Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Konkoly az Audi-ETO-ra koncentrál

Kézilabda - Hajdu János, a női válogatott távozó szövetségi kapitánya Konkoly Csabát, az Audi-ETO trénerét tartja egyik lehetséges utódjának. A szakembert és a győri klubot hivatalosan még senki nem kereste meg.

Az olimpián elért negyedik hellyel a magyar női válogatott megőrizte a helyét a világ elitjében. Hajdu János, az ötkarikás játékokra felkért szövetségi kapitány végül is teljesítette azt a célt, amivel a kinevezésekor megbízták. A magyar szövetség szakmai igazgatójaként is dolgozó szakember ugyanakkor jelezte, a továbbiakban nem vállalja a kapitányi feladatot.

Előrelépnek a segítők?

Egyben megnevezte azt a két személyt, akit a legszívesebben látna a kapitányi székben. Az egyik Konkoly Csaba, az Audi-ETO, a másik Imre Vilmos, a Dunaferr női csapatának mestere. Nem mellékesen ők ketten segítették Hajdu munkáját az olimpiai selejtező és a pekingi játékok során is.
A döntés a magyar szövetség elnökségének kezében van, s legkorábban a szeptember 17-i elnökségi ülésen kerülhet szóba a kapitány kérdése. Hogy addig tárgyalnak-e az illetékesek a jelöltekkel, még nem tudni. Az biztos, Konkoly Csabát még ez ügyben nem kereste senki. 

Konkoly Csaba egyelőre csak arra koncentrál, hogy klubcsapatának, az Audi-ETO-nak mutassa a helyes irányt.
Konkoly Csaba egyelőre csak arra koncentrál, hogy klubcsapatának, az Audi-ETO-nak mutassa a helyes irányt.

 

Izgalmas feladat lenne

„Semmilyen konkrétumot nem tudok mondani. Hajdu János amikor felkért bennünket segítőjének, már akkor mondta, hogy hosszabb távon is el tudna bennünket képzelni a válogatott mellett. Mindkettőnk azonban klubcsapatnál is dolgozik, s most én elsősorban a győri munkára koncentrálok, mert hamarosan kezdődik a bajnokság, majd a Bajnokok Ligája. Igazán nem is gondolkodom ezen a kérdésen. Olyannyira nem, hogy ha esetleg ma vagy holnap valaki feltenné nekem a kérdést: lennék-e a magyar női válogatott szövetségi kapitánya, nem tudnék mit mondani. Már csak azért sem, mert a döntés nem kizárólag az én kezemben van. Az ETO elnökségének is áldását kellene adni, főleg, ha nem »másodállású« kapitányt képzel el a szövetség" – mondta Konkoly Csaba, aki hozzátette: akárki is legyen a kapitány, a feladat mindenképpen komoly kihívást jelent számára, hiszen generációváltás előtt áll a keret. Ebben komoly szerep juthat a legutóbbi macedóniai junior-világbajnokságon ötödik, Róth Kálmán irányította válogatott tagjainak, ők egyébként korosztályuknál két évvel fiatalabbak voltak a nyári világversenyen.

„Úgy gondolom, minimum négy-, de inkább nyolcéves ciklusban lenne érdemes gondolkodni, úgy, ahogy azt tették korábban például a norvégok is. Persze ehhez nagyobb türelemre lenne szükség, mert míg északon »belefért« korábban egy tizedik hely a vb-n, nálunk már nem biztos, hogy ennek nem lennének következményei" – nyilatkozta a győri szakember.

Öröm is és gond is lenne

Az Audi-ETO elnöke, egyben az MKSZ alelnöke, Vanyus Attila sem tudott semmi újdonsággal szolgálni.

„Korai lenne elébe menni a dolgoknak. Az biztos, csütörtökön az évadnyitó kerti partink előtt összeül a klub elnöksége, ahol ez a téma is szóba kerül majd. Ki kell alakítani egy álláspontot arra az esetre, ha Konkoly Csabát valóban felkérné a szövetség a válogatott mellé. Természetesen egyik oldalról ez nagy öröm, a győri munka újabb komoly elismerése lenne, de legalább akkora gondot is okozna nekünk" – mondta a zöld-fehér klub első embere.

Olvasóink írták

  • 2. tar67 2008. szeptember 05. 08:09
    „Tobris!!
    Igazad van később elsősorban győrre koncentráljon!! Nehogy úgy játjon, mint Dr. Balogh P. a válogatott orvosa- ami szintén felhábotító.”
  • 1. tobris 2008. szeptember 04. 12:56
    „Konkoly Csaba még pár évig maradjon az ETO-nál. Késöbb lesz Ő még kapitány! De most első az ETO!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Élvonal helyett a műtőasztalon

Labdarúgás - Súlyos sérülést szenvedett Burányi Tamás, a Gyirmót tehetséges játékosa. A fiatal… Tovább olvasom