzáállásra társait.

Egy ilyen vezéregyéniség a lányoknál nagyon hiányzott. A pályán és azon kívül is. Ami Mocsai Lajos és a keret megromlott kapcsolatát illeti, úgy érzem, a mostani olimpián nem lett se jobb, se rosszabb a viszony, mint amilyen azt megelőzően vol t."

Egyelőre tehát kérdéses, marad-e Skaliczki László, illetve megy-e Mocsai Lajos. A döntést utóbbi esetében két dolog is nagyban megnehezíti. Egyrészről decemberben Európa-bajnokságnak ad otthont hazánk, másrészről viszont az érvényben lévő szabályok értelmében klubedző nem lehet kapitány. A szóba jöhető szakemberek közül viszont mindegyiknek van csapata.

Nem terveznek új igazolást

Vanyus az olimpia után a Győri ETO KC dolgait intézi, s a Skaliczki menesztéséről szóló hír után egy másik „kacsát" is lelőtt, miszerint egy külföldi kapus (a hírek szerint a francia Nicolas vagy a norvég Tjugum) igazolását tervezi a Graboplast-ETO.

„ Szó sincs ilyesmiről. A keretek véglegesek, s pénzünk sem lenne új játékosra. Még gondolkodás szintjén sem merült fel, hogy bárkit is szerződtessünk, pedig nagyon sokan vannak, akik szívesen jönnének Győrbe. A következő bajnoki idényt a jelenlegi játékosállományokkal képzeljük el."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapros és Mandula is hátrébb csúszott a ranglistán

Az amerikai nyílt teniszbajnokság rajtja előtt nem történt jelentősebb változás a női teniszezők… Tovább olvasom