Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Kosárlabda: Rátgéber Győrbe jön

A csütörtöki Galatasaray elleni Euroliga-mérkőzés vendége lesz Rátgéber László.
A csütörtöki Galatasaray elleni Euroliga-mérkőzés vendége lesz Rátgéber László, aki törökországi edzősködése során Isztambulban a legnagyobb városi rivális, a Fenerbahce csapatát dirigálta és ahol fél évig a játékosa volt Diana Taurasi, a Galatasaray és talán az egész női kosárlabdázás legnagyobb sztárja.

Az egykori pécsi sikeredző a győri klub honlapján elmondta: elsősorban az amerikai világsztár miatt érkezik a mérkőzésre.

– Isztambulban fél évet együtt dolgozhatott Diana Taurasival, aki korábban már Moszkvában is a játékosa volt. Mennyiben más egy szupersztárral együtt dolgozni, mint mondjuk más játékosokkal?

– Mint minden nagy sztárral, vele sem könnyű, mivel azonnal látja, hogy az edző mennyire tudja, érti a szakmáját, s nyilván eszerint reagál – kezdte Rátgéber László. – Taurasiról azonban azt is tudni kell, hogy a csapat többi tagjáért a pályán és a pályán kívül is keményen harcol, igazi vezére az együttesnek. Amikor a doppingvád miatt a klub vezetése idő előtt felbontotta a szerződését, én a végsőkig kiálltam mellette és más véleményen voltam, mint a klub, mert azt mondtam, amíg nem bizonyosodik be százszázalékosan, hogy vétett a szabályok ellen, addig ártatlannak tartom. Talán emiatt is kellett később eljönnöm a Fenerbahcétől. Egyébként érdekesen alakult a munkakapcsolatunk, mert Moszkvában másfél évig dolgoztunk együtt, ahonnan én távoztam idejekorán, Isztambulból pedig ő.

– Lehet ilyenkor személyes kapcsolatról, barátságról beszélni?

– A mai napig kommunikálunk interneten, s nagyon szereti a gyerekeimet, a feleségemet, vagyis kialakult egy privát barátság is. Ezért is örülök, hogy ott lehetek Győrben és ismét találkozhatunk.

– Ha már Győr, a zöld-fehérek kispadján az a Füzy Ákos ül, akivel fantasztikus sikereket ért el a pécsi arany korszakban. Ilyenkor nem fordul meg a fejében, hogy jó volna visszatérni a kispadra?

– Persze, hiányzik a kispad, annak ellenére, hogy éppen eleget ültem már ott és bízom benne, hogy megtalál még olyan kihívás vagy feladat, amiért érdemes lesz visszatérni. Most azonban a Rátgéber Akadémia teljes, 24 órás napi elfoglaltságot jelent számomra és ennek a húsz százaléka valójában olyan, mintha a kispadon ülnék. Vagyis szakmailag is kielégít.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két evezős lehet a jövő bajnoka

A Facebookon csaknem 60 ezer szavazat érkezett a megközelítőleg száz, a „Jövő bajnoka"… Tovább olvasom