Kisalföld logö

2018. 10. 21. vasárnap - Orsolya 7°C | 15°C Még több cikk.

Koroncói aranyak

Nyolc érmet – köztük két aranyat – szereztek a koroncói cselgáncsozók a nemzetközi Budapest-kupán. Ketten a korosztályos válogatottakba is meghívót kaptak.

Minden eddiginél kimagaslóbb teljesítményt nyújtottak a Koroncói Tutti Judo Klub versenyzői a nemzetközi Budapest-kupán, amelyet hagyományosan a Körcsarnokban rendeztek meg. Ezen a teljes magyar élmezőny mellett 13 ország 38 együttese állt tatamira, s közöttük a kirobbanó erőt képviselő ukrán csapat hatalmas létszámban volt jelen. Érdekes, hogy a koroncói versenyzők rendre összeakadtak az ukránokkal, s a köztük kialakult 15 párharcból 9-et a koroncóiak nyertek meg.

A Pákozdi Emil és Pákozdi Csaba edzők által vezetett koroncói különítmény öt korosztályban 15 versenyzőből állt, akik negyvenöt alkalommal léptek tatamira, s ebből harmincnégy mérkőzést nyertek meg. Ezek eredménye: 2 arany-, 3 ezüst- és 3 bronzérem mellett két ötödik helyezés.

Aranyérmet Rekecki Rita és Csigi Lénárd nyert. Rekecki a serdülők között első pillanattól kitűnő formában versenyezve, valamennyi mérkőzését ipponnal nyerte és az utánpótlással foglalkozó szövetségi kapitány igen elismerően nyilatkozott teljesítményéről. Csigi Lénárd, aki a 12 évesek között szerepelt, magabiztosan menetelt a döntőig, ahol a másik ágon ugyancsak jó teljesítményt nyújtó ukrán versenyzővel akadt össze. A hatalmas küzdelem végül a koroncói fiú győzelmét hozta.

A három ezüstérmes koroncói közül kettőt ukrán ellenfél fosztott meg az aranytól. Egyik volt Véland Vivien, aki a serdülő korcsoportban nála egy évvel idősebbek között is mindenkit legyőzött a döntőig, a másik pedig Kovács Roland, aki a 13 évesek között nyújtott szép teljesítményt. Az ezüstéremmel végzők közül egyedül az élete első nagy versenyén jeleskedő tízéves Polczer Milán jutott túl az ukrán ellenfelén, de őt a döntőben az orosz ellenfél megállította.

Csernák Attila és Bánfi Tamás egyaránt egyetlen vereséggel szerzett bronzérmet. A fővárosi rendezvény keretein belül az ifjúsági korosztály számára az Európai Reménységek Versenyét is megrendezték, amelyen három koroncói volt érdekelt. Közülük Major Csaba a dobogó harmadik fokára állhatott, Horváth Ervin és Kiss Jennifer pedig az ötödik helyen fejezte be a versenyt.

Kiváló teljesítményeiknek köszönhetően a koroncóiak közül Kiss Jennifer ifiként és Véland Vivien serdülőként tagja a Szentpétervárra utazó ifjúsági és serdülő női válogatottnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erdei őrzi az övet

Erdei Zsolt pontozással legyőzte az argentin Hugo Hernan Garayt, így megvédte félnehézsúlyú… Tovább olvasom