Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Köszöntötték az egykori Ronchetti-kupa-győzteseket

Kosárlabda - Egy évtizede nyert Ronchetti-kupát a GySEV-Ringa női kosárlabdacsapata. A jubilánsokat ünnepelték Sopronban.
Az MKB Euroleasing Sopron–Szolnok mérkőzés szünetében ünnepélyes külsőségek között köszöntötték az éppen egy évtizede Rochetti-kupát nyert GySEV-Ringa csapatának játékosait. Nem tudott mindenki eljönni az egykori győzők közül: Csontos Eszter Svédországban kosarazik, Horváth Andrea az Egyesült Államokban él, az akkori csapat legnagyobb sztárja, Balogh Judit pedig családi okokra hivatkozva mentette ki magát. A többiek, Török Zita, Radnóty Krisztina, Fábián Ildikó, Szvetlana Orehova, Hollós Anna, Béres Tímea és Dalia Kurtinaitiene eljöttek az ünnepélyes köszöntőre. Mészáros Kornélia például azzal büszkélkedhet, hogy PVSK-játékos Sopronban akkora tapsot, mint ő, soha nem kapott és valószínűleg nem is fog. Ami Orehovát illeti, az „ukrán vonal" szerencsére Gorbunova jóvoltából tovább él Sopronban. Érdekesség, hogy ő és Rochetti-kupagyőztes csapattársa, Radnóty az osztrák bajnokságban vívnak egymás ellen a bajnoki címért. Előbbi a Herzogenburg, utóbbi pedig a Post Wien játékosaként.

Néhányan a sikercsapat tagjai közül a féltve őrzött Ronchetti-kupával. Fotó: Németh Péter
Néhányan a sikercsapat tagjai közül a féltve őrzött Ronchetti-kupával. Fotó: Németh Péter

Mészáros Kornélia: – Jó érzés volt emlékezni és összejönni a régi csapattársakkal. Van, akiket évek óta nem láttam, és jó, hogy most beszélgethettünk egy kicsit és megtudtuk, hogy kivel mi van.

Dalia Kurtinaitiene: – Litvániában élek, edzősködöm, a litván női válogatottnak vagyok a másodedzője. Nagy örömmel fogadtam a meghívást, jó látni a régi társakat.

Saeed Armaghani, a sikercsapat edzője: – Amikor a kivetítőn megjelentek a képek, futkosott a hideg a hátamon. Szép, kellemes emlékek villantak föl, és örülök, hogy a régi csapat nagy részével újra találkozhattam.

Béres Tímea: – Kezdetben kicsit furcsa volt soproni sikert ünnepelni, hiszen ilyesmiben kilenc éve nem volt részem. Ezzel együtt nagyon jó ötlet volt és boldog vagyok, hogy találkozhattam a régi társakkal.

Béres – ha minden összejön – három hét múlva újabb nemzetközi trófeával gazdagíthatja amúgy is fényes kollekcióját, a Gambrinus Brno játékosaként ott lesz az Euroliga négyes döntőjében, amelynek az ő klubja lesz a házigazdája.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győrött lazítottak az Európa-bajnokság előtt

Birkózás - A győri fürdő vendége volt a magyar birkózóválogatott több tagja. Közülük néhányan érmet… Tovább olvasom