Kisalföld logö

2018. 11. 14. szerda - Aliz 6°C | 13°C Még több cikk.

Kötelező győzelem

A szentpétervári szurkolók félelmetes hangorkánjától nem kellett tartaniuk a soproniaknak.

A szentpétervári szurkolók félelmetes hangorkánjától nem kellett tartaniuk a soproniaknak, hiszen nagy jóindulattal figyelték százan az össze csapást. Pedig arrafelé a kará csony két hetet „késik", január 6-án ünnepelnek, de valahogy nem a nyeretlen női kosárcsa pat meccse volt a fő program az orosz nagyvárosban!

Egy center „mínusz" itt, egy center plusz ott. Az oroszoknál a két csapat soproni össze csapásához képest Gurejeva személyében „újítottak" egy magas centert, az MKB együt teséből viszont hiányzott a sé rült Matovic.

No és Bieliková is, aki az első meccs idején még sérült volt, s a második összecsapás előtt már megint megsérült! Jól kezdtek a soproniak, első támadásait rendre kosárral fejez te be Natalia Hejková együttese. A hazaiak sem nagyon akartak lemaradni, nem nagyon volt vé dekezés. Az első percekben a ha zaiak futottak az eredmény után, ám a negyed közepén ki sebb hullámvölgybe került a soproni csapat, s fordítottak a hazaiak. A negyed második felé ben váltott vezetéssel haladtak a felek.

A hajrá a tompán kezdő soproniakkal szemben az oro szoknak sikerült jobban, ők zár ták előnnyel a nyitószakaszt. A második negyed elején a tompaság kezdett már-már ag gasztó méreteket ölteni. A veszí tenivaló nélkül, bátran, felszaba dultan játszó hazai játékosok jól dobtak, s megléptek. Szerencsé re, mielőtt komolyabb lett volna a baj, Kovacevicék észbe kaptak, s a negyed közepén utolérték el lenfelüket! A védekezés azonban továbbra sem akart összeállni, az oroszok szinte minden akciójuk ból eredményesek voltak, s újra megléptek 5 ponttal, s ez a kü lönbség megmaradt a félidő vé géig.

A hazaiak, akik másfél hó napja Sopronban az egész mec csen 57 pontot dobtak, most egy félidő alatt 49-ig jutottak a gör csösen kosarazó zöld-sárgák el len. Matovic hiánya pedig na gyon kiütközött a lepattanók megszerzéséért vívott harcban! A második félidőt kezdő ötös egyetlen helyen változott a talál kozó elején kezdő soproni „egy séghez" képest, Seres játszott Vajda helyén. Jól kezdtek a ven dégek, pillanatok alatt feljöttek 2 pontra. Az oroszok azonban újra erőre kaptak, s amikor meg közelítették őket a zöld-sárgák, tudtak újítani. A negyed köze pén megint 4-gyel jártak előrébb Mironováék! Az üldözőverseny folytató dott.

A soproniak utolérték el lenfelüket, de fordítaniuk to vábbra sem sikerült! Egészen a 28. percig, hosszú idő után ek kor volt újra Blahuskováéknál az előny, 58–57-es soproni ve zetést mutatott az eredmény jelző. Attól, hogy visszaszerezte a vezetést, megnyugodott a soproni csapat, amelyet ahogy általában, most is a Blahusko vá–Kovacevic duó vitt a válla in, de felnőtt a feladathoz Hor váth Zsuzsa is! Összeállt a védekezés, s a zá rószakasz előtt pár ponttal megléptek ellenfelüktől a zöld-sárgák. Ezt az előnyt tartották is a zárószakasz elején, nagy küz delemben.

A hajrában fáradni kezdtek a hazaiak, az MKB fo kozatosan növelte előnyét, s a negyed közepén már 70–63-ra vezetett. Lehet, a soproni játé kosok is azt hitték, megvan a meccs, az oroszok azonban nem adták fel, egy percen be lül nyílttá tették a találkozót, feljöttek 3 pontra. Ebben a kiélezett helyzet ben mutatkozott meg Kova cevicék nagyobb nemzetközi rutinja. Két perc alatt egy 8–0-s rohammal eldöntötték a meccset a maguk javára. Nem játszottak jól a soproni ak, de nagy nehezen hozták a kötelezőt.

Natalia Hejková: – Álmomban nem gondoltam volna, hogy a csapat olyan gyengén is tud játszani, ahogy az első félidőben tette. Szünet után szerencsére felébredtek a lányok!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jean Le Cam vezet Vendée Globe-on

Eddig négy hajós, a francia Hervé Laurent (UUDS) és Roland Jourdain (Sill et Veolia), az osztrák… Tovább olvasom