Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Kosárlabda - Új szezon, új szabályok

A férfi- és női világbajnokságot követően több szabályváltozás lép életbe az új szezonban.
Ezekről a soproni nemzetközi minősítésű játékvezető, Pálla Zoltán beszélt lapunknak.

„Talán a legfontosabb szabályváltozás az, hogy egy támadásnál, ha sikertelen dobást követően a támadó csapat szerzi vissza a lepattanó labdát, s új akciót indít, ennek befejezésére a korábbi időszakkal ellentétben nem 24, hanem csak 14 másodperce van. Ha a védekező csapat szerzi meg a lepattanót, akkor annak természetesen 24 másodperce lesz támadást vezetni" – kezdte az egyik legfontosabb változással a játékvezető.

Ami az időkéréseket illeti, a második félidőben ugyanúgy három időt kérhet egy edző, de az utolsó két percben csak két időkérésre lesz lehetősége.

A belemenésmentes félkör szabálynál annyi változás történt, hogy mostantól már nemcsak a félkörön belül, hanem ha annak vonalán áll a játékos, akkor sincs támadói szabálytalanság, tehát a félkört határoló vonal is a belemenésmentes félkör része.

„A technikai hiba után – ellentétben az eddigi gyakorlattal – nem két, hanem egy büntetődobás következik, amely után ugyanúgy, ahogy eddig, a büntetőt elvégző csapat hozza játékba a labdát a félpályától. Újdonság még, hogy két technikai kiállítást von maga után, s az is új elem, hogy a technikai hibákért a legmagasabb osztályban pénzbüntetés jár az edzőknek és a játékosoknak" – mondta végezetül Pálla Zoltán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Duatlon - Példát mutatott két fiatal

A győri XI. Krúdy Duatlon nyertese, Hajnal Jenő felajánlotta kupáját Mogyorósi Szabolcsnak, aki a… Tovább olvasom