Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Klement Tibor tiszta szívvel távozik

Klement Tibor, a Győri ETO FC ügyvezetője szerdán úgy ment be a munkahelyére, hogy öt nap múlva már nem ő lesz az ügyvezető, hétfőtől nem ő vezeti a nagy múltú klubot.

A lemondása – melyet Tarsoly Csaba elnök-tulajdonos korábban elfogadott – ugyanis ekkor lép életbe.

– Mi jutott eszébe először, amikor szerdán belépett a stadionban lévő irodájába?

– Ezt a festményt és ezt a fotót még el kell vinnem, mert ezek az enyémek – mutat az iroda falára Klement Tibor. – Egyébként nincsenek bennem rossz érzések, azt gondolom, a klubnál töltött idő alatt mindent megtettem a sikerekért, amit lehetett, tiszta lelkiismerettel távozom.

– Szinte napra pontosan tíz évig volt az ETO ügyvezetője, hiszen 2003. november 1-jétől dolgozott itt. Milyen mérleget készített erről az évtizedről?

– Büszke vagyok az elért eredményekre, szinte mindent megnyertünk, amit magyar klub megnyerhet. Bajnoki cím, érmek, Szuperkupa-győzelem sorakozik a listán. Többször lettünk elit akadémia, kétszer megkaptuk a „Családbarát stadion" címet.

A búcsúzó Klement Tibor álmaiban az ETO majd még sokáig vissza-visszainteget. Fotó: H. Baranyai Edina
A búcsúzó Klement Tibor álmaiban az ETO majd még sokáig vissza-visszainteget. Fotó: H. Baranyai Edina


Nyáron a klub történetének legsikeresebb szezonját zártuk az utánpótlás területén, több mint negyven korosztályos válogatottunk van. Jó úton haladnak a nemzetközi kapcsolataink, erre példa a legutóbbi Audi-kupán részt vett világhírű klubok sora. Persze mindezeket még lehet fokozni a jövőben, hiszen a fejlődés lehetősége adott.

– Ha ennyire sikeresnek ítéli meg az ETO működését, akkor miért váltott mégis?

– Amint a klub közleményében is szerepelt, új kihívásokat akarok keresni.

– A szóbeszéd szerint azért történt a szakítás, mert egy jó ideje már nem élvezte Tarsoly Csaba bizalmát és Pintér Attila visszatérése után egyre inkább ellehetetlenült.

– Erre csak azt tudom mondani, hogy a klub tulajdonosa, Tarsoly Csaba sokat tesz azért, hogy az ETO minél sikeresebb legyen. Pintér Attila visszahozatala őt igazolta, a csapat megnyerte a bajnokságot.

– Mi az, amiben esetleg hiányérzete van?

– Vannak ilyen dolgok is. A győri önkormányzattal már régen szorosabbra kellett volna fűzni a kapcsolatokat. Az eddigieknél is nagyobb erőfeszítéseket kellett volna tenni azért, hogy még több győri cég szponzorálja az ETO-t. Nem sikerült jelentős mértékben magunk mellé állítani a győri szurkolókat. Úgy, ahogy azt a klub tulajdonosa várta tőlünk.

– Említette, hogy sikeresnek tartja az ETO utánpótlását. Ehhez képest elég kevés saját nevelésű fiatal kap helyet az NB I-es csapatban...

– Az ETO célja minden évben a nemzetközi kupaszereplést jelentő helyezés megszerzése. Ebben az éles bajnoki küzdelemben nehéz azt a keskeny utat megtalálni, amelynek során az eredményesség sem szenved csorbát és a fiatalok beépítése is megtörténik. Az edzői szakmán belül is egy speciális adottság kell ahhoz, hogy mindkét terület maradéktalanul működjön.

– A családjának több tagja is az ETO-nál dolgozik különböző beosztásokban. Őket mennyiben érinti a távozása?

– Amikor elváltak az útjaink, rákérdeztem erre Tarsoly Csabánál. Ő azt mondta, az ETO-nál nincs boszorkányüldözés, a szeretteimet a munkájuk alapján fogják megítélni a jövőben is.

– Pakson, Sopronon, az MLSZ-en át vezetett az útja Győrbe. Hogyan tovább, marad a városban?

– Még nem tudom, egyelőre nincs konkrét állásajánlatom. Elsődlegesen szeretnék továbbra is a futballban dolgozni, ezért oda kell mennem, ahol munkát kapok. De nem tagadom, nagyon megszerettem Győrt, értékes kapcsolatokra, barátokra leltem itt. Lehet, hogy az élet más területén kell elhelyezkednem.

– Az emlékeken kívül mit visz magával a stadionból?

– Azoknak a munkatársaimnak a segítőkészségét, a kitartását és talán a szeretetét, akik tíz évet vagy annál kevesebb időt dolgoztak velem.

Olvasóink írták

 • 1. vadfruttik 2013. október 11. 18:19
  „Először:"új kihívásokat akarok keresni"..
  később a hogyan továbbra:"Még nem tudom, egyelőre nincs konkrét állásajánlatom.Elsődlegesen szeretnék továbbra is a futballban dolgozni, ezért oda kell mennem, ahol munkát kapok."
  A mai világban elég bátorság a semmire felmondani..felmondani???
  "Ezt a festményt és ezt a fotót még el kell vinnem, mert ezek az enyémek"....no comment.
  Sok sikert Klement úr a továbbiakban!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kettő-egy - ide, kettő-egy - oda

A Ligakupa 3. fordulójában az SVSE-GYSEV nyerni tudott Tatabányán, ugyanakkor a Gyirmót FC Győr… Tovább olvasom