Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Kosárgála küzdelem helyett

A két Euroliga-együttes tudásához mérten véde- kezett, mindkét oldalon nehéz volt tiszta dobó- helyzetet kialakítani.
Kosárlabda MKB Sopron 94 Szolnoki MÁV Coop 55 

A kék mezes Szolnok „nem volt ellenfél.
Az első percekben a két Euroliga-együttes tudásához mérten védekezett, mindkét oldalon nehéz volt tiszta dobóhelyzetet kialakítani. A vendégek kaptak hamarabb lábra, két támadásból két triplát dobtak, előbb Farmer, majd Fűrész talált be távolról.

A soproniak Blahusková büntetőjével kezdték meg a felzárkózást, de az első percekben nem tudták a fegyelmezetten védekező szolnokiak ellen saját gyors szellemes játékukat játszani.
Az MKB „kb." a 7. percben érte utol ellenfelét, elsősorban Blahusková palánk alatti villanásainak köszönhetően. Ettől kezdve aztán nem volt megállás.

Ahogy a vezetést, úgy – meglepő módon – tartását is elveszítette a szolnoki csapat. Az első negyed végén a zöld-sárga csapatot remekül mozgató Borovicková tripláival, valamint a már eddig is sokat dicsért Blahusková szenzációs centerjátékával megnyugtató előnyre tett szert a hazai együttes.

A második negyedben Farmer és Papp is nagyon hamar megkapta harmadik személyi hibáját, amikor pedig a vendégek mestere leültette csapata legjobbját, Fűrészt, újra szétesett a Szolnok. Ezt a második negyed közepén magára találó Vajda vezérletével kíméletlenül kihasználták a ha- zaiak. Az előny a 17. percben húsz pontra nőtt.
A félidő végén a vendégek mestere nem létező bajsza alatt valami tiszteletlent mondhatott Vígh játékvezetőnek, aki technikait ítélt ellene.
A szünetben huszonhat ponttal járt riválisa, a bajnoki ezüstérmes és Magyar Kupa-győztes szolnoki csapat előtt Natalia Hejková parádésan kosarazó együttese.

Térfélcsere után sem változott a játék képe, Kovacevic briliáns betörés után szerzett kosarával a 22. percben már 30 pontnyi „szakadék" tátongott a két fél között. A vendégek láthatóan elkedvetlenedtek, a soproni játékosok pedig élvezték a játék minden pillanatát. A remeklő Vajda Anna vezetésével a huszonkilencedik percre negyven pontra duzzadt a differencia.

A meccs – egyébként teljes joggal – rangadónak volt kikiáltva, ám a soproni közönség örömére a játékidő nagy részében teljesen egyoldalú játékot hozott. A mérkőzés végén a két cserejátékos: Limák és Seres is beemelt egy-egy triplát, a szurkolók pedig felállva tapsolták meg a kitűnő produkciót.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Válogatottak győri újoncokkal

Négy győri újonc kapott helyet a Világkupára készülő férfi- és az EB előtt álló női válogatottban. A jövő héten Svédországban rendezik a férfi Világkupát, ahol a magyar csapat is részt vesz. Az athéni keret jelentősen átalakult, Skaliczki László szövetségi kapitány több fiatalt is behívott a keretbe, ennek köszönhetően a Tento-ETO-ból is hárman utazhatnak Skandináviába. Tovább olvasom