Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Kosárlabda: Sikerült ˝megmenteni˝ a szezont

Felemás érzései vannak Fűzy Ákosnak, a Hat Agro-UNI Győr vezetőedzőjének.

Háromszor kellett a szezon során új csapatot építenie Fűzy Ákosnak, a Hat Agro-UNI Győr vezetőedzőjének, ennek ellenére sikerült megmenteni a szezont, hiszen két ezüstérem mellett az Euroliga-továbbjutással sporttörténelmet írt a klub.

Felemás érzései vannak Fűzy Ákosnak, a Hat Agro-UNI Győr vezetőedzőjének, mert ugyan a körülmények ismeretében a bajnoki és Magyar Kupa-ezüst, továbbá az Euroliga-rájátszásba jutás mindenképpen sikeresnek nevezhető, azt sajnálja, hogy nem tudni, mit érhetett volna el a csapat teljes létszámban. Januárban ugyanis távozott a klubtól Ieva Kublina, Chay Shegog, majd Nagy-Bujdosó Nóra, nem sokkal később pedig Simon Zsófia vállműtétje miatt nem állhatott rendelkezésre a szezon hátralévő részében.

„Abnormálisan sok buktató volt az év során, de az pozitív, hogy újra és újra fel tudtunk állni. Bár a bajnoki címet nem tudtuk megvédeni, s a Magyar Kupában sem tudtunk nyerni, a nemzetközi porondon mutatott teljesítményünk azonban felülmúlta a tavalyit. Összességében büszke vagyok a csapatra és arra, amit elértünk. Sokkal inkább válságmenedzselést kellett végeznünk, mint edzősködni, de a feladatot végül megoldottuk, megmentettük a szezont, hiszen mindenhol, ahol indultunk, jól teljesítettünk" – kezdte Fűzy Ákos, aki szerint december végére, január elejére érte el a csúcspontot az együttes, ezért is volt szíven ütés számára, hogy pár nap alatt „lefejeződött" a gárda.

Fűzy Ákos (jobbra) és segítője, Szentendrei Áron a nehézségek ellenére is jó munkát végzett.
Fűzy Ákos (jobbra) és segítője, Szentendrei Áron a nehézségek ellenére is jó munkát végzett.


„Gyakorlatilag a komplett magas sorunk esett ki, s csak jóval később jöttek az újak a helyükre, s ugyan igyekeztek, azért minőségben egyik sem volt olyan, mint az elődjeik. Szerencsére addigra már megalapoztuk azokat a pozíciókat, melyekkel a célok elérhetővé váltak, de azért beszédesek a számok. Míg teljes csapattal tizenkilenc-nyolc volt a győzelmek és a vereségek aránya, addigra ez a folytatásban megfordult hat-tizenhétre.

Ekkor már súlyoztuk a meccseket, s amelyeket nagyon meg kellett nyerni – gondolok itt például a Pécs elleni Magyar Kupa- vagy a Diósgyőr elleni bajnoki elődöntőre –, azt hoztuk is, ezzel az erőnket, elszántságunkat, tartásunkat bizonyítottuk. Több azonban ekkor már nem volt a játékosokban. Éppen ezért úgy érzem, nem elvesztettük az aranyakat, hanem megdolgoztunk az ezüstökért. Ezt a szereplést legalább olyan bravúrosnak értékelem, mint a tavalyit, amikor megnyertük a bajnokságot" – fogalmazott a szakvezető, aki a jövőről is beszélt.

„Sok mindent másként kell csinálni ahhoz, hogy hasonló évünk ne legyen többé, s nem elsősorban a szakmai oldalra gondolok. Ha sikerül orvosolni a problémákat, akkor komoly jövője van a győri női kosárlabdának, s középtávon ennek az egyre erősebb utánpótlás lehet az alapja" – tette hozzá a szakember.

Ezt támasztja alá a kadettek szereplése az országos bajnokságon. Mint arról beszámoltunk, az U17-es csapat története során először állhatott fel a bajnoki dobogóra: harmadik lett a soproni döntőn.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rio Ferdinand lemondta a válogatottságot

"Harmincnégy évesen úgy érzem, eljött az idő, hogy félreálljak és átadjam a helyem a fiataloknak. A… Tovább olvasom