Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 8°C Még több cikk.

Korsós elmenekült a görög Xhantitól

Korsós György, a Győri ETO korábbi válogatott labdarúgója felbontotta a szerződését a görög Xanthi csapatával.

Szerinte az ország keleti részén a körülmények a nyolcvanas éveket idézik. Előfordult, hogy az egyik társa meglopta a másikat. A játékos Ausztriában vagy Svájcban folytathatja a pályafutását.

A nyári átigazolási szezonban nagy reményekkel kötött hároméves szerződést a görög élvonalban szereplő Xanthi együttesével Korsós György, a Győri ETO korábbi válogatott labdarúgója. A középpályás nemcsak csapatot, hanem országot is váltott, hiszen a bécsi Rapid mezét cserélte fel a Xanthi dresszére. Az elmúlt fél év azonban finoman fogalmazva sem sikerült jól a Rába-parti szurkolók egykori kedvencének. Így nem volt meglepetés, amikor a játékos a napokban felbontotta a görög klubbal kötött kontraktusát.

DIKTÁTOR VOLT AZ EDZŐ

A labdarúgó elmondta: számtalan negatív tapasztalatot szerzett Görögországban, ahol a körülményekkel is nagyon komoly gondjai voltak.

A futballista szerint semmi sem valósult meg abból, amit előzetesen ígértek neki. Nyáron úgy beszéltek az egyesületről, mint egy nagy családról, ami tökéletesen működik.

„E helyett volt egy edző, aki inkább volt diktátor, mint szakember. Az elnökkel együtt megfenyegették a játékosokat, úgy bántak a futballistákkal, mintha a játékszerük lenne. Már persze csak azokkal, akikkel lehetett. Elképesztő volt. Hazudtak, szinte semmiben nem lehetett rájuk számítani. Többször kértem, hogy rendezzék be már végre a lakásunkat bútorokkal, mégsem tették meg. Egy hónapig voltunk edzőtáborban, de ezalatt sem történt változás. Jellemző, hogy az elmúlt fél évet két pár cipőben játszottam végig. Egy pénteki napon például kértem magamról egy DVD-t, hiszen akkor már tudtam, hogy elhagyom az egyesületet. A klub alkalmazottja hétfőre megígérte a lemezt. Aznap mentem érte, de kiderült, hogy az illető szabadságon van. Történt olyan is, hogy a menedzser az egyik játékostól kért kölcsön egy nagyobb értékű autót ahhoz, hogy elmenjen a nemzetközi mérkőzésre érkező ellenőrér t."

LOPÁS AZ ÖLTÖZŐBEN

Nagy volt a klikkesedés a csapaton belül. A görög és a külföldi játékosok nagyon széthúztak, az összetartás legkisebb jeleit sem lehetett rajtuk felfedezni. Előfordult olyan is, hogy a futballisták cigarettáztak a buszon. Ilyenre egyébként Albániában van példa. A legmegdöbbentőbb eset azonban az öltözőben tör tént.

Egy lengyel játékos velem együtt érkezett a klubhoz. Egyszer eltűnt a cipője, amit három hónappal később a saját csapattársunk lábán látott meg. Természetesen kérdőre vonta, de ő váltig állította, a cipő az övé. Végül aztán kiderült a lopás, mert a lengyel srác belül megjelölte a futballcipőj é t ."

Mindezek után talán nem meglepő, hogy Korsós György a távozás mellett döntött. Ahogy elmondta, elsősorban a családja érdekeit tartotta szem előtt, számára ők a legfontosabbak. Három napig egyezkedett a vezetőkkel.

„Végül közös megegyezéssel bontottam fel a szerződést, jelenleg ingyen igazolhatok bárhová. Most még nem vagyok teljesen egészséges, mert hat hete súlyos sérülést szenvedtem. Egyelőre pihenek és örülök annak, hogy visszatértem a civilizált életbe. Ausztriából és Svájcból érdeklődnek irántam. Mindkét országban élnek barátaim."

MARAD KÜLFÖLDÖN

A játékos végezetül elárulta: az interneten és a televízióban is nyomon követte a magyar labdarúgásban történt eseményeket, így az ETO-val kapcsolatban is naprakész. Arra a kérdésre, van-e esély arra, hogy újra zöld-fehérben folytassa a pályafutását, a játékos így válaszolt: „Többször elmondtam már, nagyon szeretek külföldön élni, ezért inkább ott futballozom. Bár kizárni semmit sem lehet, jelenleg nincs realitása annak, hogy az ETO-ba igazoljak
."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Epizódlista légiósok, csökkenő nézőszám

Három edző irányította ősszel az FC Sopront, amely a csalódást jelentő 12. helyen zárta az idényt. Tovább olvasom