Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Konkoly Csaba távozik a Győri Audi ETO vezetőedzői posztjáról

A Győri Audi ETO vezetőedzője, Konkoly Csaba és a klub elnökségének szerdai megállapodása szerint a szakember távozik a klub felnőtt csapatának éléről.
Konkoly Csaba távozik a Győri Audi ETO vezetőedzői posztjáról

A döntés hátterében az áll, hogy az elnökségnek minden körülmények között meg kell teremtenie a csapat győzelmének feltételeit mind a hazai női kézilabda bajnokságban, a Magyar Kupában, és a Bajnokok Ligájában. Az eddigi mérkőzések tapasztalatai alapján pedig úgy látja, hogy e cél elérésére a csapatnak nagyobb esélye van egy más típusú szakmai irányítással.

A klub megkezdte az egyeztetéseket a lehetséges új edzőkkel, és mindenképpen olyan megoldásra törekszik, amely edzői oldalról biztosítja az Audi ETO-nak az elvárt győzelmeket.

A csapat vezetőedzői feladatait az új szakember beiktatásáig Danyi Gábor pályaedző látja el, akinek szakmai felkészültsége és hozzáállása mind az edzéseken, mind a mérkőzéseken garancia a csapat jó szereplésére.

A Konkoly Csabával való további együttműködés formájáról a klub egyeztetést folytat.

Konkoly Csaba
Konkoly Csaba


"A kiemelkedően teljesítménycentrikus élsportban egyértelmű mérőszámok láthatók az eredményjelzőn. A klubunkban mindenki azon dolgozik a saját oldaláról, hogy az eredményjelző mindig az Audi ETO győzelmét mutassa. Ezzel tudjuk kifejezni köszönetünket a szurkolóinknak, támogatóinknak és minden bennünket figyelemmel kísérő hazai sportszerető embernek.

Az idei szezonban győzelmi elvárásokkal szeretnénk végig menetelni az itthoni és külföldi megmérettetéseken egyaránt, ehhez a legjobb csapatot és a legjobb stábot kell felépítenünk.

Konkoly Csabával az elmúlt években az Audi ETO a legnagyobb sikereit érte el a Bajnokok Ligájában, ezért szakmai tudására, tapasztalatára a továbbiakban is számítunk a jövő zálogát jelentő utánpótlás felkészítésben" – nyilatkozta Kelecsényi Ernő, a Győri Audi ETO elnöke.

A csapat számára a következő hónapban a válogatott elfoglaltságok miatt nyugalmasabb időszak következik, majd a lányokra 2012. január végéig hazai bajnoki mérkőzések várnak.

A februárban induló BL-középdöntők nagyon kemény csatákat ígérnek, tekintve a három ellenfelet: a tavalyi BL-döntős norvég Larvikot és spanyol Itxakot, valamint a dán Midtjyllandot.

