Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 18°C Még több cikk.

Klement az ETO új edzője

Klement István személyében tegnap kinevezték a Győri ETO FC új vezetőedzőjét.

A cél az, hogy az utánpótláskorú játékosokat beépítse a felnőttcsapatba úgy, hogy a következő bajnoki szezonban már rutinosabban léphessenek pályára a jobb eredmény reményében. Egy gólerős bal oldali támadó leigazolását tervezik.

Kinevezték a Győri ETO FC új vezetőedzőjét, Klement Istvánt, aki 2007. január 1-jétől látja el a tisztét, a megbízatása határozatlan időre szól.

„A klub vezetése a felnőttcsapat gyenge szereplése miatt december 5-én fogadta el Pajkos János korábbi vezetőedző lemondását. Ezt követően a klub szakmai igazgatója, Reszeli Soós István és Klement Tibor ügyvezető igazgató több lehetséges jelölttel is tárgyalt az elmúlt időszakban, s a tárgyalások végén Klement Istvánt jelölték vezetőedzőnek. A klub tulajdonosa, Tarsoly Csaba a vezetőedző- jelölttel személyes beszélgetést folytatott, majd az ezt követő egyeztetés után a mai napon nevezték ki az új vezetőedzőt" – olvasható a klub hivatalos honlapján ( w w w. e t o. h u ).

Klement István a klub ügyvezető igazgatójának, Klement Tibornak a bátyja, 2004óta dolgozik a Győri ETO FC-nél, ahol 2004–2006 ősze között a ligacsapat edzője volt. A 2004–2005. évi szezonban 3. helyezést, a 2005–2006. évi szezonban 2. helyezést ért el a csapattal, majd 2006 őszétől Pajkos János vezetőedző mellett a felnőttcsapatnál pályaedzőként tevékenykedett.Klement István pályaedzője Szabó Ot t ó lesz, akivel már korábban is együtt dolgozott a klubnál, amikor a ligacsapatot irányította. A felnőttcsapat szakmai stábjának további tagjai változatlan felállásban segítik az új vezetőedző munkáját.

Az üzleti és a sportvilágban is találunk pozitív példákat arra, hogy testvérpár eredményesen működik, elég csak a fogathajtó Lázár fivéreket említenem. Úgy gondolom, mi is inkább erősítjük egymást a munkában. Szerintem egyáltalán nem etikátlan, hogy én vagyok az ügyvezető, a bátyám pedig a vezetőedző. Tarsoly Csaba tulajdonos is úgy vélekedett, Klement István egy tehetséges edző, akinek a karrierjét ne akadályozza az, hogy én leszek a főnöke" – nyi - latkozta Klement Tibor.

A Győri ETO FC a 11. helyen zárta az őszi szezont, ami a szezon elején célkitűzésként meghatározott 5–6. helytől messze elmaradt. A klub tulajdonosa és vezetése azt a korábban kitűzött célt mindenképpen szeretné teljesíttetni, hogy az új vezetőedző az utánpótláskorú játékosokat a felnőttcsapatba beépítse úgy, hogy a következő bajnoki szezonban már rutinnal a hátuk mögött léphessenek pályára a jobb eredmény reményében.

„A Győri ETO FC vezetősége a magyar klubok közül elsők között hozta létre azt a klubmodellt, amely a saját utánpótlás-nevelés fontosságát hangsúlyozza és a saját nevelésű játékosokra építi fel a későbbi felnőttcsapat működését. Az új vezetőedző kinevezésével ez a munka változatlan kitartással folytatódik Győrben" – áll még a klub közleményében.nben a kinevezése után? – kérdeztük
Klement Istvánt, az új
ve zetőedzőt.

– Öröm és felelősség vegyesen. Nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy ilyen patinás klub vezetőedzője lehetek, szeretnék a neves elődökhöz méltó munkát vége zni.

– Gondolom, találkozott olyan megállapításokkal, hogy csak Reszeli Soós István bábja lesz a kispadon. Mit szól ezekhez?

– Ezekkel a kijelentésekkel nem tudok mit kezdeni, ha ezerszer cáfolom őket, akkor sem. Remélem, a csapat játéka és eredményessége majd megfelelő cáfolat lesz a számukra.

– Milyen célokkal lát munkához?

Sok füg attól, a sok sérült milyen állapotban lesz a februári rajt idejére. Kívánalom velem és a csapattal szemben is egy markáns, jól látható stílus kialakítása, amelynek a végeredményét élvezetes, nézhető mérkőzések jelentik. Remélem, ez párosul majd eredményességgel is. Három csatárral akarunk játszani.

– Lesz-e ehhez három csatár?

– Ez jó kérdés, a menedzsment egyelőre egy gólerős bal oldali támadó leigazolását ígérte. Január nyolcadikán kezdjük a felkészülést, akkorra talán már tisztább lesz a kép ebben a tekintetben is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Várják a szeretet ünnepét

A világbajnok fogathajtó gyõri Fehér Mihály két lánya is ezt a sportágat… Tovább olvasom