Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

Kötelességének érezte a vági futball támogatását

Egy község, egy sportember címmel a Kisalföld egy hosszú sorozatot indított. Ebben Győr-Moson-Sopron megye 184 községéből olyan egyéniségeket mutatunk be, akik sokat tettek vagy tesznek a településük sportjáért. (28.)
Pálffy Attila, a Megye Labdarúgásáért díj (2007) kitüntetettje öccsével együtt már 15–16 éves korukban – mivel falujukban nem volt csapat – a Rábakecöl együttesében rúgták a labdát.

Pálffy Attila
Pálffy Attila

A főiskolai évek alatt Körmenden, az egykori válogatott, Kereki Zoltán társaságában a helyi MTE színeiben szerepelt. Később, a két év katonaság alatt a Nyárliget járási első osztályú csapatában rúgta a labdát, aminek az volt az ára, hogy minden vasárnap éjjel szolgálatba kellett mennie. Katonaság után visszakerült a helyi csapathoz, ahol 1979-ig játszott. A családalapítást követően munkahelyet váltott, Szanyba került, ahol még egy évet a megyei első osztályban is szerepelt, s majd egy térdsérülés miatt 29 éves korában befejezte az aktív játékot.
„A megyében kicsi, de annál kedvesebb faluban, Edvén születtem.

A futball szeretete a helyi kultúrház egyetlen televízióján keresztül szívódott a vérünkbe. Ha szüleink engedték, egész nap rúgtuk a labdát, ádáz Fradi–Vasas meccseket játszottunk, gyakoroltuk a tévében látott cseleket, trükköket – emlékezik ifjúkorára Pálffy Attila. – Ahogy felcseperedtünk, bekerültünk a felnőttek közé, a megyei másodosztályban szerepeltünk, s a mérkőzéseinkre nyitott platós tehergépkocsin szállítottak bennünket. Zömmel az első háromban mindig benne voltunk."

A nyolcvanas évek végén aztán Vágon építkezett, oda települt a család, majd 1990-ben polgármesterré választották.

„Kötelességemnek éreztem, hogy beindítsam a már-már megszűnő sportéletet Vágon. Csapat nem volt, a két helyiségből álló öltöző építése félig volt felfalazva. A járási másodosztályból indultunk s napjainkban a megyei harmadosztályban focizunk, kezdettől fogva egy felnőtt- és egy ifjúsági csapattal. Az elmúlt húsz év alatt mind a felnőtt-, mind pedig az ificsapat két-két alkalommal lett ezüstérmes a megyei harmadosztályban Mi teremtettük meg ebben az osztályban először a pálya öntözését, mert amíg nyáron máshol kiégett pályák vártak bennünket, mi a vendégcsapatokat zöld füvön fogadtuk."

Természetesen könnyebb a sportélet azokon a településeken, ahol a polgármester is felkarolja a sportolni vágyó fiatalokat, sőt, példamutatással jár előttük.

„Polgármesterségem alatt a képviselő-testület mindig támogatta a helyi sportéletet. Pályázatok segítségével először Robur busszal kezdtünk, majd hatmillió forintot nyertünk és abból vásároltunk egy huszonegy személyes buszt, ami tizenöt éven keresztül szolgált bennünket. Korláttal kerítettük körbe a sportpályát, labdafogó hálókat építettünk saját erőből. Mivel munkahelyemen keresztül több céggel álltam üzleti kapcsolatban, segítségükkel a sportkör költségvetésének nyolcvan százalékát sikerült évente előteremtenünk, s így az önkormányzatnak csak a fűnyírást, a sportolók szállítását, villany-, víz-, csatornadíjat, valamint a mosást és takarítást kellett vállalni. Közben az öltöző épületének állaga leromlott, ezért folyamatosan pályáztunk. Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő támogatta célkitűzéseinket és az elmúlt évben nyert tizenhétmillió forintos pályázati pénzzel mára már sikerült egy új, a megyei harmadosztályban az egyik legkorszerűbb öltözőt felépítenünk. Mindezt persze nem érhettük volna el a csapat, az önkormányzat és a támogatók nélkül. Köszönöm nekik és családomnak is a kitartást."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Final Fourral zárul a női BL-sorozat is?

Kelecsényi Ernő, az Audi-ETO elnöke szerint reális az esély, hogy a 2013/14-es szezonban már egy… Tovább olvasom