Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 6°C Még több cikk.

Könnyű vendégsiker

Matáv Sopron–FTC 1–3 (0–2) Sopron, Borsodi Liga labdarúgó-mérkőzés, 4500 néző. V.: Juhos (Gyarmati, Nyekita).
Pintér itt megelőzi Gerát, a Fradi csatára azonban betalált a kapuba.
Matáv Sopron: Farkas 3 – Fehér 2 (Majoros 2, 46. p), Szabados 2, Horváth R. 2 – Perger 2,5, Csiszár 2,5, Somogyi 2, Pintér 2 (Javrujan, 65. p), Tóth I. 2 – Sira 2 (Bausz, 72. p), Tóth M. 2. Edző: Komjáti András.
FTC: Udvarácz – Bognár, Vukmir, Gyepes – Kriston, Lipcsei, Kapic, Szkukalek, Leandro (Penksa, 80. p) – Gera (Jovic, 75. p), Tököli (Szili, 89 p). Edző: Garami József.
Gsz.: Bausz, ill. Tököli, Gera, Kriston.
Sárga lap: Fehér 4. p, Pintér 33. p.
Szögletarány: 1:11 (0:4).
9. p: Lipcsei jobbról a kapu elé ívelt szögletét Gera hat méterről fejelte kapura. A labdát Farkas kapus a felső lécre tolta, ahonnan az a mezőnybe vágódott. Szkukalek balról visszaívelt jobbra Lipcsei elé, aki élesen középre lőtt, Tököli pedig mintegy hat méterről a jobb alsó sarokba helyezte a labdát. 0–1.
29. p: Perger szánta el magát lövésre, mintegy 24 méterről a jobbösszekötő helyéről, labdája mintegy fél méterrel suhant el Udvarácz kapujának jobb oldala mellett.
31. p: Lipcsei ugratta ki a jobbösszekötő helyén üresen kilépő Gerát, aki kissé hosszan vette át a labdát, így a kifutó Farkas szögletre mentett. A sarokrúgást Lipcsei küldte jobbról középre és Gera hat méterről a jobb alsó sarokba csúsztatta a labdát. 0–2.
35. p: Kriston ívelt lágyan a soproni kapu előterébe a jobbösszekötő helyéről, Leandro kapura csúsztatta a labdát, amelyet Farkas Balázs bravúros vetődéssel ütött ki a bal felső sarok elől.
44. p: Somogyi tizennyolc méteres, jobb felső sarokba tartó szabadrúgását öklözte a mezőnybe Udvarácz.
53. p: A Fradi sakk-mattra játszotta a Matáv védelmét, Tököli átadásával Kriston törhetett egyedül kapura, ám a középpályás a remek ütemben kifutó Farkas kapusba lőtte a labdát.
55. p: Gyönyörű soproni támadás végén Sira a balösszekötő helyéről visszagurított a második hullámban érkező Csiszár elé, akinek tizenhét méterről beadott lapos lövése Udvarácz kapus hasa alatt a bal kapufára pattant, onnan pedig visszagurult a ferencvárosi kapuvédőhöz.
69. p: Kriston forgatta be Szabadost a soproni tizenhatoson belül, tisztára játszotta magát és tizenkét méteres lövése Farkasról vágódott vissza a mezőnybe.
71. p: Kriston ugratta ki a balösszekötő helyéről kilépő Tökölit, aki tizennégy méterről lőtt, ám a kifutó Farkas ismét hárítani tudott.
72. p: Leandro ugratta ki a jobbösszekötő helyén előretörő Kristont, aki a kifutó Farkas mellett előbb tíz méterről a jobb oldali kapufára lőtte a labdát, majd a kipattanót mintegy négy méterről könnyedén helyezte az üres kapura. 0–3.
76. p: Somogyi jobb oldalról beívelt szabadrúgását követően a nem sokkal korábban beállt Bausz mintegy négy méterről a jobb alsó sarokba csúsztatta a labdát. 1–3.
