Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 21°C Még több cikk.

Koeman távozott: Egervári Sándor az új szövetségi kapitány

Egervári Sándor lett a magyar labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, miután Erwin Koeman szerződését közös megegyezéssel felbontotta a Magyar Labdarúgó Szövetség.


"Az elmúlt hetekben napirenden volt a szövetségi kapitány kérdése, úgy gondolom, ez volt az új elnökség egyik legnehezebb döntése - nyilatkozta Csányi. - Erwin Koeman vezetésével fejlődött a válogatott, és szép eredményeket ért el a világbajnoki selejtezőkön, ennek ellenére úgy döntöttünk, hogy váltunk. Egervári Sándorral határozatlan időre kötöttünk szerződést, remélem évekig, akár évtizedekig együtt dolgozhatunk majd. Tizenkét évvel ezelőtt már eldöntöttem, hogy ha egyszer lesz egy csapatom, akkor azt Egervári Sándor fogja irányítani."

A 60 éves Egervári korábban bajnokságot nyert a Dunaferr-rel (2000), valamint az MTK-val (1999, 2003), tavaly pedig bronzérmet szerzett az U20-as válogatottal az egyiptomi világbajnokságon.

"Remélem, meg tudok majd felelni az elvárásoknak - mondta első kapitányi beszédében Egervári Sándor. - Ismerem a magyar labdarúgást, a jelenlegi értékeinket, remélem, a tapasztalatommal, kis lépésekben, tudunk majd fejlődni."

A tréner elmondta: a következő két év az építkezésről szól majd, mindenképpen szeretne az "egyiptomi hősök" közül több fiatalt beépíteni a felnőtt válogatottba. Ugyanakkor hozzátette: első feladatának azt tartja, hogy a Koeman-éra alatt kegyvesztetté vált Gera Zoltán visszatérjen a nemzeti csapatba. Egervári szerint a Fulham légiósára szakmailag és emberileg is nagy szükség van, a jövő csapatát pedig az ő személyisége köré kívánja építeni.

"A magyar válogatott soha nem indulhat el úgy egy sorozatban, hogy esélytelen. A következő két évben be kell majd építenünk a fiatalokat, akik a 2012-ben kezdődő világbajnoki selejtezőknek már jó eséllyel indulhatnak neki. Ugyanakkor szeretnénk a most induló Európa-bajnoki kvalifikációs sorozatban is jól szerepelni, a második vagy a harmadik helyre odaérni" - mondta Egervári.

A tréner hozzátette: célja, hogy a válogatott ott legyen a 2014-es brazíliai világbajnokságon, amennyiben ez nem sikerül, akkor "rosszul végezték munkájukat, és váltani kell."

Egervári elárulta: az U20-as vb-bronzérmes játékosok közül legfőképpen Gulácsi Péterre, Koman Vladimirre, Németh Krisztiánra, Korcsmár Zsoltra, Debreceni Andrásra és Gosztonyi Andrásra számít.

Válogatási elveiről a szakember elmondta, nemcsak szakmai alapokon fog majd behívót küldeni, ugyanis mindennél fontosabbnak tartja, hogy azok a játékosok, akik felveszik a nemzeti mezt, tisztában legyenek azzal, hogy a hazájukat képviselik. Egervári egy új ötlettel is előállt: a jövőben szeretne létrehozni egy B-válogatottat, amelyben a Magyarországon játszó labdarúgók szerepelnének, és szerezhetnének nemzetközi rutint. Hozzátette: természetesen a légiósok nem véletlenül szerepelnek külföldön, de ha egy játékos nem kap lehetőséget saját klubjában, akkor bizony bátran hozzá kell nyúlni a hazai porondon futballozókhoz.

Egervári Sándor augusztus 11-én az angolok ellen a legendás Wembley Stadionban mutatkozhat be a nemzeti csapat kispadján.

A sajtótájékoztatón azt is bejelentették, hogy a szövetség új szakmai igazgatója Nyilasi Tibor lesz, a korábbi ferencvárosi válogatott játékos felügyeli többek között az utánpótlás-nevelést, az edzőképzést, a női, valamint a gyermeklabdarúgást. Nyilasi mellett szerepet kap az utánpótlás-nevelésben Both József is képzési igazgatóként, az U21-es válogatottat pedig a Szombathelyi Haladás eddigi vezetőedzője, Róth Antal veszi át.

Nyilasi Tibor elmondta: hatalmas feladatnak tartja, hogy megkapta ezt a posztot, amelyet elsősorban azért vállalt el, mert szeret a futball hátországában dolgozni, ugyanis mindennek ez az alapja.

A holland Erwin Koemant 2008. április 24-én nevezték ki szövetségi kapitánynak, összességében hét győzelem, négy döntetlen és kilenc vereség a mérlege a válogatottal, utolsó kilenc mérkőzéséből azonban mindössze egyszer nyert. Szerződése augusztus 12-én jár le, de a munkavégzés alól felmentették.

