Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 22°C Még több cikk.

Koltai mesterhármasával győzött az ETO a Diósgyőr ellen

A labdarúgó NB I 6. fordulójában Koltai három góljának köszönhetően 3-0-ra győzött a Győri ETO FC együttese a Diósgyőr otthonában.

Jó iramú mérkőzésen 3-0-ás győzelmet aratott a Győri ETO FC együttese a  Diósgyőr ellen az OTP Liga 6. fordulójában. A győrieknél Koltai Tamás szenzációs gólokat szerzett, amelynek köszönhetően az ETO sorozatban negyedik győzelmét aratta.

 

Diósgyőr – Győri ETO FC 0:3 (0:1)

Miskolc, 8000 néző. Vezette: Szabó Zs. (Kelemen A., Medovarszki J.)


Diósgyőr: Rybansky – Vági (Jeff Silva 51.), Gal, Hanek, Gohér – Gosztonyi (Tisza 74.), Abdouraman, Elek, Gallardo (Seydi 62.) – Fernandez, Bacsa. 

Vezetőedző: Sisa Tibor.


ETO: Stevanovic – Svec (Tokody, a szünetben), Lipták, Takács Á., Dinjar – Kamber, Kronaveter, Pátkai (Nicorec 68.)– Varga R., Dina (Aleksidze 51.), Koltai. 

Vezetőedző: Pintér Attila. 


Kiállítás: Hanek (80.)


Gólszerző: Koltai (42., 57. 66.)


Sárga lap: Jeff Silva (67.), ill. Pátkai (50.), Nicorec (83.)


Edzői értékelések


Sisa Tibor: - Megérdemelten nyert az ETO. Valószínű kevesebbet birtokolták a labdát és kevesebb helyzetük is volt, de azokat remekül kihasználták. Próbáltunk irányítani, kinyíltunk és ezzel az ETO élni tudott.


Pintér Attila: -Remekül játszott a csapat, Koltairól nem is beszélve. Gratulálok a játékosoknak, megmutatták a srácok, hogy mennyire tudnak küzdeni. Sajnos két játékost is migrén miatt kellett lecserélnem, érdemes azon elgondolkodni, hogy ilyen melegben kell a csapatoknak játszani.Jó iramban kezdődött a mérkőzés, mindkét együttes előtt adódtak helyzetek. A győrieknél Kronaveter lapos lövése centikkel kerülte el a kaput, míg a hazaiaknál Gallardo és Bacsa veszélyeztetett, ám egyszer sem tudtak Stevanovic eszén túljárni.


A folytatásban is kiegyenlített mezőnyjátékot láthattak a nézők, az ETO és a Diósgyőr is könnyen megszerezhette volna a vezetést. Az utolsó tizenöt percben viszont a hazaiak játszottak mezőnyfölényben és sorra dolgozták ki a helyzeteket, ám egyik lehetőséget sem tudták gólra váltaniuk.


A számtalan diósgyőri próbálkozás ellenére a mérkőzés 42. percében egy gyors győri ellentámadás végén Koltai hatalmas góljának köszönhetően a zöld-fehérek szerezték meg a vezetést. A győri középpályás 20 méterről talált a felsőléc segítségével a hazaiak kapujába.


A szünetben kihasználta első cserelehetőségét Pintér Attila, a győriek vezetőedzője. Az első félidőben többször átjátszották a jobb oldalon Svecet, ezért Tokody lépett pályára. Utolólag azonban kiderült, a cseh játékos rosszul érezte magát és ezért nem tudott jó teljesítményt nyújtani.


A második játékrészben is a hazaiak támadtak erőteljesebben, ám a gyors győri ellentámadások mindig veszélyesnek bizonyultak. A zöld-fehérek második találata is egy ilyen szituáció után alakult ki, igaz Koltai lövését Ribánsky bevédte, de ez cseppet sem vesz le a győri középpályás érdeméből.


Nem egészen tíz perccel később a szenzációs formában játszó Koltai lőtt ismét hatalmas gólt a kapu bal felső sarkában, így 3-0-ra módosította az eredményt.


A harmadik győri találat után végleg eldőlt a mérkőzés, a hazaiak becsülettel küzdöttek, ám a szervezetten játszó győri védelmet egyszer sem tudták átjátszani. A találkozó 80. percében Hanek gólhelyzetben szabálytalankodott Aleksidzével szemben, amiért jogosan a kiállítás sorsára jutott. A megítélt szabadrúgást Dinjar remekül tekerte kapura, ám Ribánsky hatalmas bravúrral védett.