A találkozó néhány kemény belemenéssel kezdődött, majd a középpályán sokkal labdabiztosabb vendégcsapat enyhe mezőnyfölénybe került, és hamar vezetést is szerzett. A gólt követően valamivel aktívabbak lettek a hazaiak, elsősorban a lendületes Perger, valamint a középpályán sokat dolgozó, több labdát szerző Csiszár jóvoltából vezetett is néhány ügyes akciót a Matáv, ám a befejezéseknél rendre becsúszott egy-egy apróbb hiba. A félidő közepétől a Fradi átengedte a területet a soproniaknak, ám Lipcsei irányításával jó néhány veszélyes és gyors ellenakciót vezettek így a fővárosiak a fellazuló soproni védelemmel szemben. Aztán bő félóra elteltével kiderült: a soproniak nem tanultak az első ferencvárosi találatot megelőző Gera-kapufából, egy ugyanúgy jobbról beívelt Lipcsei-szögletet követően ismét megfeledkeztek a védők a Fradi csatáráról, aki ezúttal már nem hibázott, és úgy fejelte a soproni kapuba a labdát, hogy Farkasnak ekkor már nem volt esélye a hárításra. A soproniak játéka a félidő hajrájában sablonokra épült, nélkülözte az elképzelést és elég monoton ritmusú volt, úgyhogy a Fradi könnyedén hatástalanította ezeket a próbálkozásokat és megérdemelten vonulhatott kétgólos előnnyel pihenőre.
Szünet után egy csapkodó tíz percet követően a soproniak mezőnyfölénybe kerültek, Csiszár – igaz, Udvarácz kapus bizonytalanságának köszönhetően – kapufát lőtt, a soproni fellángolás azonban csak szűk negyed óráig tartott, a hetvenedik perc tájékán szinte percenként kerültek ziccerhelyzetbe a ferencvárosiak és ekkor csak Farkas kapus bravúrjainak köszönhette a Matáv, hogy nem szenvedett kiütéses vereséget. A harmadik ferencvárosi gólt követően Bausz szépített, ám mindez az összképen túl sokat nem változtatott.
Az enerváltan és ötlettelenül futballozó soproni csapattal szemben fél gőzzel játszva is könnyedén nyert a Fradi, mégpedig úgy, hogy ha a vendégek játékosai jobban koncentrálnak az abszolút gólhelyzeteknél, akkor jóval nagyobb arányban is nyerhettek volna.
Komjáti András: – Jobb képességű csapattól kaptunk ki. Ami a vereségben a legfájóbb, hogy néhány játékosom úgy tűnt, eleve feladta a mérkőzést.
Garami József: – Az utóbbi mérkőzéseinken az volt a gond, hogy nem tudtunk a találkozó első félidejében gólt szerezni. Most ez aránylag hamar sikerült, így nyugodtan játszottunk, s úgy érzem, megérdemelten nyertünk. A három gól mellett ráadásul jó néhány helyzetet ki is hagytunk.

Sportszerűtlenül készültek
A mérkőzést követő sajtótájékoztatón Komjáti András, a Matáv vezetőedzője kitért arra, szerinte mi okozhatta az utóbbi időszakban csapata gyengébb, visszafogottabb teljesítményét. Mint ismeretes, az ETO ellen úgy játszott gól nélküli döntetlent a Matáv, hogy Farkas kapus volt a soproniak legjobbja, aztán következett egy sima 3–0-ás vereség Zalaegerszegen, ezúttal pedig a Fradi tudott meglehetősen simán nyerni Sopronban.
A héten néhány labdarúgó nem sportemberhez méltóan készült a Ferencváros elleni összecsapásra.
A soproniak trénere azt mondta: amennyiben a vezetőség úgy dönt, elképzelhető, hogy nyilvánosságra kerül, kik, hogyan és „mennyiért" készültek sportemberhez méltatlanul a Fradi ellen bajnokira...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szomorkás csarnokavató

Magyar vereséggel avatták fel a győri egyetemi sportcsarnokot. A horvát válogatott jobban hajrázott… Tovább olvasom