Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Kosárlabda hitelbe

MKB-Euroleasing Sopront működtető Raabersport Kft., valamint a Soproni KC-t üzemeltető F. K. L. Sportszolgáltató Kft. folyószámlahitelének megújításához szükség van az önkormányzat kezességvállalására.
A Soproni Kosárlabda Klubot működtető F. K. L. Sportszolgáltató Kft. két évvel ezelőtt vett fel 35 millió forint folyószámlahitelt. A megújításhoz azonban szükség van a soproni önkormányzat kezességvállalására.

– A kamatokat rendszeresen fizetjük, eddig nem volt szükség az önkormányzat közbeavatkozására – mondta el Bokor Ákos ügyvezető igazgató. – A cég működéséhez viszont elengedhetetlenül fontos, hogy pluszforráshoz jussunk. A közelmúltban több szponzorunk, közte a névadó, már nem támogatja a csapatot. Jelenleg is több nagyobb céggel tárgyalunk, hiszen a vállalatok most állítják össze a jövő évi költségvetésüket. Azt tapasztaljuk, hogy a gazdasági megszorítások miatt egyre kevesebb pénzt jut a sportra. Célunk persze az, hogy a lehető legrövidebb idő alatt visszafizessük tartozásunkat.

Hasonló helyzetben van az MKB-Euroleasing Sopront működtető Raabersport Kft. is. A cég folyószámla-hitelkerete 85 millió forint.

– A cég pénzügyi helyzete stabil, a hitelt évekkel ezelőtt fellépett likviditási probléma miatt kellett felvenni – fogalmazott Török Zoltán, a Raabersport Kft. ügyvezető igazgatója. – Az elmúlt időszakban sikerült úgy rendezni gazdálkodásunkat, hogy más hiteleknél nem csupán a kamatot fizettük, hanem sikerült jelentős mértékben csökkenteni a tőketartozást.

A két kft. kérelméről várhatóan a csütörtöki közgyűlésen dönt a soproni képviselő-testület. A kezességvállalás egy évre, azaz 2010. november 30-ig szól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MKB Sopron: rajtol az Euroliga

Kosárlabda - Négy év szünet után ismét három magyar csapattal rajtol a női kosárlabda Euroliga,… Tovább olvasom