Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 12°C | 24°C Még több cikk.

Kosárlabda - Csak egy csapat tudott győzni

A zárószakaszban Hawkins vezérletével a Sopron szívósan harcolva két pontra feljött, de ez kevés volt a sikerhez.

Novi Zagreb–Uniqa-Euroleasing Sopron 70–63 (18–17, 17–17, 19–13, 16–16)
Zágráb, női Közép-Európa Liga-mérkőzés, 200 néző.

Novi Zagreb: BABKINA 9, DABOBIC 13, IVEZIC 24/9, Karcic, Ivankovic 8. Cs.: Komplet 6/3, Juric 4, Bura 4, Semren 2. Edző: Vladimir Ivankovic.

Sopron: CIGLAR 10/3, Fegyverneky 15, Faris 9/3, HAWKINS 18, Krnjic 5. Cs.: Licskai 2, Simon 2, Tetemondová 2, Zsovár. Edző: Igor Polenek.

Az első negyedben jobbára a hazaiak vezettek, de a Sopron a zágrábi viszonyokat meglehetősen jól ismerő Ciglarnak köszönhetően tapadt a hazaiakra.

A második szakaszban is fej fej mellett haladt a két csapat, a Sopron helyzetét nehezítette, hogy előbb Hawkins, majd Simon is megkapta harmadik hibáját.

A második félidő elején Hawkins villanásaival egy 7–0-ás rohammal indított a Sopron. Az Uniqa a szakasz közepéig tartotta előnyét, ám ekkor jött Hawkins negyedik hibája, s egy hosszabb soproni rövidzárlat. A Zágráb egy 12–0-ás rohammal nagyobb előnyt szerzett. A hosszú soproni kosárcsendet Simon törte meg.

A zárószakaszban Hawkins vezérletével a Sopron szívósan harcolva két pontra feljött, ám a végjátékban a taktikai szabálytalanságok után Dabovic biztos kézzel értékesítette a büntetőket, így zágrábi siker született.

Igor Polenek: – Okosabban és türelmesebben kellett volna játszanunk a Zágráb második félidei zónája ellen. Előre kell tekintenünk a szerdai brnói Euroliga-mérkőzésre.

ZTE–Hat Agro-UNI Győr 41–81 (9–21, 10–21, 4–22, 18–17)
Zalaegerszeg, NB I-es női mérkőzés, 150 néző. V.: Farkas, Tóth K., Praksch.

ZTE: Török 1, Fuisz 4/3, Varga 5, Czukor 4, Horváth Zs. 2. Cs.: Fritz 9, Knezevic 4, Mányoki, Vágvölgyi 10. Edző: Gáll Tamás.

Győr: Koch, IVANOVIC 19/15, Semsei 8/6, Laklóth 8, TINKLE 18/3. Cs.: Pénzes, CZIRJÁK 15/6, MANSARÉ 1, Diamant 8, Fejes 2. Edző: Bencze Tamás.

Az első negyed sok hibával tarkított játékot hozott, a vendégek kihasználták erőfölényüket. A két csapat közötti különbség nőtt: a győriek keményen letámadtak, így nem sok lehetőség nyílt helyzetbe kerülniük a zalaiaknak. Vagy ha igen, sorra maradtak ki a helyzetek, így a 13. percben már 20 ponttal vezettek a vendégek (11–31). Az első félidő pedig már előrevetítette a végkifejletet. Az meg pláne, hogy a ZTE, bár kemény védekezést kapott, még akkor is hibázott, amikor nem kényszerítette erre az ellenfél (23. p: 20–47). Ivanovic úgy dobta a triplákat, mintha az a világ legtermészetesebb dolga volna, mellette még Tinkle volt az, akit gyakorlatilag nem tudtak semlegesíteni a zalaiak.

A győri eleve jobb csapat, s a ZTE ezen az estén nem is tudta megnehezíteni a győriek dolgát.

Bencze Tamás: – Agresszív védekezésünkkel nem tudott mit kezdeni a ZTE. Bár erősebb keretünk van, mai érdemeinkből mindez semmit nem von le.

Körmend–Sopron KC 71–67 (17–24, 21–10, 20–19, 13–14)
Körmend, NB I-es férfimérkőzés, 2200 néző. V.: Cziffra, Szabó, Tőzsér.

Körmend: Wisseh 8, EL AMIN 21/6, Ferencz 3/3, TÖRÖK 11, RAKOCSEVICS 19. Cs.: Grebenár 6, Kusnyer 3/3, Sömenek, Kutasi, Fodor G., Sonyák. Edző: Hencsey Tamás.

Sopron: Ruják 2, Thomas 11/3, THOMPSON 16/3, TÓTH G. 13/12, Barovics 2. Cs.: Dénes 3, Trepák 5/3, Boriszov 15/3, Molnár A., Takács. Edző: Sabáli Balázs.

Ruják révén a Sopron szerzett vezetést. Jól védekeztek a vendégek, gond nélkül tartották a meccs elején szerzett előnyt. A szakasz hajrájában megtört támadásban a lendület, de a negyed végén hét ponttal vezetett az SKC.

A második szakasz elején Boriszov megszerezte első pontjait, majd a vasiak El Amin és Rakocsevics vezérletével egy 15–0-s négyperces száguldást mutattak be a bénultan kosarazó SKC ellen. A hosszú soproni kosárcsendet Thompson törte meg. A negyed végén Tóth G. triplájával négyre jött fel az SKC.

Szünet után Tóth tripláival és Boriszov villanásaival hosszú idő után visszaszerezte a vezetést az SKC. Szinte támadásonként fordult a kocka, a zárószakasz ötpontos hazai vezetésről kezdődött.

Az utolsó tíz percben Thompson büntetőivel átvette a vezetést az SKC, de a negyed közepén Török és Wisseh kosaraival néggyel megugrottak a hazaiak, s a hibák miatt nem volt esély a fordításra.

Sabáli Balázs: – Jól kezdtünk, de a második negyedben elvesztettük a ritmust. Szünet után védekezést váltva sikerült tízpontos hátrányból visszajönni. Az utolsó hat-hét percben a két csapat egymás hibáit próbálta kihasználni, ebből a Körmend jött ki jobban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kosárlabda - Soproni fiaskó Bonyhádon és Veszprémben

Két soproni NB I/B-s férfi kosárlabdacsapat is idegenben lépett pályára. Nem tudtak győzni. Tovább olvasom