Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Kosárlabda- Győr mintául szolgál

A sportért felelős helyettes államtitkár szerint a győri munka példaként szolgálhat az országban. Kiss Norbert lapunknak elmondta: ilyen helyekre mindig öröm jönni.

Kiss Norbert sportért felelős helyettes államtitkár látogatott tegnap Győrbe, ahol megtekintette a Széchenyi Kosárlabda Akadémia egyik csapatának edzését, valamint az épülő egyetemi edzőcsarnokról is tájékozódott.
„Az akadémiai képzés egyik leglényegesebb eleme, hogy a gyerekek a legkisebb kortól kezdve egy életpályamodellt lássanak maguk előtt. Tudják, hogy ha végigjárják a korosztályokat, akkor hova tudnak eljutni.

A legkisebbek, a Prohászka-iskola első és második osztályosai Fűzy-Antolovics Adél és Balogh Gyula edzőkkel.
A legkisebbek, a Prohászka-iskola első és második osztályosai Fűzy-Antolovics Adél és Balogh Gyula edzőkkel.


A Győrben végzett munka mindenképpen azok közé tartozik, ami példaként szolgálhat. Persze azért ez nem azt jelenti, hogy nincs még hova fejlődni, de jó látni azt a lelkesedést, ami árad a gyerekekből" – kezdte Kiss Norbert, aki hozzátette: nehéz megállnia, hogy ne kezdjen el kosárra dobni.

„Mindig is olyan gyerek voltam, s vagyok most is, hogy ha meglátom, hogy valahol játszanak, akkor nekem is ott a helyem. Most ugyanakkor nem ezért jöttem, de azért megmondom őszintén, jólesne egy kis játék" – fogalmazott az államtitkár.

A Széchenyi-egyetem rektora, dr. Földesi Péter, aki az akadémia általános alelnöke, valamint Fűzy András társelnök kíséretében a szomszédban épülő egyetemi edzőcsarnokkal kapcsolatban is tájékozódott Kiss Norbert.

A munkálatoknak a tervek szerint idén április 30-ig kell befejeződniük, s erre minden esély megvan, ugyanis a leghidegebb időben sem álltak le a munkálatokkal. Mindez azt jelenti, hogy májusban birtokba vehetik a kosárlabda-, kézilabda-, röplabdacsapatok, az asztaliteniszezők és a győri polgárok az új létesítményt.

Hamarosan a munkagépek helyét a csapatok vehetik át. Fotók: M. M.
Hamarosan a munkagépek helyét a csapatok vehetik át. Fotók: M. M.


Még korábban írtuk (Négyszázharmincmillióból épül az új edzőcsarnok – Kisalföld, 2014. október 15.), ezzel jelentősen javulnak az intézmény sportolási és edzéslehetőségei. A projekt 430 millió forint, ebből 300 millió a taóból (társasági adó) folyt be, míg 130 millió az önkormányzati önrész.

Mint akkor lapunknak Gyömörei Tamás, a beruházó Széchenyi ESE elnöke elmondta: „Olyan mértékben meghaladta az igény a lehetőségeket, hogy mindenképpen szükség volt egy ilyen edzőcsarnokra. A hosszanti mellett keresztben is kialakítható két kosárlabda- és egy röplabdapálya, s ami még lényeges, ez a csarnok elsősorban az utánpótlásé, a tömegsporté és nem utolsósorban a győri polgároké lesz."

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Merckx nem félti Contadort a Giro-Tour duplázástól

A legendás kerékpáros, Eddy Merckx nem félti Alberto Contadort attól, hogy nem sikerül neki… Tovább olvasom