Olvasóink írták

30 hozzászólás
12
 • 30. kisokoska 2011. november 17. 21:32
  „Kinek pozitív, kinek negatív lépés Konkoly menesztése. Remélhetőleg nem a Videotonnál tapasztalt visszaesés fog bekövetkezni, mivel ott is " más típusú szakmai irányítás" lépett életbe és tessék, kapaszkodnak ebben a rossz magyar mezőnyben. Sajnos Konkoly az elmúlt négy évben nem nyert" hatszor bajnokságot valamint hatszor magyar kupát, csak négyszer volt BL elődöntős és egyszer BL döntős" volt. Ezek mind a számlájára írhatók. Máshol szobrot emelnének ekkora sikerek láttán. Igaz, hogy mindig kritizáltuk a csapattal együtt az edzőt is, de nem ultimátum szerűen, hanem fordulóról fordulóra. Az elnökség sunyi módon csak hallgatott, és megvárta a csoport elsőséget.
  " Új szakember beiktatásáig Danyi Gábor pályaedző látja el, akinek szakmai felkészültsége és hozzáállása mind az edzéseken, mind a mérkőzéseken garancia a csapat jó szereplésére." Ezek szerint Konkoly nem volt szakmailag felkészült, baj volt a hozzáállásával, de mégsem mert mit is nyilatkozott az Elnök Úr:szakmai tudására, tapasztalatára a továbbiakban is számítunk . Akkor hogy is van ez?”
 • 29. Alexander48 2011. november 17. 09:22
  „Ez egy új csapat, amely jelentősen megerősödött a nyár folyamán. Azt is látni kell, hogy a védekezés nem állt össze (Spiridon és Bradenau hiánya) ezt kitűnt a dániai és bécsi szereplésen is. A Hypo elleni mérkőzéseken különösen szembetűnő volt a védőmunka elégtelensége. Az elődöntőkre ezen túl kell lépni hiszen csak akkor tudunk továbbjutni a csoportból. Hogy mi áll valójában az edzőváltás hátterében azt hiszem mindenki szeretné tudni a valós okokat. Sanda utalás van az elnöki nyilatkozatban, hogy más típusu szakmai munkával szeretnék a kitűzött célt elérni. A szünetbemnvan lehetőség a hiányosságok pótlására és egy balszélső igazolására. Olyan védőmunkát kellene nyújtani, mint ahogy tegnap a Veszprém tette Berlinben. Akkor biztos, hogy felér az ETO a BL csúcsára.”
 • 28. Infamous 2011. november 17. 07:39
  „#27: ez már nem ugyanaz a csapat és a Görbicz sem a régi már”
 • 27. CsabaKiraly 2011. november 17. 04:30
  „Ha jol emlekszem 2 BL evben Gorbicz hatan elert a csapat a nyolcasba vag meg elobbre, aztan Gorbe leserult es a csapat mint egy ures tangoharmonika osszezuhant. Amit az ETO elert eddig abban NAGY es ertsetek Oriasi szerepe volt Anitanak. Es meg mindig van benne egy par ev, olyan evek ami alatt Magyar Lany nem fogja felulmulni.
  Csak kerdezzetek meg az uj szov.kapitanyt es nezzetek meg hanyszor hivja be a valogatottba ezutan. Persze meg akkor is lesznek fanyallgok akiknek a :kedvencuk: nem jutott be vagy eppen Gorbicz foglalta el a helyuket, Azoknak csupan egy fel-oldalas gyozelmi jelet mutatok.”
 • 26. CsabaKiraly 2011. november 17. 04:00
  „Vegre egy pozitiv lepes. <moderálva> A szezon vegeig (BL) a norvegot kellene felkerni, aztan talan Sonja elvallalna par evre. Ezektol a VILAGKLASSZISOKTOL megtanulhatnank mi Magyarok profi modon kezelni a MAGYAR Tehetseegeket..”
 • 25. kleopatra 2011. november 16. 18:50
  „én sajnálom, azért vele elég magasra jutott a csapat. Nem tudjuk mi van a háttérben, de azért a lányok mellé kellett az Ő keménysége és a stilusa is, csak nehogy rosszabb jöjjön!”
 • 24. BudaiKr 2011. november 16. 18:21
  „T_McVay_01 2011.11.16. 13:50 Neked annyira szuper meglátásaid vannak, meg érezni a tiszteletet és szeretetet a csapat iránt, jó fej vagy, mindig elolvasom amit írsz, okosodok tőle!”
 • 23. ftcedi 2011. november 16. 17:23
  „Hát sok sikert Neki! Szerintem remek edző!”
 • 22. Vincent_Hana 2011. november 16. 17:00
  „Konkoly Csaba egy nagyon jó edző. Magyar viszonylatban mindenképpen. Nemzetközileg is fel tud mutatni nagyon-nagyon sok mindent. Ezt el kell ismernie mindenkinek. Az hogy miként bánik a játékosokkal, milyen a kapcsolatuk, nem a mi tisztünk kritizálni. Ellenben a döntésnek személy szerint örülök, mert vele úgy gondolom soha nem nyerne az ETO BL-t. A végső cél pedig ugye ez, üzletben és a profi sportban pedig nincs barátság. Meglátásom szerint utóda válogatottunk szövetségi kapitánya Karl Erik Böhn lesz. A jövő február tájékán folytatódó sorozatig pedig bőven lesz ideje felkészíteni és rendbe tenni a csapatot. Vele meg lesz a hőn áhított trófea. Meglássátok májusban fiesta Győrben!”
 • 21. 621 2011. november 16. 16:16
  „Anno mikor Csabát megláttam a kispadon az első meccsén - szemem szám elállt, és azt hittem ..."ezek megőrültek". Aztán néhány meccs után láttuk, hogy nem, és ha lehet mondani MEGÖRÜLTEM. Azt viszont én is ki merem jelenteni, hogy már az elmúlt év vége felél látszott, hogy - és hangsúlyozom szerintem - Csaba ide kevés. Nem mennék bele a csajok összeesküvés-elméletébe, mert sztem nincs alapja. Ha csak nem azt is előírták, hogy ki legyen. Ennek meg aztán biztosan állítom nincs alapja. Akkor ha valaki ennyire előre látó, hogy edzőt buktat, akkor miért nem annyira, hogy - ha jön valaki új, lehet, hogy a helyzete rosszabb lesz... Nem. Sajnálom , hogy így történt, de érzek valami realitását különböző háttérmachinációk nélkül is.
  Csaba! Sok sikert a továbbiakban. Ahogy - a nézőtérről - megismertelek, az ilyen elszánt ezer fokon égő ember megtalálja a maga sikeres útját. Köszi az eddigieket!”
 • 20. apolika 2011. november 16. 15:36
  „Nem látok bele a szinfalak mögötti ellentétekbe, de mint kívül álló szeretném megjegyezni: nem a csapattal, a lányokkal kellett volna tisztázni, akarnek e tovább dolgozni az edzővel? S utána lépni?
  Sok sikert a továbbiakban Konkoly úrnak..”
 • 19. artie75 2011. november 16. 14:57
  „Minő érdekesek az emberek, évekig hallgattuk, hogy Konkollyal az ETO sosem nyer BL-t, most meg az a baj, hogy elküldték.

