Kisalföld logö

2018. 09. 24. hétfő - Gellért, Mercédesz 10°C | 18°C Még több cikk.

Kovarovic szerint minden szabályos

Labdarúgás - Emil Kovarovic szlovák menedzser szerint ő mindenben a nemzetközi szabályoknak megfelelően járt el a győri fiatal labdarúgók esetében. Az ETO kérésére a Magyar Labdarúgó Szövetség a FIFA-hoz fordul azért, hogy vizsgálják ki az ügyet.
„Angliába lopkodják az ETO legjobbjait" címmel közöltünk írást, melyben Klement Tibor, az ETO FC ügyvezetője nyilatkozott. A sportvezető szerint Emil Kovarovic szlovák menedzser egy győri utánpótlásedző segítségével engedély nélkül viszi a szigetországba a klub korosztályos válogatott játékosait. Másnap az edző tagadta a vádakat, ezúttal pedig jelentkezett a FIFA-licences szlovák ügynök is.

„Szeretnék reagálni az újságcikkre, ebben ugyanis a Győri ETO FC helytelenül informálta a közvéleményt a fiatal játékosok angliai próbajátékáról. Kezdeném Horváth Barna átlépésével a Manchester Citybe. Amint az angol klub úgy döntött, hogy igazolni szeretnék a játékost, felvettem a kapcsolatot a Győri ETO FC-vel és személyesen felkerestem Győrben Klement Tibor sportigazgatót és – tolmács jelenlé- tében – megkezdtük a tárgyalásokat a nevelési költséggel kapcsolatban. Klement Tibor szemmel láthatólag nem ismerte sem a nemzetközi igazolási, sem a nevelési költséget illető szabályokat, melyeket a beszélgetés közben ismertettem vele. Mindvégig arra törekedtem, hogy találjunk kompromisszumot a nevelési költséget illetően. Több beszélgetést és levelezést követően a Győri ETO FC beleegyezését adta az angol klub ajánlatára. Horváth Barna átlépése a FIFA szabályainak megfelelően történt" – vélekedik Emil Kovarovic.

Információink szerint Horváth Barnáért 34 millió forintnak megfelelő fontot fizet nevelési költségtérítésként a Manchester City. A menedzser erre azt felelte, a pontos összeget nem mondhatja meg, de több pénzről van szó, amelyet részletekben fizet ki az angol klub.

Emil Kovarovic (balról) két szlovák kapussal és a Southampton Academy igazgatójával.

„Azt gondolom, ha a Győri ETO FC-nek rossz tapasztalatai lennének a játékos átlépését illetően a Manchester Cityvel, akkor nem ajánlottak volna fel írásban egy együttműködési szerződést az angol klubbal. Ami az említett többi játékos angliai próbaedzését illeti, minden legális úton történik, az anyaegyesületet informálva. Szeretném még néhány szóval helyre tenni a cikkben támadott Szabó Tibor ellen szóló vádaskodásokat. Szabó Tibor nem dolgozik számomra, ezért nem értem, miért hozzák nevét összefüggésbe az említett átlépéssel."

Arra a kérdésre, hogy akkor ki a győri segítője, a menedzser kitérő választ adott. Azt mondja, vannak olyan üzletemberek, akik szívesen segítik a munkáját.

„Meglepőnek tartom Klement Tibor állításait, melyek nem az igazságon alapulnak. Valószínűleg nyomást érezhet a klub tulajdonosai felől, akik elégedetlenek lehetnek a munkájával és ezért megpróbálja befeketíteni a nevemet. Nem foglalkozom azzal, hogy feljelentett, minden esetben a FIFA szabályai értelmében jártam el és soha máshol nem vonták kétségbe a munkámat."

Emil Kovarovic végül elmondta, hogy 2000 és 2002 között az Ipswich Town kelet-közép-európai képviselője volt, innen datálódnak a jó angliai kapcsolatai. Jelenleg is tíz fiatal szlovák, magyar és osztrák játékost képvisel, akik angol klubokban játszanak. A felnőttek közül a Wigan Athleticben Julius Agahova (korábban Shaktar Doneck), a Manchester Cityben Filip Mentel kapus és az osztrák válogatott Thomas Prager (Heerenven) a legnevesebb.


A  FIFA-hoz fordultak

Klement Tibor továbbra is fenntartja állítását, hogy Emil Kovarovic szabályellenesen és inkorrekt módon – az ETO-t kész tények elé állítva – járt el Horváth Barna ügyében. Egyben a klub kérésére a Magyar Labdarúgó Szövetség a FIFA-hoz fordul azért, hogy vizsgálják ki az ügyet és döntsék el, a szlovák menedzser valóban megsértette-e a nemzeti és a nemzetközi szövetség előírásait.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Temes: Debrecen

Kézilabda - Temes Bernadett, az Audi-ETO női kézilabdacsapatának saját nevelésű játékosa Debrecenbe… Tovább olvasom