Kisalföld logö

2018. 11. 20. kedd - Jolán 1°C | 5°C Még több cikk.

Könnyedén, néha könnyelműen

Soproni Postás–Polkowice (lengyel) 78–66 (22–13, 23–12, 17–20, 16–21) Sopron, női kosárlabda Európa-kupa-mérkőzés, 600 néző. V.: Volejnik (cseh), Radovic (horvát).
Pluzsik Tamás Najdenova akcióját a lengyelek tisztelettel figyelték.
Postás: Najdenova 8 – CSÁKÁNY 9/3, EÖRDÖGH 19/6, Papp 4, Immanovic 10. Cs.: RUSSAI 12, Englert 3/3, FODOR 13/9. Edző: Meszlényi Róbert.
Polkowice: Klosinska 7 – Koryzna 10, Ciecierska 4, MARCZEWSKA 24/3, Palka. Cs.: Waligorska 4, Portianko 5, Kedzior 3/3, MROZINSKA 9. Edző: Wojciech Spisacki.

A találkozó előtt Meszlényi Róbert, a Postás szakvezetője azt fejtegette, hogy a csuklóját fájlaló Ambrus Erzsébet szerepeltetésétől ezen a találkozón szívesen eltekintene. Papp Krisztina megmozdulásai nem igazán hathattak nyugtatólag a soproniak szakvezetőire, hiszen a Pécs elleni diadal óta vírusfertőzés által megtámadott kosaras nem egész négy perc alatt három személyi hibát szedett össze.

Annál jobban kosarazott viszont a bosnyák center, Imanovic, aki rendre megjátszható volt a lengyel palánk alatt, a Postás palánkjánál pedig remek ütemű szerelésekkel vétette magát észre. Ezt leszámítva eléggé kapkodó és pontatlan volt a Postás játéka, így a lelkes, ám nem túl nagy játékerőt képviselő lengyel csapat tartani tudta a lépést. Az első negyed végén aztán Englert irányítása mellett összeszedettebb lett a Postás játéka, „belőtte" magát Eördögh és Csákány is, a játékrész végén pedig Fodor triplájával nőtt a soproni előny. Később Eördögh, Fodor és Imanovic eredményessége fokozta az előnyt. A játék a második negyed hajrájában akkor lett kiegyenlített, amikor a különbség 20 pontra nőtt.

Papp negyedik személyijével és Russai első kosarával kezdődött a második félidő. A Postás szőke kosarasa ettől annyira belelendült, hogy bő két perc alatt dobott 6 pontot, a hazai együttes pedig egy 11–2-es rohammal kezdte a játékrészt. A különbség a két csapat között 30 pont fölé nőtt, és ekkor a hazaiak azt hitték, már meg is nyerték a meccset. Ez végül így is történt, bár az utolsó 15 percben szétesett a hazaiak játéka. A szívós lengyelek a maszkos Marczewska ponterős játéka révén fokozatosan felzárkóztak és a Postás egy kissé a saját maga számára tette végül nehézzé a mérkőzést, de összességében (bár a hajrában 10 pont alá zárkózott fel a Polkovice) sikerét nem fenyegette veszély.

Meszlényi Róbert: – Úgy látszik, a csapatnak sok a heti két mérkőzés! Nagyon langyosan játszottunk és ahhoz, hogy komoly eredményt érjünk el, centerposzton meg kell erősíteni a csapatot.

Wojcieck Spisacki: – A jobbik csapat nyert, gratulálok a soproniaknak és sok sikert kívánok nekik a folytatásban!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiszivárogtatták a 2008-as foci-Eb helyszínét?

Ausztria és Svájc nyeri el a 2008-as labdarúgó Európa-bajnokság rendezési jogát. Ezt Vjacseszlav… Tovább olvasom