Kisalföld logö

2017. 01. 22. vasárnap - Vince, Artúr -9°C | 2°C Még több cikk.

Könnyed siker

Az első szakasz második felében csapkodó lett a játék, a Diósgyőr alacsonyabb szerkezetre és egyértelműen zónavédekezésre váltott.

MKB-Sopron Euroleasing - DKSK 79-46

 Ezzel ugyan a vendégek megtörték a soproni csapat lendületét, ám támadásban rengeteg labdát adtak el, így tartani tudta előnyét a hazai együttes. A második negyed elején a hazaiak ügyvezetője, Török Zoltán egy Károlyi ellen ítélt személyi hibát követően fölöttébb feldúltan tiltakozott a játékvezetői felfogás ellen. Technikai hibát ítéltek ellene, a hangulat pedig felforrósodott. A játéktéren a küzdelem dominált, egymás hibáiból éltek a csapatok.

A második félidő elején a soproniak valósággal állva hagyták ellenfelüket, de a szakasz közepén megtört a lendület. Arról, hogy megnyugtató legyen a zárószakasz előtt a zöld-sárgák előnye, a soproni csapat „keleti blokkja", azaz az ukrán Gorbunova és bolgár Branzova gondoskodott.
A zárószakasz már elég egyoldalú játékot hozott. A diósgyőriek fáradni látszottak, ekkor érződött annak a hatása, hogy a soproni csapat kispadja jóval „hosszabb", mint a diósgyőrié, azaz több minőségi játékost tudott a kispadról is harcba küldeni Székely Norbert. A végén Gorbunova harcos játéka, lepattanó- és kosárszerzései ragadtatták tapsra a hazai publikumot és végül fölényesen, szinte „kiütéssel" nyertek a hazaiak. Elsősorban azért, mert a második félidőben felőrölték ellenfelük ellenállását.

Székely Norbert: – Az első félidőben nem találtuk a védekezés ritmusát, amelyből könnyű kosarakat dobhattunk volna, s ezért tudta a Diósgyőr a zónájával lelassítani a csapatot. Szünet után már nem volt gond.
Tapodi Péter: – Amúgy is foghíjas csapatunk azt már nem tudta elviselni, hogy néhányan a héten sérülések miatt alig tudtak edzeni.
Gorbunova (fehérben) csapata egyik legjobbja volt.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rajczi a legjobb

A Hivatásos Labdarúgók Szervezete Rajczi Pétert (Újpest) választotta a legjobb mezőnyjátékosnak, míg… Tovább olvasom