Kisalföld logö

2018. 10. 23. kedd - Gyöngyi 7°C | 13°C Még több cikk.

Kormányos a kosarasoknál

Kálmán Péter az elmúlt években az autósportban szerzett nevet magának. A győri gokartos több nemzetközi versenyen is figyelemre méltó eredményeket ért el, manapság azonban egy másik sportágban jeleskedik.
Kálmán ugyanis az NB II-ben szereplő Győri KC kosárlabdacsapatának játékosa. Azaz az irányítás a kezében maradt, csak ezúttal nem autót, hanem egy kosárcsapatot „kormányoz".

– Az autók világától sem szakadtam el teljesen, csak nem versenyzéssel, hanem szakmai tanácsadással foglalkozom – mondta Kálmán Péter. – A Star Racing Team nevű cégünkben a fiatalok menedzselése, a meglévő kapcsolatok továbbépítése szerepel a feladataim között. Ez most bőven elegendő ahhoz, hogy az ez iránti vágyamat kielégítse. A versenyek terén egyébként nem panaszkodhatom, mert alig egy évvel ezelőtt a Formula A kategóriában az Európa-bajnokságon második lettem.
Kálmán elmondta, hogy a jelenlegi gokartosok között egy kifejezetten tehetséges fiatal bontogatja szárnyait. Véleménye szerint Hatvani Bálint még nagyon sokra viheti ebben a sportágban.

– A kosárlabda örök szerelem, már általános iskolás korom óta űzöm – indokolta a furcsának tűnő sportágváltást Kálmán Péter. – Kiegészítő sportként korábban a gokart mellett is csináltam. Amikor Budapestre kerültem az egyetemre, akkor csak ritkán játszottam, miután visszajöttem Győrbe, elkezdtem lejárni a GyKC-ba, s itt ragadtam. Túlságosan nagy vágyaim már nincsenek, ugyanis nem vagyok igazán kosárlabdás alkat, ehhez a játékhoz túl kicsi vagyok. A gond az, hogy a gokarthoz viszont nehéz voltam. A kosárcsapatban egyébként nagyszerű közösség alakult ki, s van fantázia a gárdában. Több balszerencsés vereségünk volt a szezon során, de bízom abban, hogy a rájátszást elérjük, s addigra kialakul egy igazán ütőképes együttes, mely kis szerencsével még nagyon messzire juthat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az a kis plusz

Idén mindhárom bajnokiját elvesztette a Soproni Ászok A csoportos férfi kosárlabdacsapata.… Tovább olvasom