Kisalföld logö

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 1°C Még több cikk.

Kosárlabda - Natasa Kovacevic Győrben járt

Még ha csak egy villámlátogatás erejéig is, újra Győrben járt Natasa Kovacevic.
A szerb kosaras, aki a tavaly szeptemberi balesetben veszítette el térd alatt a jobb lábát, úgy érzi magát a városban, mintha otthon lenne. A visszatérésre nem lát esélyt.

Több mint fél év után járt ismét Győrben Natasa Kovacevic, aki tavaly szeptember 7-én ott ült azon a buszon, mely a Hat Agro-UNI Győr csapatát Sopronba vitte volna edzőmeccsre, de Vitnyéd előtt súlyos balesetet szenvedett. Fűzy Ákos vezetőedző és Tapodi Péter klubigazgató az eset következtében elhunyt, míg a szerb játékos – aki a szakemberek szerint ígéretes nemzetközi karrier előtt állt – olyan súlyos sérülést szenvedett a jobb lábán, hogy térd alatt amputálni kellett.


Natasa Kovacevic számára továbbra is fontos a kosárlabda, s Győrbe is úgy érkezik, mintha hazajönne. Fotó: M. M.
Natasa Kovacevic számára továbbra is fontos a kosárlabda, s Győrbe is úgy érkezik, mintha hazajönne. Fotó: M. M.

"Beszéltük egyébként a lányokkal is, hogy örülnének, ha egy-
egy meccsre eljönnék."

Natasa Kovacevic

A tragédia ellenére sem adta fel, az internetet bejárták azok a fotók, videók, melyek óriási tartását bizonyították, gyakorlatilag sokaknak éppen ő sugárzott erőt, s most sem úgy tűnt, mint akinek gyakorlatilag azon a végzetes napon befejeződött a még el sem kezdődött pályafutása. Vidáman, mosolyogva válaszolt kérdéseinkre.

„Köszönöm az érdeklődést, nagyszerűen érzem magam, s boldog vagyok, hogy itt lehetek. Győrbe jönni nekem olyan, mintha ez lenne a második otthonom. Sosem felejtem el a lányokat, akikkel azért szoktuk tartani a kapcsolatot, s most is jó volt egymás nyakába borulni" – kezdte Natasa Kovacevic, aki már a hétvégén Magyarországra érkezett, s szerepet vállalt a 2015-ös magyar–román rendezésű Európa-bajnokság csoportjainak sorsolásán.

„Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy felkértek erre a szerepre. Örömmel fogadtam el, hiszen a kosárlabda továbbra is nagyon fontos számomra.

Én a magam részéről szeretnék, de megmondom őszintén, nagyon sok dolgom van, két egyetemen is tanulok, a fő szakirány a menedzsment és turizmus. Azért abban maradtunk, amint lehetőségem nyílik rá, akkor azért jövök és szurkolok nekik a lelátóról" – folytatta Natasa Kovacevic, aki a közelmúltban egy videót osztott meg közösségi oldalán, ahol újra kosarazott.

„A francia Jean-Pierre Siutat segítségével Párizsban tesztelhettem egy protézist, sokat jelentett számomra, hogy ismét játszhattam. Arról azért letettem, hogy visszatérjek a %BBrendes%AB kosárlabdázáshoz. Életem ezen szakasza biztosan lezárult" – tette hozzá a szerb sportoló.

Laklóth Anna csapatkapitány is hosszasan méltatta egykori játszótársát.

„Jó volt újra találkozni, látni azt, milyen erős. Büszkék vagyunk arra, hogy ilyen példát mutat, azt gondolom, mindenki csak tanulhat tőle. Elképesztő az a hozzáállás, ahogyan ezt az egész helyzetet kezelte, kezeli. Mi, akik együtt játszottunk vele, de a csapat új játékosai is biztosan kaptak újabb impulzusokat tőle. Azon meg, hogy milyen a dobóformája, csak ámulni tudok. Láttam a videót, csak úgy dobálta a hármasokat. Mondtam is viccesen, nem hívnám ki egy dobópárbajra..." – mesélte Laklóth Anna, aki kéztörése miatt a szombati Uniqa-Euroleasing Sopron elleni hazai meccset még biztosan kihagyja.

„Pedig ez lesz az első meccs újra az egyetemi csarnokban, már nagyon vártuk, hogy %BBhazaköltözzünk%AB. Elkapkodni nem szeretném a visszatérést, bármennyire is jó lenne már pályán lenni. Bízom benne, hogy Natasa jelenlétéből is erőt merítve meg tudják lepni a lányok a soproniakat" – mondta végezetül a győri játékos. 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hosszú Katinka az év női úszója

Az ezért járó elismerést a dohai Grand Hyatt szálló báltermében rendezett hétfői gálaesten vehette… Tovább olvasom