Koeman távozásával kapcsolatban Csányi Sándor elmondta: a szakemberrel könnyedén meg tudtak egyezni, a sajtóban megjelent 100 milliós "fájdalomdíjnak" nagyjából egyharmadát kellett csak kifizetni neki.

Olvasóink írták

 • 15. LAZA 2010. július 26. 15:19
  „Ami a magyar fociból a leginkább hiányzik az a kőkemény munka!
  Az,hogy a mi focistáink gyorsaságban és állóképességben ennyire le vannak maradva még az európai középmezőnytől is abban a most kinevezett szövetségi kapitánynak is bőven része van.
  Csak nehogy megsértődjenek a fiúk a kemény edzésektől mert akkor jönnek a zakók és én pedig mehetek!
  Ez volt és van a magyar "siker edzők hitvallása az elmúlt 20 év folyamán.
  Az utánpótlás nevelés pedig tisztelet a kivételeknek de valójában a pancserok privilégiumává vált.
  Élen a testnevelő tanárok túlsúlyba kerülésével!”
 • 14. FW190 2010. július 26. 10:54
  „#lali84

  Köszönöm! Ránk férne!”
 • 13. lali84 2010. július 26. 10:42
  „FW190!!!
  teljesen igazad van
  legyen igy”
 • 12. Primax 2010. július 25. 21:50
  „Teljesen mindegy, hogy ki a kapitány.”
 • 11. FW190 2010. július 24. 10:56
  „Nagyon régen sikerült elérnünk a negyediknél jobb helyezést a csoportmérkőzéseken.
  Teljesen mindegy, hogy ki volt a szövetségi kapitány, tehát valószínű nem itt volt a
  probléma gyökere.
  Abban szerintem nincs vita, hogy jelen helyzetben nincs más választásunk, minthogy
  alulról kezdjünk el építkezni. Bíztató jelek vannak - edzőközpont Telkiben, Puskás Ferenc
  Futballakadémia, a Lokinál a BL pénzeket szintén egy Futballakadémiába fektetik, hogy ne
  menjünk messzebb - Lipóton termálvízzel fűtött füves - műfüves pályák épülnek egy
  edzőközpont keretein belül, bronzérem (!) az U20-as VB-n, stb.
  Elindultunk egy ,,ajaxakadémiás" pályán, ami szerintem jó irány. Hogy a változás kivel
  valósulhat meg? Már bocsánat, de lesz*rom!
  Lehet én miattam Kisteleki, Csányi, gyurcsány, Egervári, Orbán, vagy akár maga az Ördög!
  A lényeg: álljon már végre irányba a hajó!!!!!! Csányi nyilatkozata több szempontból is
  szimpatikus volt. Azt mondta, hogy megvan a türelem az új kapitánnyal szemben (a német
  Válogatottnak 1928 óta 10 (!!!) szövetségi kapitánya volt, nekünk ´90 óta 14...), valamint
  el fogja távolítani a labdarúgásból a semmittevő élősködőket. Csányival pénz (még több
  pénz) áramolhat a futballba, amit remélhetőleg nem horribilis fizetésekre költenek, hanem
  okosan használják majd fel.
  Ahogy Puskás Öcsi mondta: Kis pénz, kis foci. Nagy pénz nagy foci. Mennyire igaza volt!

  Geráról annyit, hogy jelenleg ő a legjobb magyar játékos. Szükség van rá. Nagyon.
  Persze ha a fiatalok (hála Istennek vannak) beérnek, ez változhat.
  Addig is: HAJRÁ MAGYAROK!!!!!”
 • 10. okostojas007 2010. július 24. 09:20
  „GERA ???
  azt tudjuk hogy a fullhamban hány kilométert fut egy mecsen..
  nem véletlen hogy a válogatott mecsen nem mérik...
  döbbenetes különbség lenne...
  remélem a telefonszámlát egervári fizeti mert rajta kívül más nem akar beszélgetni
  az alibi királlyal ....”
 • 9. Ibrox 2010. július 23. 23:13
  „IV.Béla kapisgálod...”
 • 8. IV.Béla 2010. július 23. 23:07
  „Nagyon sok tehetségünk van, utánpótlás szinten Európa-szerte nyerik a kölykök a tornákat, viszont utána van egy hatalmas szakadék, aminek sajnos nincs is alja. A gond az, hogy amíg Magyarországon a gyerekeket egyből versenyeztetik, addig külföldön az egyéni (technikai, taktikai, SZEMLÉLETBELI) képzésre mennek rá, amiből később sokkal nagyobb előnyt szereznek - azon az áron, hogy nem verik meg az U10-es csapataik a magyarokat. :)

  Ahogy Túra is mondja, a "szakemberek" egy rossz belterjes üvegházban nőnek és gyarapodnak, amibe nem lehet kívülállónak nem lehet bekerülni. Ugyanaz az edzői slepp vándorol csapatról csapatra, naná, hogy így nem lesz soha eredmény. Hála az égnek, az ETO-nál Pintér új szemléletet hozott. Biztos, hogy neki is beleszólnak a munkájába valamennyire, de a szemlélet, amit kezd átadni, eddig jónak bizonyul (amúgy ezért kellenek a külföldi játékosok a csapathoz, mert a magyarok nem hajlandóak úgy "pinyősen" dolgozni).

