Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 23°C Még több cikk.

Konkoly Csaba: Viszonylag nagy léptékkel tudunk haladni

"Kaptunk egy olyan támadó beállót, aki nagyon gólerőssé teszi a játékunkat, erre pedig az ellenfél védelmének is reagálni kell."
A handball.hu megszólaltatta a magyar bajnok Győri Audi ETO KC edzőjét, Konkoly Csaba nyilatkozata.

handball.hu: Milyen állapotban tértek vissza a lányok a nyaralásból?
Konkoly Csaba:
Egy részük nyaralás utáni állapotban, másik részük pedig (az idegenlégiósok) nyári munkát is végeztek pluszban, mint ez utóbb kiderült. Nagyon gyorsan homogénné vált a társaság, egy szintre került.

handball.hu: Ennyi edzés és felkészülési mérkőzés után mennyire vagy elégedett?
Konkoly:
Azt látjuk, hogy azon az úton, amin elindultunk, viszonylag nagy léptékkel tudunk haladni. Reméljük, hogy a részletek majd ugyanilyen precízek és jók lesznek. Azt látom, hogy gyorsabban megy az újoncok beilleszkedése, összerázódása a csapat régebbi szerkezetével. Mindenképpen előre mutat, hogy a régiek és az újak is mindent megtesznek azért, hogy ez a fajta csapategység egyre gyorsabban, egyre erősebbé kovácsolódjon össze.

handball.hu: Mennyiben fog változni a játékotok? Ránézésre támadásban brillíroztok, de mintha a védelmetek gyengült volna.
Konkoly:
Kaptunk egy olyan támadó beállót, aki nagyon gólerőssé teszi a játékunkat, erre pedig az ellenfél védelmének is reagálni kell. A kinti játékosok pedig eddig is olyan kvalitásokkal voltak megáldva, hogy ezt a fajta segítséget, amit a beálló ad, maximálisan kihasználják. Azzal, hogy a védekezésünk gyengült, kicsit vitatkoznék csak, hiszen akkor nem lőnénk ennyi lerohanásgólt. A lerohanásaink számával is látványosabbá vált a támadójátékunk, tehát közvetlen és közvetett indításokból is eredményesebbek, és szerencsére precízebbek vagyunk. A védekezésünkben pedig bár a középső tengelyt bontottuk meg, nem gondolom, hogy olyan gyenge lett volna, hiszen eddig mindig nyertünk. A másik pedig az, hogy elkezdtünk egy új védekezési rendszert, amit tanulni kell még. A Larvik úgy lőtt nekünk huszonhárom gólt, hogy rápihentek a mérkőzésre, hiszen ők 2 x 25 perces meccseket játszottak, és rajtunk kívül nem is volt olyan csapat, aki 2 x 30 percet lett volna pályán. A védelem szerintem jónak mondható, értelemszerűen a kapusteljesítménnyel együtt.

handball.hu: Inkább arra céloztam, hogy Löke világklasszis támadó, ugyanakkor Spiridon világklasszis védő volt, az ellenfél pedig igyekezett kihasználni ezt a rést a falon.
Konkoly:
Valóban megvan a két beálló között a különbség, egyikük támadó, másik védő pozícióban jobb. Igazából nem nézegetünk hátrafelé, csak előre. Minden csapat igyekszik a számára előnyös dolgokat kidomborítani, a hátrányosakat elrejtegetni. Mindenesetre ha abból készül az ellenfél, hogy Löke lövi a gólokat, éri még nagy meglepetés!

handball.hu: Azt tudjuk, hogy az idei keret nagyjából a világválogatottal egyenlő, de sokan azért félnek az esetleges sérülésektől, hiszen elég rövid ez a kispad.
Konkoly
: Nem hiszem, hogy ez így van. Pont azt az érzést próbáljuk a lányokban erősíteni, hogy tizenkét felnőtt korú játékosunk van. Beálló poszton van egyedül olyan hármas variáció, hogy Palkó Fruzsina és Radičević szerepelhet Löke mögött, mellett, és esetleg még Hornyák Ági is oda számítható vészhelyzet esetén. Az a mottónk, hogy minden posztra kialakítsunk egy közel azonos erősségű sort, amely tudja tartani a mérkőzés eredményét, és azt a fajta nyomást az ellenfélen, hogy mindig győztesen hagyjuk el a pályát.

handball.hu: Mekkora mentális többletet hozott a csapat életébe a légiósok érkezése?
Konkoly:
Mindhárom játékos személyében nem csak maximalistákat, hanem olyan jó szellemű sportembereket is igazoltunk, akik pont ebben a csapatépítésben is óriási szerepet vállalnak. Meghatározóak a csapat hangulatát illetően, olyan új impulzusokat, új érzelmi kitöréseket váltanak ki játék közben, és azon kívül is a többiekből, hogy óhatatlanul is magukkal ragadják őket. Az eddigi tapasztalatok alapján ez a legnagyobb pozitívum azon kívül, hogy mindhárman kiváló játékosok.

handball.hu: Az idei szezonban elindultok az EVN Super CUP elnevezésű regionális bajnokságban. Mit kell erről a versenyről tudnunk?
Konkoly:
A Ljubljana, a Hypo és a Podravka mellett mi is indulunk. A többiek már régóta részt vesznek a Balkán-kupában, és most szerették volna, ha mi is csatlakozunk. Nekünk ez örömünkre szolgált, és a fiatalok versenyeztetésére fogjuk felhasználni a felajánlást. Még egy NB I-es csapatot szerettünk volna indítani, csak nem értük el az NB I/B-ben a megfelelő helyezést, de a célt továbbra is életben tartjuk a nemzetközi szereplés lehetőségének kihasználásával. Nemzetközi rutint és megmérettetést szeretnénk a fiataljaink számára biztosítani ezáltal, amiből aztán utána remélhetőleg az első csapat is tud profitálni, másrészt pedig a játékosok is 17-18-19 évesen nemzetközi, BL-ben jártas csapatok ellen tudnak felkészülési tornasorozaton játszani, hiszen oda-visszavágós négyes körről beszélünk, ami után "Final 4" keretében küzdenek a csapatok a döntőbe jutásért.

handball.hu: Ez azt jelenti, hogy az első csapatból senki nem is lesz ebben a keretben?
Konkoly
: Reményeink szerint nem. Egy-egy játékos formaingadozása esetén szolgálhatja a formába lendítését, de ne legyen rá szükség, mert az esetleges sérülést, betegséget is jelenthet. Inkább azokat a fiatalokat érintheti, akik kevesebb játéklehetőséget kapnak a hétvégi, hétközi fordulókban. Nem hiszem, hogy mondjuk Lundénak, vagy Pálingernek lesz szüksége még egy mérkőzésre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar válogatott - Koltai Tamás is megsérült

Koltai Tamás révén tovább bővült a sérültek listája a soron következő két Európa-bajnoki… Tovább olvasom