Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

Kosárlabda - Két klub egy célért

Együttműködési megállapodást kötött a Soproni Sportiskola és a Soproni Sólymok.
A Sólymok kerekes székes kosárcsapata a Sportiskola színeiben indul majd a 2015–16-os nemzeti kerekes székes kosárlabda-bajnokságban.

A Sólymok Sportegyesület 2015. május 8. óta működik bejegyzett szervezetként. A csapat jelenleg tíz játékosból áll, ebből hét mozgáskorlátozott. A csapat idáig a Berzsenyi-gimnáziumban edzett heti egy alkalommal. Nyáron a Doborjáni Ferenc Nevelési-Oktatási Központ tornatermében készül a bajnokságra heti két edzéssel, ősztől pedig a Berzsenyibe térnek vissza, szintén heti két edzés erejéig.

Bővül a csapat szakmai stábja, dr. Varga Szabolcs szakvezető mellé érkezik egy fiatal szakember, Békési Kornél.

A Sólymok csapatát nevezni szeretné a nemzeti kerekes székes bajnokságba a Soproni Sportiskola Egyesület színeiben. Ennek kapcsán dr. Szekeres Csaba, a Soproni Sportiskola elnöke elmondta: egy franciaországi nemzetközi tornán látták először ezt a sportágat. Egyik utánpótláscsapatuk egy Sólymok elleni hírverő meccsen ki is próbálhatta, milyen komoly munka ezt a sportot űzni.

„Amint a szövetség lehetővé teszi a bajnokságra történő nevezést, úgy a kerekes székes kosárlabdacsapatot benevezzük a bajnokságba" – mondta az elnök.

Csiszár Szabolcs soproni sportfelügyelő így fogalmazott: „Úgy gondolom, ez az együttműködés gyümölcsöző lesz mindkét egyesület és a város számára egyaránt. Sopron mindig támogatta a fogyatékossággal élők sportját és lehetőségeihez mérten a jövőben is támogatja azt."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Futsal - Válogatottal erősít a Rába ETO

Az NB I-es bajnok Rába ETO futsalcsapatában folytatja pályafutását a cseh válogatott Michal Seidler. Tovább olvasom