Kisalföld logö

2018. 09. 22. szombat - Móric 13°C | 25°C Még több cikk.

Közepes őszt zárt az újonc

Újoncként a nyolcadik helyen vég zett az MTE 1904 az NB I/B-ben. A csapat jól kezdte a szezont.

Újoncként a nyolcadik helyen vég zett az MTE 1904 az NB I/B-ben. A csapat jól kezdte a szezont, de a folytatásban kevés gólt rúgott, így az igazán kiugró teljesítmény elma radt. Az MTE 1904 gárdája – mi- után az NB II-es bajnokságot megnyerte – vállalta a megméret tetést a magasabb osztályban.

Szerencsére a bajnokság előtti anyagi gondokat sikerült hamar rendezni. Bíró Péternek, a Lombard Kft. tu lajdonosának színre lépésével egy fél csapatra való új játékos érkezett, a szakmai munka irányítását pedig Menczeles Ivánra bízták, míg a ko rábbi sikeres játékos-edző Tiba Zoltán – akivel az NB II-t is meg nyerte a társaság – a pályaedzői fel adatokat vette át.

Jó kezdés után visszaesés

Az MTE 1904 az ősz végére a nyolcadik helyet szerezte meg, no ha több fordulón keresztül volt en nél sokkal előkelőbb helyen is.

Összességében a mezőny a dobo gósokat leszámítva rendkívül ös szesűrűsödött. A tavasz folyamán tehát egy-egy győzelemmel jelen tősen lehet majd javítani a pozíci ón, igaz, vereség esetén hamar vissza is lehet csúszni a tabellán. Menczeles Iván edző így foglalta össze az őszi idényt: „Alapvetően a vártnál jobban kezdtük a bajnoksá got, ami lendületet adott a folytatás ra.

Induláskor a négy hátvédes rend szerben gondolkodtunk, de hamar kidőlt a sorból két középső védőnk és ezután át kellett térnünk a három védős szisztémára. Ez némi bizony talanságot szült, sőt, később, amikor Sipos is kiesett, hullámvölgybe kerül tünk. Ez minden csapat életében elő fordul, nálunk három-négy fordulón keresztül tartott. Ezalatt a tabella el ső három helyezettjétől kaptunk ki sorozatban.

Puglits csatasorba állá sával némileg stabilizálódott a védel münk és ismét pontszerzés és győze lem következett. Összességében a nyolcadik helyezés egy újonc csapat részéről elfogadható, hiszen a három, most felkerült csapat közül mi ál lunk a legjobb helyen, de hiányérze tem van, mert a remek kezdés után többet vártam a csapattól. Úgy ér zem, a tavasz folyamán az első öt-hat hely valamelyikét meg tudjuk célozni, de a célok eléréséhez szüksé ges a személyi, tárgyi és anyagi felté telek megteremtése."

Gólerős csatár kerestetik

Hogy konkrétan ez mit jelent, arról így nyilatkozott az edző: „A csapat megerősítése elengedhetetlen. Elsősorban egy gólerős csatárra lenne szükségünk, mert bár a helyzeteink ősszel is megvoltak, azokat nem mindig sikerült kihasználni.

Az alapvető taktikánk az, hogy masszív védekezésből indított kontratámadá sainkkal minél több gólhelyzetet te remtsünk. Ezzel összességében nem is volt nagy gond, de az elképzelés csak akkor járhat sikerrel, ha rendelke zünk egy gólérzékeny csatárral, aki eredményesen be is tudja fejezni az akciókat."

Egyénileg így értékelte játékosa it a szakember: Dombai átlagon felül teljesített, sérüléséig Sípos is nagyon megbízhatóan játszott. Kellemes meglepetés volt Schma tovich produkciója is, aki szintén jól kezdett, sérülése után azonban már nem tudta korábbi játékát megismételni. Kertész sokat segí tett a csapaton, az első öt forduló ban kitűnően játszott, ezalatt négy gólt szerzett, de később a gólszerzés elmaradt, igazában nem volt meg felelő társa.

