Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Közel félszáz új játékvezető

Negyvennyolc új játékvezető tette le a vizsgát a közelmúltban az ETO Parkban, akik közül többen a hétvégi megyei alacsonyabb osztályú találkozókon már be is mutatkoztak.
Nemrég vizsgáztak az ETO Parkban azok a játékvezetők, akik még tavaly jelentkeztek az MLSZ és a megyei igazgatóság tanfolyamára. Többen a sikeres elméleti, fizikai és gyakorlati teszt után akár már élesben is megmutathatták képességeiket az alacsonyabb osztályú megyei bajnokságokban. A számonkérés a teszten elrontott kérdések átbeszélésével kezdődött, majd a kihúzott tételekről kellett a leendő új játékvezetőknek a legjobb tudásuk szerint válaszolni. A tanfolyamot ötvenketten csinálták végig, akikből aztán negyvennyolcan tettek sikeres vizsgát, közöttük négy hölgy is. A korosztályt tekintve sem lehet panasz. A legfiatalabb működést elkezdő játékvezető még csupán csak tizennégy, míg a legidősebb nincs negyvenéves. Horváth Zoltán, tanfolyam vezető sikeresnek értékelte a két hónapos kurzust.

"A képzés egy szisztematikus rendszer alapján épül fel az országban mindenhol. Úgy gondolom ebben a szakmában elengedhetetlen a szabályok megfelelő ismerete. Éppen ezért a képzés során átvettük a szabály könyv minden egyes pontját, és alaposan áttanulmányoztuk azokat. Minden egyes részhez az UEFA által kiadott DVD-ről néztünk jeleneteket. A végső teszt előtt pedig több próbatesztet is csináltunk amiket ki is értékeltünk. Szeretnénk egységesíteni a megyei kollégák szemléletét, és mindig azon vagyunk, hogy a mérkőzésekre mindig jól felkészült játékvezetők menjenek" - mondta Horváth Zoltán.


A megyei játékvezető bizottság elnöke, dr. Kovács Péter szerint a munka neheze még csak most következik.

"Ebben a szakmában minden a kitartáson, és a szakma iránti alázaton múlik - kezdte dr. Kovács Péter megyei jb. elnök. - Nekünk most az elsődleges feladatunk, hogy meg tudjuk tartani az újonc játékvezetőket. Éppen ezért az újoncok mellé már régóta működő rutinos és jól felkészült játékvezetőket tettünk akik mindenben támogatják őket. Fontos, hogy minden meccsből, vonják le a tanulságot, ne csüggedjenek egy-egy elrontott döntés után. Szeretném kérni a megyei csapatokat, hogy legyenek türelmesek az új kollégákkal szemben. Sok a futballista közöttük, ezért úgy gondolom azt a sztereotípiát leszámoltuk, hogy csak olyan ember megy el bíráskodni aki még soha nem rúgott labdába. Szeretném megragadni az alkalmat, és megköszönni a Győri ETO FC vezetőségének, hogy ingyen a rendelkezésünkre bocsátották az ETO Park VIP termét az oktatás és a vizsgáztatás ideje alatt - mondta dr. Kovács Péter

Olvasóink írták

  • 2. mekkmester 2013. március 17. 12:33
    „1. Te meg vagy az általad említett gyár vezérigazgatója! :)”
  • 1. BudaiKr 2013. március 17. 10:27
    „csaló gyár”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei foci: központilag nincs halasztás

A pályák alkalmasságát a mérkőzések előtt a játékvezetők is vizsgálják. Tovább olvasom