Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Kudarc az emlékmérkőzésen

Igazán megható jelenet játszódott le több mint egy órával a Magyarország–Wales barátságos labdarúgó-mérkőzés előtt a Puskás Ferenc Stadion toronyépületénél található magyar labdarúgók emlékoszlopánál.

Hét óra előtt öt perccel gördült be a magyar válogatottat szállító busz, melyről szomorú, fátyolos tekintetű labdarúgók sorjáztak le és vonultak az elmékoszlop köré. Stark Péter, a Győri ETO FC válogatott labdarúgója és Gera Zoltán csapatkapitány nem az emlékműhöz indult, hanem a toronyépületbe, azért, hogy felemelje azt a hatalmas koszorút, melyet a válogatott tagjai helyeztek el, így emlékezve a január 26-án elhunyt Fehér Miklósra.

A koszorú körül látható szalagra a következőt írták: „Miki, örökké emlékezni fogunk rád! Válogatott társaid." A megható esemény is jelezte annak, aki nem tudná, hogy a szerda esti találkozót a tragikusan, fiatalon elhunyt egykori győri labdarúgó emlékére rendezik. Már a megemlékezés előtt megérkeztek Győrből Fehér Miklós szülei és testvére, 19 órakor pedig a Kaibás családot fogadták a szövetség vezetői.

Miki volt menyasszonya, Adrienn zokogva állt a koszorú mellett és potyogott a könny mások szeméből is. Húsz órakor Fehér Miklós legkedvesebb dala hangzott a hangszórókból. Ezerszer hallottuk már, s ezerszer borsózott a Bikini együttes slágerétől a bőrünk. Már ezerszer jutott eszébe az embereknek, miért is kellett Fehér Miklósnak elmenni közülünk.

A kezdés előtt ismertették Fehér Miklós labdarúgó-pályafutását. Megemlékeztek a győri életéről és társai a légiós életét is méltatták. A kivetítőn pedig láthatták a nézők Miki mind a hét gólját, melyet a válogatottban szerzett. A Himnusz alatt a Keleti pályaudvar mögötti kapu lelátója zászlóerdőbe borult, melynek közepén egy hatalmas „Miki" felirat virított fekete alapon fehér betűkkel. S bizony a Himnusz alatt is mindenki Fehérre gondolt.

A család és volt menyasszonya az elnöki páholyból dr. Bozóky Imre, az MLSZ első emberének társaságában nézte végig a találkozót, míg a Kaibás család – Adrienn szülei és testvére – a VIP-páholyból emlékezhetett Mikire, majd szurkolhatott a magyar válogatott sikeréért. Fehérhez méltó megemlékezés volt ez a szerda esti szomorú labdarúgó-mérkőzés, amely előtt, alatt és után is Fehér Miklósra gondolt a publikum. Már csak ezért is fájó a vereség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sztrájk lassítja az olimpiai készülődést

A legnagyobb görög szakszervezet általános sztrájkot hirdetett, s ez újabb késedelmekhez vezethet a… Tovább olvasom