Cseke is jól rajtolt, de a végére elfáradt, s nem tudott iga zán vezéregyéniség lenni. Pálla na gyon szorgalmas játékos, mind az edzéseken, mind pedig a mérkőzé seken pozitív hozzáállást tanúsí tott. Sipőczöt jó kapusnak tartom, de morálisan nem segítette a csa patot. Novota játéka is elmaradt a várakozástól, tőle is sokkal többet várok, ezért is szerepelt csak négy mérkőzésen. A házi osztályozó könyv alapján egyébként Kertész, Dombai és Cseke az első három helyezett sorrendje.

Versenyhelyzet fiatalokkal

A jövővel kapcsolatosan a követ kezőket mondta Menczeles Iván: „Úgy vélem, hogy a reális célkitűzé seink teljesítése mellett olyan csapatot kell építenünk, amelynek tagjai ál dozni tudnak a labdarúgásért. Több fiatalt kell felhozni a »felszínre«, akik további versenyt teremthetnek a csa paton belül. Úgy látom, Mosonma gyaróváron nagyon sokan szeretik a labdarúgást, akik képesek is tenni ér te.

A csapaton belül is jó a hangulat, akár az öltözőben, akár a pályán kí vül, ennek pedig csak pozitív kihatása lehet az eredményekre. Amennyiben továbbra is türelmesek leszünk a ta vasz folyamán, sok örömet tudunk még szerezni vezetőinknek és szurko lóinknak."

MTE 1904 számokban

A csapat 17 ponttal a nyolcadik helyen végzett az őszi szezonban. Tizenhárom mérkőzésen ötször győzött, kétszer döntetlent ért el, míg hatszor kikapott. A gólkü lönbség: 16–17.

Mindenképpen figyelemre méltó adat, hogy mindössze három csapat – közte a sereghajtó Orosháza – szerzett en nél kevesebb gólt, míg a kapott gó lok tekintetében hatodik a gárda. Hazai pályán négy győzelem, egy döntetlen, két vereség a mérleg, ami 13 pontot eredményezett. Ér dekesség, hogy saját pályáján nem ment igazán a góllövés a moson magyaróváriaknak: mindössze hat szor voltak eredményesek.

A véde lem viszont jól állt a lábán, hiszen csak négy gólt kapott a csapat. Idegenben egy-egy győzelem és döntetlen mellett négyszer veszte sen hagyta el a pályát az MTE 1904, azaz összesen négy pontot gyűjtött be. A gólkülönbség ven dégként: 10–13. A hét hazai mérkőzést 6200-an látták, az átlagnézőszám 885. Idegenben már kevesebben vol tak kíváncsiak az MTE 1904 csa patára: a hat meccsre összesen 2750-en váltottak belépőt, átlago san tehát 458-an látták az újonc vendégjátékát.

A góllövőlistát három játékos vezeti: Cseke, Kertész és Schafra nek egyaránt négy gólt szerzett. A további gólokon Schmatovich, Novota, Ujhegyi és Pálla oszto zott. Az MTE 1904 őszi mérkőzései közül a kapus Dombai, Cseke, Schafranek, Ujhegyi és Kertész va lamennyi mérkőzésen szerepelt. Szabó és Hudák 12–12, Pálla 11, Tóth és Méry 10–10, Gordian és Schmatovich 8–8, Sipos 7, Smo dics 6, Nagy A. és Novota 5–5, Puglits 4, Hegyi és Kovács 3–3, Dankó és Nagy T. 2–2, Németh és Pint pedig egy alkalommal lépett pályára. Az MTE 1904 a szezon elején volt csak megállíthatatlan.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felújítják a barcelonai Forma-1-es pályát

Felújítják a barcelonai Forma-1-es pályát: a munkálatok november végén kezdődtek meg, s január 15-re… Tovább olvasom