Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Korsós György visszatért korábbi klubjába

Új korszak kezdődik a Győri ETO életében. Teljes arculatváltáson megy keresztül a csapat. Az ETO ismét a győrieké lesz. Ezeket ígéri a Rába-parti egyesület új klubmenedzsere, Korsós György.

Ismert egykori játékos tűnt fel az ETO öltözőiben a közelmúltban. Jól ismeri a Rába-parti egyesület értékeit, gyermekként ott kezdte sportpályafutását és az élvonalban is Győrben mutatkozott be.

Onnan egészen a válogatottig jutott, de az osztrák és a görög élvonalat is megjárta. A jövőben az újjászerveződő Győri ETO irányításában kap szerepet. A napokban a szerződését is aláírja. Korsós Györgyről van szó. Az újdonsült sportvezető a klub arculatáért és a sajtókapcsolatokért felel majd a jövőben.

Igaz, a felkészülési időszakban külföldi kapcsolatai révén edzőmérkőzések szervezésében is segédkezik. A Kisalföldnek úgy fogalmazott: nincs idő a múlttal foglalkozni, előre kell tekinteni, és fel kell építeni a jövő csapatát.
„Ami történt, megtörtént, már nem lehet semmissé tenni. Természetesen örültem dr. Drucskó Zoltán és Bolla Péter megkeresésének, megtisztelő, hogy rám gondoltak.

Klubmenedzserként segíti nevelőegyesületét Korsós György. A külföldi kapcsolatok is kamatozhatnak a jövőben. Fotó: Bertleff András
Klubmenedzserként segíti nevelőegyesületét Korsós György. A külföldi kapcsolatok is kamatozhatnak a jövőben. Fotó: Bertleff András


Én azért fogok dolgozni, hogy mostantól az ETO-t legalább annyira a magukénak érezzék az emberek, mint annak idején, mikor én itt futballoztam. Pontosan tudom, hogy csak úgy lehet sikeres a csapat, ha közösen dolgozunk az egyesület jövőjéért. Ötéves tervben gondolkodunk, melynek legvégén reményeink szerint ismét élvonalbeli klub lesz az ETO. Nem árulok el nagy titkot, az első lépcsőfok, hogy egyből megnyerjük a maratoninak ígérkező harmadosztályt. Ehhez minden feltétel adott.

Azonban azt kérném a szurkolóktól, hogy a tőlük megszokott buzdítás mellett legyenek türelmesek és adjanak időt a klubnak" – mondta Korsós György, aki hozzátette: a koncepció része, hogy döntő többségben helyi játékosokra épít a csapat, ezzel is elősegítve, hogy minél jobban a városhoz kötődjön az egyesület.

A 33-szoros válogatott labdarúgó fontosnak tartja, hogy ne csak sportolóként, hanem mint ember is megismerjék a játékosokat. Ehhez pedig az kell, hogy a megyeszékhely életében és különböző közösségi rendezvényeken is részt vegyenek a játékosok. Lapunknak Korsós György úgy fogalmazott: egy csapat élete nem csak a sportpályán zajlik, kapcsolatokat kell kiépíteni és azokat folyamatosan ápolni kell.

„A kilencvenes években élmény volt végigmenni a belvárosban, még egy vesztes mérkőzés után is sokszor mosolyogtak, kezet fogtak velünk az emberek. Ez erőt adott a következő héten küzdeni a csapatért, a szurkolókért. Ezt az érzést szeretném ha átélnék a játékosok. Ha egymásra talál a közönség és a csapat, onnan felgyorsulnak az események. Ez a sport a szurkolóktól lesz élvezhető. Elképesztő hangulatot tudnak teremteni. Ide pedig ez kell" – fogalmazott a klubmenedzser, aki jelenleg a megyei első osztályú DAC 1912 igazolt játékosa.

Jó hír a nádorvárosiak számára, hogy futballozni marad a klubnál, a következő bajnokságban is számíthatnak rá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Babos: újabb elődöntő tenisz

Babos Tímea az osztrák Alexander Peyával az oldalán győzött a vegyes párosok negyeddöntőjében a… Tovább olvasom