Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

Kosárlabda: ˝Erőt ad a szurkolók szeretete˝

Hibátlan teljesítménnyel nyerte a magyar női bajnokságot hétfőn este az Uniqa-Euroleasing Sopron csapata.

Az ünneplés már a pályán megkezdődött és természetesen utána is folytatódott, így Török Zoltán ügyvezető igazgató kedden némileg kialvatlanul állt a Kisalföld rendelkezésére.

– Soha nem iszom alkoholt, így nekem csak a bajnoki ünneplés volt mámorító – közölte elöljáróban, majd így folytatta: – a Molnár Balázs kollégámtól kapott óriási szivar elszívása viszont kemény fizikai erőpróba elé állított. Három és fél óra alatt sikerült leküzdenem, de a fogadás az fogadás, ezért nem adtam fel, pedig az éjszaka folyamán többen is erre biztattak.

Minden bajnoki címünkre jutott valami, hol kopaszra nyírattam a fejem, hol R-GO-koncertet kellett szerveznem.

– Százszázalékos teljesítménnyel lettek bajnokok. Ez egyfelől örömteli, másrészt gondot is jelenthet a megfelelő erősségű ellenfelek hiánya...
– Ez valós probléma, de azt hiszem, emiatt nem a győztesnek, a veretlenül elsőnek kell magyarázkodnia. Sem érte, sem ellene tenni nem tudunk. Valóban jobb lenne itthon is erősebb csapatokkal játszani, de a mezőny olyan, amilyen. Más sportágak is küzdenek ezzel, elég csak a jégkorongra vagy a kézilabdára gondolni. Szakmailag segítséget jelent a szlovák–magyar közös liga, több olyan kemény mérkőzésre lenne szükség a hazai bajnokságban is, mint amilyeneket ott vívunk.

– Talán nem ünneprontó a kérdés: igaz, hogy a bajnoknál is anyagi bajok vannak?
– Nem akarok siránkozni, ráadásul nemrégiben tettük közzé a nyilvános cégadatainkat, amelyek a gazdálkodásunkról szólnak. Ez optimizmusra adhatna okot, de a bennünket körülvevő környezet nagyon gyorsan változik. Ezért azt mondom: ha minden eddig bennünket segítő gazdasági szereplő mellettünk marad, akkor meg tudjuk oldani az előttünk lévő feladatokat. Ha egy láncszem kiesik, akkor viszont nagy bajba kerülhetünk.

– Székely Norbert edző maradása vagy távozása is elsősorban anyagi kérdés?
– Még tart a szlovák–magyar közös liga, amíg nem ér véget az idény, addig személyi kérdésekről nem nyilatkozom.

Török Zoltán
Török Zoltán


– Az egyik legjobb játékosuk, Jelena Milovanovic már a nyilvánosság előtt is bejelentette, hogy a szezon végén távozik Sopronból...
– Természetesen tudtam róla, hogy elmegy, egy kőgazdag orosz csapathoz szerződik, de nem hatalmazott fel rá, hogy megmondjam, melyik klubról van szó. Nálunk is tart a háttérmunka, az új igazolások előkészítése, a játékoskeret kialakítása. Részletekről azonban a jövő hét végéig nem kívánunk beszélni.

– A döntő harmadik mérkőzésén csodálatos volt a hangulat a soproni arénában, de idény közben többször úgy tűnt, mintha a csapattól elpártolt volna a publikum.
– Magam is így látom. Az az igazság, aki hozzászokik a jóhoz, a telt házas meccsekhez a gyengébb ellenfelekkel szemben is, a csarnokon kívül rekedt tömeghez, annak furcsa megélni a mostani állapotot. Bánt, hogy ez a helyzet alakult ki, de nekünk kell alkalmazkodnunk a környezetünkhöz és mindent megtenni a változás érdekében. Az okok részben rajtunk múlnak, részben rajtunk kívülállók. Egy picivel jobb csapat, egy kicsit sikeresebb nemzetközi szereplés minden bizonnyal segítene rajtunk.

De ne legyünk elégedetlenek, nézzük meg, sok csapattal mi történt azok közül, melyekkel az elmúlt húsz évben találkoztunk az Euroligában vagy a hazai bajnokságban. A nemzetközi játékospiacon nehéz érvényesülni, hiszen a milliomos orosz és török klubok bárkit meg tudnak venni, akit akarnak. Hatalmas pénzek mozognak, a legjobbak évi kétszázötvenezer euró és több mint egymillió dollár között keresnek. De nem adjuk fel, a hétfő este is erőt ad, mert ismét bebizonyosodott, hogy Sopronban óriási tábora van a női kosárlabdának.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Shotokan karate: dobogós karatésok

A Soproni Rendészeti Sportegyesület önvédelmi szakosztályának shotokan karatésai Ercsiben vettek… Tovább olvasom