  Bravó.”
 • 18. banderas71 2011. november 16. 14:03
  „Az a baj hogy megint ott tartunk mint Róth Kálmánnál,keményen leteremtette a játékosokat ez pár játékosnak nem tetszett leginkább Görbicznek.Dönteni kellett hogy ki menjen,eggyértelmű volt.Nem a játékosokat vették elő a rossz játékért.Az igaz hogy Konkoly is követett el hibákat,de kérdem én mikor veszik elő a játékosokat ezért a hullámzó teljesítményért?A fizetésük nem publikus(ennek ellenére azért tudni lehet)nagyon sok másik sportágban örülnének ha ennyit kereshetnének,nem beszélve az átlag emberekről!”
 • 17. Cancer 2011. november 16. 13:54
  „Nevetséges. További sok sikert Konkolynak, nem ezt érdemelte. Róth után a második edző, akit a játékosok megbuktattak. Tényleg kell nekünk Görbicz? Még semmit se nyertünk vele nemzetközi szinten, itthon meg nélküle is nyernénk mindent.Kellet a kispad Löke férjének, ezt mindenki tudta az elejétől fogva.....”
 • 16. soppet 2011. november 16. 13:50
  „Konkoly Csabának meg kell köszönni azt, amihez neki köze volt, s eredményt ért.
  Gyanítom, másokkal együtt, hogy a Hypo elleni idegenbeli mérk. utáni nyilatkozata verte ki a biztosítékot. Pedig lehet, hogy igaza volt - de az is tény egy edzőnek mindenkor vállalnia kell a felelősséget az eredményért, mégha a játékosok meg is buktatták, mást tettek, mint kellett volna.
  A döntés csak fél-döntés! Pálinger és Görbicz sem való ide. Ők egyénileg jó játékosok, de nem közösségi, csapatemberek. A saját érdekeiket helyezik fölé a klub, a csapat érdekeinek! Ezt tették, tehették pl. Róth megbuktatásakor is!
  Most a fixen fizető tippmix volt a saját érdek - a Hypo elleni idegenbeli mérkőzésen.
  E két ember nélkül többet ér(ne) az AUDI ETO !!!!
  Márcsak az a kérdés, hogy a vezetők mennyire vannak elkötelezve a két játékosnak?!
  Amíg nem történik meg a két játékostól való elvállás, addig Győrben az AUDI ETO-nál a "farka fogja csóválni a kutyát!", pedig ennek fordítva kellene lenni!!!!!
  2012. februárig van idő a rendcsinálásra! Jó munkát ehhez Kelecsényi Ernő Barátom!”
 • 15. rubeola 2011. november 16. 13:24
  „Kívánom, hogy sikeresek legyenek és mindent megnyerjenek! Mégis kétlem, hogy ez a Csabin múlott eddig, hogy nem így történt! Valami van benne, hogy győrinek nem terem babér Győrben. Ki meri megkérdőjelezni a Konkoy hozzáértését? Az nem látott még kézilabdát közelről. További erőt, jó egészséget kívánok Csabinak!”
 • 14. anyádafatelepen 2011. november 16. 13:23
  „végre valami jó hír évek óta, persze Róth papa se volt elég jó, majd a következő se lesz, merthát az is eredményeket várna el a játékosoktól.
  Azt meg be kell látni végre, ez a csapat nem BL győzelemre született mitöbb egyik magyar csapat se, ez az ország az ilyen kaliberű eredményekhez még kissé nagyon messzi van.”
 • 13. dw748a 2011. november 16. 13:18
  „Engem csak az érdekel hogy KI az aki jó edző és meg lehet szerezni???? Mert ilyen k Skaliczky meg Mátéfi meg a hasonlókkal Dunát lehet rekeszteni.... Konkoly már nem tudta úgy motíválni a lányokat ez az apróbb bukásokon meglátszott... ez van tovább kell lépni!”
 • 12. Infamous 2011. november 16. 13:13
  „amíg a Görbicz mondja meg, hogy mikor, mi, hogy legyen, addig nem lesz BL győzelem. nincs önkritikája<moderálva>. csak külföldi edzőt tudnák elképzelni, mert a magyarokat megeszi Anitácska reggelire...”
 • 11. öszödiböszme 2011. november 16. 13:07
  „Ki a bánat ez a kelecsényi?? Ha a most a elmondanám a véleményemet megint likvidálnának. Viszont ha megnyerik a bL-t, Isten bizony mea culpa-zok! Ettől függetlenül marhára nem szimpi az új vezetőség.”
30 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei foci: gólzápor az elnök születésnapjára

Rövid ideje játszanak Babóton a Kiss ikrek, közülük Ádám inkább a védekezésben jeleskedik, míg Dávid… Tovább olvasom