Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Közönségszórakoztató maraton-vb-t rendez Győr

A győri maraton-világbajnokságra olyan versenypályát terveztek, amely szinte végig a belvárosban halad, látványos és nézőközeli. A szurkolók egy ötven négyzetméteres kivetítőn is nyomon követhetik a verseny alakulását. A magyar csapat szeretné megismételni az 1999-es vb eredményességét.

Közönségszórakoztató győri maraton-világbajnokság megrendezése a cél szeptember 8–9-én – hangzott el a vb tegnapi sajtótájékoztatóján Győrött.

Ötven nappal a győri maraton kajak-kenu világbajnokság kezdete előtt Győr belvárosában dr. Baráth Etele, a Magyar Kajak-kenu Szövetség elnöke, dr. Ottófi Rudolf, a város alpolgármestere és Salga István, a magyar csapat egyik kiválósága leleplezték az órát, ami a vb rajtjáig számolja vissza az időt.

Az esemény sajtótájékoztatóján dr. Baráth Etele megemlékezett arról, hogy Győr immár tradicionális házigazdája a jelentős kajak-kenu maratonversenyeknek, hiszen 1999-ben világ-, 2002-ben pedig Európa-bajnokságnak adott otthont a város. Biztos benne, hogy szeptemberben is remek küzdelmeket láthat a fantasztikus közönség, amely többezres létszámban tölti majd meg a versenypálya körül a Mosoni-Duna partját.
Dr. Ottófi Rudolf alpolgármester elmondta: a vb szervesen illeszkedik a város által szervezett sport- és kulturális események sorába. A több mint ezer Győrött tartózkodó résztvevő révén pedig bevételhez is jut a város.
„A nézők kiszolgálására, szórakoztatására is különös figyelmet fordítunk – fogalmazott Kadler Gusztáv, a vb szervezőbizottságának elnöke. – Ennek részeként olyan versenypályát terveztünk, amely szinte végig a belvárosban halad, látványos és nézőközeli. Hat kört tesznek meg hat futószakasszal a felnőtt férfiak és amennyiben a vízállás engedi, megkerülik a Rábán lévő Radó-szigetet is. A hajókra szerelt csipekkel részidőmérő rendszert működtetünk, ennek segítségével a szurkolók egy ötven négyzetméteres kivetítőn is nyomon követhetik a verseny alakulását."

A világbajnokság programja

Szeptember 5–6.:
masters Világkupa.

Szeptember 7.:
ünnepélyes megnyitó.

Szeptember 8.,
8.30 óra: ifjúsági egyéni, női és férfi K–1, C–1, eredményhirdetések. 11.15 óra: felnőtt egyéni, női K–1, C–1, eredményhirdetések. 14.30 óra: férfi egyéni, K–1, eredményhirdetés.

Szeptember 9.,
8.30 óra: ifjúsági páros, női és férfi K–2, C–2, eredményhirdetések. 11.15 óra: felnőtt páros, női K–2, C–2, eredményhirdetések. 14.30 óra: férfi páros, K–2, eredményhirdetés.
Az aranyparti versenyközpontnál egy 2300 szurkolót befogadó lelátót építenek fel, ám a pálya többi szakaszánál a partokon és a hidakon sokan buzdíthatják majd a magyarokat.

„A vb-k történetében most először vizsgázik az új lebonyolítási rendszer – folytatja Kadler Gusztáv. – Változás, hogy külön rajtol el a női kajakosok és kenusok, valamint a férfi kajakosok mezőnye. A hagyományoknak megfelelően szombaton az egyes, vasárnap pedig a páros döntőket rendezzük meg. Több részletben tartjuk meg az eredményhirdetéseket, örülök, hogy a nemzetközi szövetség végre elfogadta az erre vonatkozó, már 1999-ben beadott javaslatunkat."

A világbajnokság hírverése a következő napoktól kezdve folyamatos lesz. Ehhez új, önálló arculatot dolgoztak ki. A hivatalos honlapon, az óriásplakátokon, a szórólapokon és a belépőkön Csay Renáta hatszoros világbajnok kajakos alakja látható.

Borsodi Géza, a maraton szakágvezetője elmondta: szeretnék megismételni az 1999-es győri vb eredményeit, amikor négy arany-, két ezüst- egy bronzérem volt a magyar csapat mérlege. Egyébiránt ez minden idők legjobb magyar vb-szereplése is. Az elmúlt hétvégi trencséni
Európa-bajnokság sikerei mindenesetre bizakodásra adnak okot a szeptemberi győri világverseny előtt.
A magyar együttesből Trencsénben Salga István kajak egyesben ezüst-, párosban pedig aranyérmet szerzett.

„Nem volt ideális a felkészülésem, mert az EB előtti két hétben betegséggel küszködtem. Így különösen örülök az eredményeknek, a spanyol Manuel Bustótól csak a hajrában kaptam ki. Győrött – ami nekem hazai pálya – bízom benne, hogy visszavágok a spanyolnak. Párosban Böröcsök Balázzsal most debütáltunk és mindjárt aranyérmet szereztünk. Úgy érezzük, még sok van bennünk és ezt a győri világbajnokságon is szeretnénk bizonyítani" – fogalmazott Salga István.

Papp Győző

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ETO FC: találkozás a szurkolókkal

A Győri ETO FC hétfőn este szurkolói ankétot szervez a stadionban. Az éves bérletek valamennyi hazai… Tovább olvasom