Szombati győzelmének köszönhetően sorozatban negyedik mérkőzésén nem talált legyőzőre Pintér Attila együttese, amely hat forduló elteltével tizenhárom pontot szerzett.


Online közvetítés:


Vége a találkozónak!


Két perc hosszabbítást jelzett a játékvezető!


83.p. Nicorec kapott sárga lapot Seydi felrúgásáért.


80.p. Aleksidzével szemben utolsó emberként szabálytalankodott Hanek, ezért a játékvezető kiállította a diósgyőri játékost. Dinjar szabadrúgása veszélyesen tekeredett a kapu bal felső sarka felé, ám Ribánsky hatalmas bravúrral szögletre mentett.


76.p. Seydi közeli lövését Stevanovic hatalmas bravúrral hárította.


74.p. Gosztonyi helyére Tisza érkezett a pályára.


68.p. Pátkait Nicorec váltotta a győrieknél.


66.p. Góóóól! Koltai lőtt hatalmas gólt a kapu bal felső sarkába.


62.p. Gallardo helyére Seydi érkezett a pályára.


59.p. Kronaveter indítása után Aleksidze lőtt bal lábbal kevéssel a felsőkapufa fölé.

 

57.p. Góóóól! Koltai cselezett bal oldalról középre, majd 14 méterről lőtt laposan a kapu közepe felé. A próbálkozás nem okozhatott volna gondot a hazaiak kapusának, ám Ribansky bevédte a labdát.

 

51.p. Mindkét vezetőedző cserélt. A hazaiaknál Vági helyére Da Silva érkezett, míg a győrieknél Dinát Aleksidze váltotta.

 

50.p. Koltai jobb oldali beadását Varga vette le, majd középre gurított az érkező Párkai felé, de Ribánszky kivetődve tisztázott.

 

48.p. Két gyors ellentámadást vezetett az ETO, de mindkét alkalommal az utolsó átadást elrontották.

 

Elkezdődött a második félidő!

 

A szünetben cserélt Pintér Attila. A jobb oldalon játszó Svec helyére Tokody érkezett.

 

Vége az első játékrésznek!

 

42.p. Góóóóól! Sorra dolgozta ki a helyzeteket a Diósgyőr, ám a győriek szerezték meg a vezetést. Gyors ellentámadás végén Koltai 20 méterről lőtt hatalmas gólt a felső kapufa segítségével.

 

40.p. Gallardo cselezett ki a bal oldalon két győri védőt is, majd középre gurított az érkező játékosoknak, de a győri védők tisztázni tudtak.

 

39.p. Gosztonyi jobb oldali beadása után Hanek csúsztatta meg a labdát, de nem veszélyeztette a győri kaput.

 

37.p. Beszorult a saját térfelére az ETO, percek óta mezőnyfölényben játszik a Diósgyőr.

 

34.p. Gohér 22 méteres szabadrúgása veszélyesen csapódott a kapu jobb oldala felé, de Stevanovic vetődve hárítani tudott.

 

33.p. Végi jobb oldali beadása után Fernando fejelt a kapu közepe felé, ám Stevanovic könnyedén fogta a labdát.

 

30.p. Gohér távoli szabadrúsa méterrekkel ment el a győri kapu felett.

 

25.p. Dinjar bal oldali beadására a hosszú oldalon érkezett Koltai, de a középpályás centikkel maradt le a labdáról.

 

23.p. Szabó Zsolt játékvezető a meleg miatt frissítő szünetet rendelt el a csapatoknak.

 

22.p. Bacsa cselezte ki Dinart a jobb oldalon, majd középre adott az érkező csatároknak, de Stevanovic jó ütemben jött ki és bele tudott ütni a labdába.

 

20.p. Fernando végezhetett el ígéretes szögből szabadrúgást, ám a próbálkozás a sorfalban elakadt.

 

18.p. Bacsa lőtt 14 méterről nagy erővel a kapu közepe felé, ám Stevanovic öklözve hárított.

 

16.p. Gyor ellentámadást vezetett az ETO a jobb szélen, de Koltai beadása pontatlan volt, így oda lett a lehetőség.

