Kisalföld logö

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 9°C | 16°C Még több cikk.

Konkoly Csaba: vonzotta az új kihívás

Konkoly Csaba már várja a munkát Vácon, s nem érzi visszalépésnek, hogy esetleg „csak" a harmadik helyért kelljen küzdenie.

Jól érezte magát a győri utánpótlásban, ahol sikeres is volt, de új kihívásra vágyott.

Négy bajnoki arany, négy Magyar Kupa-elsőség, a Bajnokok Ligájában három elődöntő és egy hajszállal elbukott döntő a mérlege Konkoly Csabának az Audi-ETO kispadján. A szakember, aki 2007 augusztusának utolsó napjaitól 2011 novemberének elejéig irányította a zöld-fehéreket, nyártól Vácon edzősködik tovább.

Másfél évvel ezelőtti leváltását követően Székesfehérváron már belekóstolt abba, milyen is a sokak által „irigyelt" győri csapaton kívül dolgozni, ám akkor végül a folytatásban nem sikerült megállapodniuk az FKC-vel. A legutóbbi szezont az ETO utánpótlásműhelyében dolgozta végig. Mint mondta: korrekt ajánlatot kapott a klubtól, melyet 18 évig szolgált, mégis a váci szerződést írta alá.

„Lehet, hogy sokan próbálnak belemagyarázni negatív dolgokat a döntésembe, de szó sincs ilyesmiről. Az élet sokszor így alakul, hogy döntéshelyzet elé kerül az ember. Míg egy játékos esetén elfogadott, hogy más irányban próbálkozik, s elsősorban a saját jövőjét tartja szem előtt, addig ez mondjuk az én esetemben furcsának hat. Nagyon szívesen dolgozom az utánpótlásban, hiszen a tizennyolc év legnagyobb részét ott töltöttem, de mégis NB I-es edzőnek tartom magam, ráadásul az új kihívás is vonz, illetve fontos volt számomra, hogy komolyan érdeklődött irántam a Vác, s rám gondoltak, mikor egy keménykezű edzőt kerestek a csapathoz" – kezdte Konkoly Csaba, aki nem érzi visszalépésnek, hogy mondjuk a negyedik hely megőrzéséért, esetleg a bronzéremért harcoljon.

Konkoly Csaba nyártól Vácon folytatja pályafutását, az ETO-tól tizennyolc év után távozik.
Konkoly Csaba nyártól Vácon folytatja pályafutását, az ETO-tól tizennyolc év után távozik.


„Nyilván az Audi-ETO egy másik dimenzió, de például Vácon is meg lehet találni a célokat. Jelen esetben ez nem lehet más, mint minimum a most befejeződött bajnokságban elért negyedik pozíciónk megőrzése, ami azért sem lesz egyszerű, mert a mögöttünk végzett csapatok közül több is jól erősített. Emellett pedig a nemzetközi porondon is érdekeltek leszünk, s ez is inspiráló számomra" – folytatta a szakember, aki három kulcsemberét veszítette el, de optimistán látja a jövőt.

„Klivinyi Kinga Érdre, Mészáros Rea a Ferencvárosba szerző-
dött, Tápai Szabina pedig anyai örömök elé néz. Az ő távozásuk komoly érvágásnak tűnik, de szerencsére úgy fest, sikerült őket megfelelően pótolni. Az mindenképpen szimpatikus számomra, hogy a klub nem száll be az árversenybe, s csak addig nyújtózkodik, ameddig a takarója ér. Ez adhat biztonságot a játékosoknak is, ugyanis itt a fizetés mindig rendre megérkezett a számlára, ami nem minden klubról mondható el. Márpedig ha csak a munkára kell koncentrálni, az sokat jelenthet a szezon során" – fogalmazott Konkoly Csaba, aki Vácra költözik, s a Bercsényi-iskolában testnevelő tanári állását is szünetelteti.

„Fizetés nélküli szabadságot kértem és kaptam. Az új helyzet egy kicsit azért fura lesz, mert eddig mindig két lábon álltam, most van először az, hogy kizárólag az edzősködés jelenti a bevételt, de ezt is mérlegelve hoztam meg a döntést, s most már nagyon jól érzem magam a bőrömben. Ebbe az is belejátszik, hogy sikeresnek értékelem az elmúlt esztendőt, hiszen a juniorokkal úgy lettünk bajnokok, hogy többségében két-három évvel fiatalabbakkal vívtuk meg a meccseinket, s a közelmúltban elért diákolimpiai aranyat is a nagy eredmények közé sorolom. Szóval úgy érzem, elvégeztem becsülettel a munkámat, tiszta a lelkiismeretem, s nyugodt szívvel távozom, még ha ez nem is könnyű, hiszen Győrben születtem, a városban lettem valaki, de ezen a pályán néha megesik, hogy máshol kell keresni a boldogulást" – mondta végezetül Konkoly Csaba.

 

Olvasóink írták

  • 1. BudaiKr 2013. június 21. 21:46
    „sok sikert Csabikám!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kicker: Szalai a Schalkéhoz igazol

A Kicker című német sportnapilap szerint a Schalke 04 együttesében folytatja pályafutását Szalai… Tovább olvasom