Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 2°C | 8°C Még több cikk.

Kosárlabda: Fűzy a bajnokcsapatot hagyta ott a győriekért

Hároméves szerződést kötött az idén a Péccsel bajnokságot és Magyar Kupát nyert Fűzy Ákos a SEAT Lami-Véd Győrrel, ahol azonban Tapodi Péter marad a vezetőedző.

Hároméves szerződést kötött az idén a Péccsel bajnokságot és Magyar Kupát nyert Fűzy Ákos a SEAT Lami-Véd Győrrel, ahol azonban Tapodi Péter marad a vezetőedző, a sikerei csúcsán érkező szakember pedig az ő munkáját, valamint az utánpótlásképzést segíti.

A sportág berkein belül már hetek óta – már a Magyar Kupa-döntő után – beszédtémát jelentett, hogy Fűzy Ákos, a MiZo-Pécs vezetőedzője Győrbe szerződik. Ez a „pletyka" hétfő estére ténnyé vált: a szakember a következő három évben a SEAT Lami-Véd edzője lesz.

 
Olajuwon Győrben

A SEAT Lami-Véd Győr két évre szerződtette Abi Olajuwont. A 22 éves játékos a korábbi híres NBA-játékos, Hakeem Olajuwon lánya. A kosaras játékjogát - korábban az Oklahoma Soonersben szerepelt - a WNBA-ben szereplő Chicago Sky szerezte meg a legutóbbi drafton. A hírek szerint egyébként nem az egyedüli amerikai játékos lesz a csapatban. Fűzy András klubigazgató ezzel kapcsolatban csak annyit mondott, hogy tárgyalnak még külföldi kiszemeltekkel, de hogy kik ők, csak azután jelentik be, ha az érintettek aláírták a szerződést.

A kívülállók számára talán furcsa, hogy valaki éppen a sikerek csúcsán vált, s cseréli le a bajnokcsapat vezetőedzői posztját egy feltörekvő együttes másodedzői beosztására. Azt azonban tudni kell – ezt maga Fűzy Ákos is elismerte korábban –, hogy a baranyai gárda többévnyi prémiummal, fizetéssel tartozik a szakembernek, aki családja anyagi biztonságát is figyelembe vette a döntésnél.

„Valóban nem szokványos ez a lépés, de sajnálatos módon szülővárosom csapatánál olyan bizalmi válság alakult ki körülöttem, hogy lépnem kellett. Az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor hallottam, hogy a vezetőség egy férfiélcsapat szakvezetőjével tárgyal a jövőről. A győriek mind szakmailag, mind anyagilag korrekt ajánlattal kerestek meg, s unokaöcsém, Fűzy András, valamint régi jó barátom, Tapodi Péter személye számomra garanciát jelent" – kezdte Fűzy Ákos, aki nem érzi visszalépésnek, hogy nem ő lesz a munka első számú irányítója.
„Szép sikerekben volt részem a Péccsel vezetőedzőként, de engem sosem az motivált, hogy én legyek a főnök. Szeretném az évek, évtizedek alatt bennem felhalmozódott tudást kamatoztatni, s a győri klub javára hasznosítani. Ez nemcsak a felnőttcsapatra vonatkozik, hanem az utánpótlásra is. Persze tisztában vagyok azzal, hogy Gálos László vezetésével egy jól felépített struktúra mellett működik az egyre több gyereket magába foglaló képzés, s ezt nem is szeretném megbolygatni. Ugyanakkor a pécsi tapasztalatokat igyekszem átadni. A példa mindenesetre jó, mert az idei bajnokcsapatban is több játékos a helyi utánpótlásból került ki" – tette hozzá Fűzy Ákos, akiben hasonló érzések kavarognak, mint mikor Pécsen elkezdte a munkát.

„Bízom benne, hogy Győrben is sikerül egy olyan gárdát felépíteni, mint a Mecsekalján. A feltételek adottak, s nagy várakozással tekintek az új munka elé. Úgy érzem magam, mint mikor Rátgéber László hívott maga mellé segítőnek" – mondta végezetül a szakember.

A győri klubigazgató, Fűzy András, Ákos unokatestvére is várja a közös munkát: „Régi álmom vált valóra azzal, hogy ismét együtt dolgozhatom Ákossal. Örülök, hogy az általunk felvázolt szakmai programban látott olyan perspektívát, hogy elfogadta az ajánlatunkat, s egy ilyen kiváló szakemberrel bővült a stáb. Nem hiszem, hogy két dudás lenne egy csárdában, hiszen vezetőedzőnk, Tapodi Péter is támogatta Fűzy Ákos szerződtetését. Mi eddig is csapatmunkában gondolkodtunk, ezután is így lesz. Persze a szakmai főnök Tapodi Péter marad."

Tapodi Péter szerint is szükség volt a szakmai stáb erősítésére: „Ahhoz, hogy egy csapat eredményes legyen, nem elég csak a játékoskeretet erősíteni, szükség van a háttér, a szakmai stáb bővítésére is. Adta magát a lehetőség, hogy Fűzy Ákost szerződtessük, s mint régi barát örülök, hogy bennünket választott. Személye, szaktudása jól illeszkedik a klub elképzeléseihez, hiszen nemcsak jó edző, hanem kiváló ember is. Biztos vagyok benne, hogy kamatoztatni tudjuk szaktudását."

Fűzy Ákos Pécsett a sikerek ellenére sem érezte a bizalmat, Győrben viszont úgy érzi, minden adott az eredményes munkához.

Olvasóink írták

  • 1. akinemfél 2010. május 13. 08:28
    „Nagyon ugyes húzás a Gyor részérol. Gratulálok.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ETO: egyezség született a DVTK-val

Egyezségre jutott a Győri ETO FC és a Diósgyőri VTK elnöke a négy exgyőri labdarúgó kölcsönadási… Tovább olvasom