Kisalföld logö

2016. 10. 01. szombat - Malvin 13°C | 23°C

KO 11 és fél millióért

Exkluzív interjút adott lapunknak Nagy „Csonttörő” János, győri származású ökölvívó.

Nehéz volt utolérni kedden Nagy „Csonttörő" Jánost, aki végül este adott exkluzív interjút a Kisalföldnek. Elmondása szerint lapunk az egyetlen magyar újság, amelynek nyilatkozik, mégpedig azért, mert mindig korrekten tájékoztattunk a vele kapcsolatos történésekről.

Beszélt a Barrios elleni összecsapás előtti zaklatásairól is: például a testén lévő reklámfeliratot krémekkel és törülközővel igyekeztek eltávolítani, noha az előzetes megállapodás szerint viselhette.
A hétvégén hazatér Győrbe és a családjával, a barátaival pihen, horgászik és főzőcskézik. Szeretne feltöltődni, hogy fitten kezdje újra az edzéseket. Ismerősök és ismeretlenek biztatása ad erőt számára az ökölvívás folytatásához.

– Hogy van, túltette már magát a vasárnap hajnalban történteken?

– Tulajdonképpen igen. Nem mondom, hogy repesek a boldogságtól, de sok választásom nincsen, mert visszacsinálni nem tudom a dolgot.

– Mi történt pontosan Los Angelesben?

– Magam sem tudom. A májamra mérte az ütést az ellenfelem, s bár akartam továbbmenni, mégis képtelen voltam rá.

– Elég nehezen sikerült elérni. Csak nem bujkál?

– Szó sincs róla, de úgy döntöttem, hogy nem adok interjút. A Kisalföldnek is csak azért, mert eddig is és a mostani vereség után is végig korrekt maradt. Sajnos jó néhány lapról ez nem mondható el. Tele vannak az újságok mindenfélével. Leginkább persze a pénzzel vannak elfoglalva, de nagyon messze járnak az igazságtól.

– Negyvenmillió forintot emlegettek a meccsel kapcsolatban. Ezek szerint nem igazak a számok?

– Egyáltalán nem. Itt és most elmondom, bruttó tizenegy és fél millió forintot ígértek, de egyelőre még ez sem érkezett meg a számlámra. Majd ha megkapom, akkor leszek biztos, mennyit is kapok.

– Győzelem esetén mennyit kapott volna?

– Ugyanennyit. Fix megállapodást kötött a menedzsment.

– A hírek szerint a mérkőzés előtt számos atrocitás érte. Barátja, Kovács Attila szerint nem az a Nagy János volt a ringben, akit ő ismer. Egyetért ezzel?

– Én nem akartam ezekre hivatkozni, mert nem ez a dolgom, nekem a boksz volt a feladatom, de tény, nem ment minden zökkenőmentesen. Például menedzserem, Rácz Félix úgy állapodott meg a mérkőzést közvetítő tv-csatornával, hogy a nadrágomon két, a hátamon pedig egy szponzor szerepelhet. A bemelegítés során azonban végig azzal zaklattak, hogy a hátamról eltüntessék a feliratot. Fél órán át dörzsölték vizes és száraz törülközővel, krémekkel is kenték, s talán csak azért adták fel, mert látták, hogy nem tudják leszedni. Arra azonban jó volt, hogy teljesen megzavarjanak, noha ismétlem, egyáltalán nem erre fogom a vereséget. Rosszkor, rossz ütésbe szaladtam bele.

– Annyit már lehet tudni, hogy folytatni szeretné pályafutását. Honnan kell újrakezdenie?

– Pontosan én sem tudom, valószínűleg a ranglistákon a tizedik-tizenötödik hely valamelyikére esek vissza, s innen három-négy mérkőzéssel vissza lehet kerülni megint a legjobbak közé. A célom elsősorban ez, mert így magamnak is bizonyítanék.

– Miért került szóba egyáltalán a befejezés?

– Mert még nem kristályosodott ki számomra, miként tervezi velem a jövőt. Annyi biztos, most egy hónapig pihenek. A hétvégén valószínűleg megyek is Győrbe, ahol a barátaimmal horgászni, főzőcskézni fogok. Rám fér a teljes kikapcsolódás, mielőtt edzőmmel, Klein Csabával újra nekilátunk a kemény munkának.

– Ezek szerint a barátok kitartanak ön mellett.

– Természetesen igen, s ez jólesik, mint ahogy az is, hogy az utcán ismeretlenek is leszólítanak, hogy fel a fejjel, s ne adjam fel. Ez is erőt ad ahhoz, hogy folytassam.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Remek erőpróba előtt

Pécsett az európai uniós országok 4. ökölvívó-bajnokságon húsz ország mintegy száztíz bokszolója… Tovább olvasom