Kisalföld logö

2018. 10. 17. szerda - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Klement távozik

Klement Tibor öt év után távozik a Matáv Sopron labdarúgócsapatának klubigazgatói székéből. A sportvezető maga kezdeményezte a felügyelőbizottságnál a szerződés megszüntetését, amelynek nincs köze a soproniak rossz rajtjához.
– Magánéletemben történt változás miatt kértem a felügyelőbizottságot, hogy augusztus 23-i hatállyal közös megegyezéssel bontsuk fel a szerződésemet – indokolta váratlannak tűnő döntését Klement Tibor. – Családi okok miatt Vácra költözöm, ahol szeptemberben a fiamnak már kezdődik az iskola, így addigra ott is mindennek a helyére kell kerülni.
– Miért mostanra időzítette a távozását?
– Az előző bajnokság befejezését követően szinte azonnal neki kellett állni a nevezési anyag összeállításának. A több mint százoldalas dokumentációt minden gond nélkül fogadta el a liga. Ezt követően a játékoskeret kialakításán kellett dolgozni. A munka kellős közepén tehát nem lett volna stílszerű a távozás. Természetesen addig, amíg nincs meg az új ügyvezető, s nem történik meg az átadás-átvétel, addig még a soproniak szolgálatában állok.
– Mivel tagja az MLSZ elnökségének, a futballtól nem szakad el teljesen. Várható, hogy később újra klubcsapatnál vállal szerepet?
– Tizenkét éve vagyok főállásban labdarúgó-vezető. Egyelőre azonban csak az biztos, hogy az elnökségi tagságom megmarad. Hogy ezenfelül lesz-e más jellegű munkám a fociban, az még kérdéses. Mindenesetre nem erőltetem a dolgot.
– Milyen emlékekkel távozik Sopronból?
– Minden szempontból sikeres öt évet hagyok magam mögött. Mikor idekerültem, a csapat stabilan a másodosztály középmezőnyében foglalt helyet, ma pedig az élvonalban szerepel. Természetesen ez nem az én sikerem, hanem a közös munka eredménye. A felügyelőbizottság tagjaitól is mind szakmailag, mind emberileg sokat kaptam, így fájó szívvel, de kellemes szájízzel adom át a helyemet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Horvátországi tapasztalatok

I-es női csapata az Arany Liga elnevezésű nemzetközi felkészülési kézilabdatornán. A győriek a… Tovább olvasom