 

12.p. Gallardo emelt kapura 12 méterről, de Stevanovicnak nem kellett közbe avatkoznia. 

 

8.p. A kezdeti győri helyzetek után a hazaiak játéka is feljavult, az utóbbi percekben kiegyenlített a mérkőzés.

 

5.p. Ezúttal is a szlovén játékos iramodott meg középen és lőtt laposan centikkel jobb kapufa mellé.

 

2.p. Kronaveter távoli lövése méterekkel a kapu fölé ment.

 

1.p. A győriek kezdték a mérkőzést.

 

Diósgyőr – Győri ETO FC


Diósgyőr: Rybansky – Vági, Gal, Hanek, Gohér – Gosztonyi, Abdouraman, Elek, Gallardo – Fernandez, Bacsa.

ETO: Stevanovic – Svec, Lipták, Takács Á., Dinjar – Kamber, Kronaveter, Pátkai – Varga R., Dina, Koltai.Előzetes

A fordulót megelőzően a diósgyőriek a zöld-fehérekhez hasonlóan tíz pontot szereztek eddig a bajnokságban, ám több rúgott góljának köszönhetően a győriek a negyedikek, míg a hazaiak az ötök helyen állnak a táblázaton.

Koltaiék remek formában várhatják a találkozót, az elmúlt négy mérkőzésükből háromszor győztesen hagyták el a pályát, csak a Haladás ellen játszottak 1-1-es döntetlen a még 2. fordulóban.

 Pintér Attila, a győriek vezetőedzője jó mérkőzést vár szombaton és természetesen a szeretnék megszerezni a három bajnoki pontot.

 "Mindig is szervezett csapat volt a Diósgyőr. Így volt ez a tavaly és idén is. A tizenkettedik játékosuk a közönség, amely nagy erőt ad a DVTK-nak. Remélem, hogy telt ház lesz, és a mi játékosaink is átveszik majd a hangulatot, hogy minél eredményesebb teljesítményre legyenek képesek. Jó mérkőzésen nyerni szeretnénk, mert amikor az ETO pályára lép, mindenhol a győzelemre játszunk.  Mindig a soron következő mérkőzésre, az előttünk álló feladatra koncentrálunk, azt szeretnénk megoldani. Vannak problémáink, így csak az összecsapás előtt fogom kihirdetni a kezdő tizenegyet, de nagy valószínűséggel a múlt héten látott csapatot küldöm majd pályára." - fogalmazott Pintér a győriek hivatalos oldalán.

Sisa Tibor, a Diósgyőr vezetőedzője nehéz mérkőzésre számít, de bízik a hazai szurkolók segítségében.
 
"Egy szisztematikusan épített csapat a szombati ellenfelünk, amelyet játékosanyaga, feltételrendszere révén nem véletlenül jellemez szinte mindenki az egyik bajnokesélyesként - nyilatkozta Sisa Tibor, a DVTK vezetőedzője. - Mi azt szeretjük, ha ilyen csapatokkal küzdhetünk meg és nagyon szeretnénk bizonyítani, hogy fel tudjuk venni velük szemben a kesztyűt. Sokan azt hiszik, de nem vagyunk irigylésre méltó helyzetben, már csak a sérültjeink miatt sem. Nehéz mérkőzést várok, valamint nagy küzdelmet és azt szeretném, ha itthon maradna a három pont. A 12. játékosunk a Siófok elleni találkozón nagyon sokat segített, bízom benne, ezúttal is meg tudjuk örvendeztetni őket." - mondta el a hazaiak vezetőedzője.


Diósgyőr – Győri ETO FC
Játékvezeő: Szabó Zs. (Kelemen A., Medovarszki J.)

Diósgyőr: Rybansky – Vági, Gal, Hanek, Gohér – Gosztonyi, Abdouraman, Elek, Gallardo – Fernando, Bacsa.
Vezetőedző: Sisa Tibor

ETO: Stevanovic – Svec, Lipták, Takács Á., Dinjar – Kamber, Strestík, Trajkovics – Varga R., Dina, Koltai.
Vezetőedző: Pintér Attila.

A mérkőzésről online tudósítást adunk 14 órától.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Atlético Madrid nyerte az Európai Szuperkupát

Az Európa Liga-győztes Atlético Madrid hódította el az Európai Szuperkupát, mivel pénteken a monacói… Tovább olvasom