Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Kritizálják a Nemzet Sportolóinak listáját

55 név szerepel azon a listán, amelyből 12-en megkaphatják a Nemzet Sportolója címet, és vele havonta bruttó 500 ezer forint életjáradékot. A tegnap bejelentett lista összeállítási elveit máris többen bírálják.
Sokak szerint hiba volt keretet állítani, mert aki elismerés nélkül marad az kényelmetlenül érzi magát. Mások a listát azért tartják meglepőnek, mert aránytalanul szerepelnek rajta a sportágak képviselői: legtöbben, heten az asztaliteniszezők vannak, miközben a vívók és labdarúgók közül hatot tartottak érdemesnek a jelölésre.

A kitüntetést 60. életévét már betöltött sportembernek adományozza a kormány, aki aktív maradt a sport világában, így kérdéses hogy például Balczó András elnyerheti-e a kitüntetést, aki sportpályafutása után nem edzősködött.

A nagyobbik ellenzéki párt szerint a nemzet sportolójának jutattott havi járandóság sem igazságos.

Kiss Norbert kulturális tagozatának sportszekciójának vezetőségi tagja: "Kérni fogjuk a miniszterurat a parlamenti frakción kerezstül, hogy az a pénz összeg legyen adómentes, mai a nemzet sportolójának jár...mint a nemezet színészei."

Hogy miért van a különbség a nemzet színészének és a nemzet sportolójának anyagi elismerése között, nem sikerült megtudnunk a szakminisztérium ugyanis nem válaszolt megkeresésünkre. Úgy tudjuk eddig Fenyvesi Csabára érkezett a legtöbb szavazat, a nemzeti sport internetes oldalán, de előkelőhelyen áll Portisch Lajos, Balczó András Puskás Öcsi és Albert Flórián is. Ám ennek a voksolásnak a kimenetele nem kötelezi semmire a döntőshozókat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kurányi megsérült, ismét eljöhet Szabics ideje

Úgy tűnik, hosszú idő után végre ismét közelebb kerülhet a Stuttgart kezdőcsapatához Szabics Imre,… Tovább olvasom