Kisalföld logö

2018. 08. 21. kedd - Sámuel, Hajna 21°C | 32°C Még több cikk.

Kosárabda: Sopronban maradt a Krasznai-kupa

Kosárlabda - Az első percben érződött, hogy a játékosok játékra „beállított" Euroliga-ritmusa nem kora délutánra van csúcsra járatva. Az első mezőnykosárra közel három percet kellett várni, Fegyverneky triplájára azonnal hármassal válaszolt Semsei.
Nagy küzdelem, kevés kosár és rengeteg szabálytalanság jellemezte a játékot az elején. A negyed második fele egyértelműen a Sopron csapatáé volt, amely ügyes játékkal elhúzott. Az MKB védekezése mérkőzésről mérkőzésre javult, ez ellen a negyed második felében nem tudott kibontakozni a Pécs.

A második negyedet is hatalmas iram és küzdelem jellemezte. Ekkor a nagy rohanásból a pécsiek jöttek ki jobban, az MKB lendülete megtört támadásban. Székely Norbert tanítványai nem igazán tudtak tiszta dobóhelyzetet kialakítani. A félidő végén aztán Gorbunova és különösen Milovanovics villanásai segítették ki a hosszú és mély hullámvölgyből a soproni csapatot. A félidő az ifjú szerb kosaras remek akciója végén szerzett hárompontosával zárult.

Finoman fogalmazva sem indult Euroliga-színvonalon a második félidő, egymás hibáiból éltek a csapatok. A pécsiek kaptak hamarabb lábra és Fegyverneky remek sorozatával fordítottak a hosszú percekig „gólképtelen" soproniak ellen. A kritikus helyzetben ezúttal is Milovanovic segítette át a zöld-sárgákat, de sokat lendített a soproni csapat szekerén Honti hárompontosa és erőszakos palánk alatti játéka.
A zárószakasz szikrázóan kemény küzdelmet hozott, ekkor Branzova szemfüles találatai és Horti közeli kosarai lévén megtartotta előnyét az MKB és megnyerte a Krasznai-kupát.

Összességében kitűnő ellenfelek ellen kemény mérkőzésekkel hangolhatott a hétvégén kezdődő szezonra Székely Norbert együttese.

Eredmények
MKB-Euroleasing–Kosice (szlovák) 73–64 (25–27, 13–17, 16–13, 19–7)
MKB: Németh 6/3, Honti 6, GORBUNOVA 8, Károlyi 8, Branzova 8. Cs.: MILOVANOVIC 15/9, HORTI 11, Kocsis, Horváth Zsuzsa 5/3, EÖRDÖGH 8. Edző: Székely Norbert.
Kosice: Michulkova 8, Cikosová, JALCOVÁ 16/12, GEARLDS 18/9, McMarville 9. Cs.: Buttler, KOVACOVÁ 13, Carnoká. Edző: Vladimir Karnay.
MiZo-Pécs–Kosice 64–67,
MiZo-Pécs–Szeviép-Szeged 70–57, Szeviép-Szeged–Kosice 49–58.
Végeredmény: 1. MKB-Euroleasing 6 pont, 2. Kosice 5, 3. MiZo-Pécs 4, 4. Szeged 3.

Különdíjasok
A torna legjobb játékosa: Jelena Milovanovic (MKB-Euroleasing).
A torna legeredményesebb játékosa: Emilija Podrug (MiZo-Pécs 2010).
A legjobb soproni játékos: Eördögh Edit (MKB-Euroleasing).

Botár László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyerni az újonc ellen

Kosárlabda - Vasárnap 18 órától a Soproni sÖrdögök férfiegyüttese az élvonal újoncát, a MAFC… Tovább olvasom