Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 5°C | 13°C Még több cikk.

Kosárlabda - Jól érzi magát az utánpótlásban Székely Norbert

Eltelt egy év(ad) és túl sokat nem lehetett hallani a korábbi évek soproni sikeredzőjéről, Székely Norbertről.
A korábban a női szövetségi kapitányi tisztet is betöltő, öt éve a soproni női csapatot az Euroliga négyes döntőjébe vezető, a soproni női csapattal 5–5 bajnoki címet és Magyar Kupa-elsőséget szerző szakember az utánpótlásvonalon dolgozott az elmúlt hónapokban, s mint mondta, nagyon élvezi a munkáját.

„Remekül érzem magam a Soproni Tigriseknél – kezdte az edző. – Egészen más jellegű a feladat és mások az elvárások is, mint egy felnőttcsapatnál, de úgy érzem, a játékosok fejlődése szemmel látható.

Emellett nagyon szép feladat a klubnál dolgozó edzőkollégák képzése. Mind a játékosok, mind az edzők vonatkozásában azt mondhatom, tehetséges, tenni akaró társasággal dolgozhatom. Ennek a munkának az eredménye azonban nem azonnal mérhető le, ilyen értelemben tehát nem nagyon van azonnali eredménykényszer, ami nem is baj. Emellett részt veszek a szövetség felkérésére egy olyan szakmai bizottságban, amely az utánpótlás részletes szakmai programját dolgozza ki. Ez is egy nagyon szép, megtisztelő feladat."

Székely hosszú és sikeres évek után távozott a soproni női csapat kispadjáról, de kívülről is figyelemmel kísérte volt csapata szereplését. Erről így beszélt a szakember: „Ha a csapat mindegyik meccsét nem is, de a mérkőzések jelentős részét láttam. A soproni csapatnál mindig azonnali eredménykényszer volt és van, nincs igazán idő hosszabb távú építkezésre. Úgy érzem, a magyar bajnokság színvonala évről évre esik vissza, de néhány csapat, így a soproni is próbálja szinten tartani kerete erősségét, mások viszont szezon közben erősítettek. Erős volt a soproni keret, ám a szezon végeredményben, mivel nem jutott be a csapat a bajnoki döntőbe, sikertelennek mondható. Bár az okok feltárása nyilván nem az én feladatom, úgy éreztem, voltak olyan belső feszültségek, amelyeket nem sikerült kezelni a csapaton belül.

A közeljövő terveiről is beszélt Székely Norbert: „Benne vagyok egy nagyon tehetséges és szerintem sokra hivatott korosztályos válogatott, az U16-os csapat szakmai stábjában. Ferenczi Tamás szövetségi edző munkáját próbálom segíteni tapasztalataimmal, észrevételeimmel, meglátásaimmal. Ez a társaság a B divíziós korosztályos EB-n szerepel, csalódott lennék, ha nem lenne ott a gárda a legjobb négy között."

A szakvezető Sopronban június 30. és július 11. között egy-egy hetes képzési kurzust szeretne tartani.

„Szándékosan nem használom a tábor kifejezést, mert bár napi két foglalkozást tervezek tartani – elsősorban az egyéni képzésre fókuszálva –, nem bentlakásos jellegű lesz a rendezvény. A kezdőktől akár a profi játékosokig szívesen látok mindenkit. Én magam tartom a foglalkozásokat elejétől a végéig, és egyértelműen a minőségi képzési munkára törekszem, nem nagy, tömeges csoportokban gondolkodom, hanem inkább kevesebbeknek adnék sokat" – folytatta Székely Norbert.
Ami a következő évadot illeti, azzal kapcsolatban annyit mondott, jó az esély arra, hogy folytatja a Soproni Tigriseknél a megkezdett munkát.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kosárlabda NBI/B - Győzelem, vereség

Tovább olvasom