  Egerváriról két éve azt mondták a stuttgartiak, hogy húszéves taktikával próbált meg nyerni itthon, úgyhogy így készítse mindenki tapsolásra a kezét.. Koemannal legalább végre, hosszú idő után először hoztuk a kötelező meccseket, és még Máltától sem kaptunk ki. Mintha valami elindult volna, de hát a politika és Viktor apánk ismét közbeszólt. Na mindegy, szurkoljunk Picasso Sándornak, hátha meglesz a csoportban a negyedik hely vele..”
 • 7. CsabaKiraly 2010. július 23. 21:37
  „Ideje lenne mar megszuntetni a jelenlegi nemzetek VB-t es helyette KLUB Csapatok VB-t kezdeni. Nem csak nalunk van az, hogy bizonyos jatekosok (nalunk gera peldaul) soha nem teszi ki magat a nemzeti csapat sikere-ert. Ertheto is, minek kockaztassa a "szalonnajat" amit klub csapata fizet meg akkor is ha a kispadon tolti ideje javat? Nalunk meg nincsenek olyan gazdag focistak akiknek mar a penz vajmi keveset jelent mivel milliokat raktak el a hazi-perselybe es csupan a FOCI DICSOSEG szamit, mint pelkdaul Beckham aki vert izzad azert, hogy bekeruljon a nemzeti valogatottba. Ugye senki se ketelkedik, hogy gera (akarattal irom kis-betuvel a nevet) nem tartozik ebbe a csoportba es nemhogy vert de meg vizet se izzad hazaja sikere-ert.
  Legyen CSAK Klub-Csapat VB es akkor minden focistanak vert kell izzadni ha nem akar orokre a kispadon gubbasztamni. Legkozelebb javasolni fogom a FIFA-nak amikor villas-reggelire megyek hozzajuk. :))”
 • 6. Csetneky 2010. július 23. 21:21
  „Vajon itt is kamatoztatja majd a rajztudását? Na de félre a tréfával, hajrá magyarok! Bár nehéz lesz. Nagyon.”
 • 5. Patriot 2010. július 23. 20:35
  „Idegesítenek az olyan emberek mint Túrabakancs, nem szeretem ha valakivel mindig egyet kell értenem. Na ez a pali meg mindég a szívemből szól.”
 • 4. Vincent_Hana 2010. július 23. 20:18
  „Aki azt hiszi hogy bármi meg fog változni, legalább is jó irányba, annak sürgősen orvosi ellátásra van szüksége...
  Vannak tehetséges fiataljaink, de nincsenek edzőink.
  10-20 éve ugyanazt a kört járjunk, néha egy külföldi kanyar bevételével együtt.
  NEM LESZ EBBŐL SEM SEMMI.
  Csak az időt meg a sok lóvét pazarolják már megint.
  Sebaj. Hozzászoktunk. Ehhez is. Már.”
 • 3. Club_Hajó 2010. július 23. 17:55
  „Az jó hogy az U20-asra építenek, velük tényleg oda lehetne érni az élvonal közelébe, de......
  ....sajna mikor megkapják a nagy lóvét elszalad velük a ló: pia, drog, buli hegyek.
  Azért remélem tévedek...”
 • 2. sumegi007 2010. július 23. 17:23
  „Már nagyon furdal a kíváncsiság, hogy mégis milyen összeállításban lesz majd a válogatott az augusztusi angolok elleni meccsen.

  1. hozzászólás Túrabakancs 2010.07.23. 15:07

  "Ugyanaz a bagázs ismétli mindig magát a szövetségi kapitányok posztján.
  Néha ezt megtörik egy-egy tehetségtelen pénzéhes külföldi macsóval, de
  aztán minden folytatódik elölről. Tehetségeket kellene nevelni már régóta,
  és akkor majd egy egyszerű olcsó edző is csodákat tudna tenni a magyar
  labdarúgás eredményessége területén. Persze ehhez sok munka kell, az meg
  ugye fárasztó és büdös.,,

  Egyetértek veled.”
 • 1. Túrabakancs 2010. július 23. 15:07
  „Ugyanaz a bagázs ismétli mindig magát a szövetségi kapitányok posztján.
  Néha ezt megtörik egy-egy tehetségtelen pénzéhes külföldi macsóval, de
  aztán minden folytatódik elölről. Tehetségeket kellene nevelni már régóta,
  és akkor majd egy egyszerű olcsó edző is csodákat tudna tenni a magyar
  labdarúgás eredményessége területén. Persze ehhez sok munka kell, az meg
  ugye fárasztó és büdös.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Evezés: győriek nyerték a bajnoki pontversenyt

A Győri Vízügy-Spartacus Evezős Klub nyerte a 111. országos bajnokság pontversenyét, a csapat 334,5… Tovább olvasom