Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 23°C Még több cikk.

Kosárlabda: még idő kell az összeéréshez

A SEAT Lami-Véd Győr női és a Kis-Rába Menti Takarék-Soproni KC férficsapata számára is hasznos volt a múlt heti Göcsej-kupa. Hétvégén a nőknél már kezdődik a bajnokság.
Egy győzelemmel és két vereséggel zárta a nemzetközi Göcsej-kupát a SEAT Lami-Véd Győr együttese. Tapodi Péter tanítványai előbb kikaptak a bajnok MiZo-Pécstől, majd nagyszerű játékkal megverték a horvát válogatottakkal felálló Sibenik gárdáját. A zárótalálkozón sima vereséget szenvedtek a ZTE-től.

Utóbbi találkozót követően a győri szakvezető fegyelmezetlenségekről beszélt. Hogy mit is értett ezalatt, arról így nyilatkozott:

„Azt kell megérteniük a játékosoknak, hogy az új emberek beépítése nem megy egyik pillanatról a másikra. Ahhoz, hogy ez minél zökkenőmentesebben menjen végbe, mindenkinek be kell tartania a szabályokat. Nem lehet bizonyos dolgokat ösztönszerűen, egyénileg megoldani. Ebben láttam hiányosságokat a hétvégi tornán. Mindettől függetlenül azonban hasznos három meccsen vagyunk túl, mert látható, hol vannak a hiányosságaink."

A győriek új szerzeménye, Abi Olajuwon jól játszott, de még kell egy kis idő, hogy beépüljön a csapatba. Fotó: Katona Tibor
A győriek új szerzeménye, Abi Olajuwon jól játszott, de még kell egy kis idő, hogy beépüljön a csapatba. Fotó: Katona Tibor


Tapodi Péter azért hozzátette: valamelyest érthető volt játékosai részéről az, hogy több esetben is az egyéni megoldás „győzött" a csapatérdek felett.

„Öt héten át gyakorlatilag öt emberrel készültünk. Kis túlzással volt, aki a társai nevét sem ismerte, de éppen ezért jók ezek a tornák, mert nemcsak együtt készülnek és játszanak a csapattagok, de együtt is élnek, megismerik egymást. Mindenképpen azon vagyunk, hogy legkésőbb október végére összeérjen a társaság. Nem az első csapatomat építem, tehát a tapasztalatok mondatják velem, hogy vagy így, vagy úgy, de megoldjuk a kérdést. Az átalakulás időszakát éljük, s sajnos a sérülések is hátráltatnak bennünket, hiszen a tornán Englert Orsolya még nem tudott játszani. Jó hír, hogy keddtől viszont már ő is edzésbe állhat" – folytatta a szakvezető, aki kitért a külföldi légiósokra is.

„Abi Olajuwonnak minden esélye megvan arra, hogy komoly erősítés legyen. Csütörtök hajnalban érkezett hozzánk, pénteken már játszott, s összességében elfogadhatóan teljesített, noha az átállás problémái éppen ezekben a napokban jelentkeztek nála. Az biztos, hogy időigényesebb lesz a beépítése, elvégre az európai kosárlabda számára teljesen ismeretlen. Ieva Kublina viszont rutinos e téren is. Nála »csak« ki kell alakulnia a játékkapcsolatoknak, akárcsak Essence Carsonnál, aki huszonnégy éves kora ellenére három évet lehúzott már a kontinensen, így tudja, mire számíthat. Ő egyébként október másodikán csatlakozik hozzánk" – tette hozzá Tapodi Péter.
A SEAT Lami-Véd számára hétvégén már megkezdődik a bajnokság: szombaton 14 órakor a BEAC csapatával játszanak az FTC csarnokában.

Javuló játékkal.

Két mérkőzést megnyert, kettőt elveszített a Göcsej-kupán a Kis-Rába Menti Takarék-Soproni KC.

Meszlényi Róbert vezetőedző szerint azonban – frázis ide vagy oda – a lényeg nem annyira az eredményen, sokkal inkább a mutatott játékon volt.

„Nagyon erős mezőnyben edződött a csapat, hiszen a tavalyi első négy helyezett mellett még további két csapat ott volt a nyolcból. Mindenképpen biztató volt, hogy meccsről meccsre javult a formánk, de még sok munka vár ránk, mind támadásban, mind védekezésben még jobban össze kell csiszolódnia a csapatnak. Ami látszott, hogy a kezdőötös nagyjából rendben van, s jó volt látni, hogy a cserék is hozzátettek a játékhoz. A külföldiek közül Brooks ezúttal kevésbé villogott, de a felkészülés során ez tavaly sem volt rá jellemző. Kelley és Townes viszont jól mozgott, bár valamennyiüknek van még lemaradása fizikálisan. Van még azonban közel három hetünk, hogy a hiányosságokat pótoljuk" – értékelt a soproniak szakvezetője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Koltai: A lényeg a győzelem

Remek formában futballozik manapság Koltai Tamás, a Győri ETO FC 24 éves játékosa. A bajnok… Tovább olvasom