Kisalföld logö

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 2°C | 11°C Még több cikk.

Kizárólag a győzelem elfogadható

Az újonc Kaposvár ellen próbál javítani a hazai premieren a Matáv FC Sopron futballcsapata az MTK-tól a bajnoki nyitányon elszenvedett vereség után. Dajka Lászó nehéz meccsre számít, de bízik abban, hogy fiai otthon tartják a három bajnoki pontot.

– A következő három fordulóban három újonc – Kaposvár, Nyíregyháza, Vasas – ellen játszik a csapata. Gondolkodik kicsit előbbre is, vagy csak a mai összecsapásra koncentrál? – kérdeztük Dajka Lászlót, a soproniak edzőjét.

– Csak a következő feladatot nézzük, a héten a Kaposvár elleni mérkőzésre készültünk – adta meg a választ Dajka. – Nyíregyháza nemcsak térben, egyelőre még időben is messze van.

– Az MTK elleni vereség után volt valami, amire külön hangsúlyt fektettek a heti, Kaposvár elleni összecsapásra való felkészülés során?

– Próbáltunk úgy felkészülni, hogy sikeresen szerepeljen a csapat, ugyanis az újonc ellen csakis a győzelem az egyetlen elfogadható eredmény. A gondjaink ettől függetlenül ugyanúgy megvannak, Lambulic helyettesítése például még nem megoldott. Szerencsére a pótlására kiszemelt Debnár papírjai tegnap megérkeztek, így számíthatok a védő játékára.

Amint azt már korábban is mondtam, néhány, a csapathoz később érkezett vagy korábban sérüléssel bajlódó s az edzésmunkába csak később bekapcsolódó futballistát kondicionálisan még a megfelelő szintre kell hozni. Pk fáradtabban is mozogtak az MTK ellen, nekik még másfajta edzésmunkára van szükségük, mint a többieknek. A hét elején elég kemény terhelést kaptak a fiúk, de a hét második felében már a frissítésen volt a hangsúly. Ahhoz még kis időnek el kell telnie, hogy fizikálisan és mentálisan is mindenki egy szintre kerüljön, de ezt mindenképpen meg kell oldani a későbbi eredményes s zereplés érdekében.

Említette: csak a győzelem az egyetlen elfogadható eredmény az újonc Kaposvár ellen. Milyen meccsre számít, hogyan gyűjtheti be csapata a három pontot?

– Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, több okból is. A kaposváriaknak nagy előnyük a mi átalakuló csapatunkkal szemben, hogy ők évek óta együtt futballoznak, tehát egy egységes, összeszokott gárdát fogadunk. Ezen túlmenően, mivel hazai pályán nyertek a nyitányon, és Sopronban nem ők az esélyesek, veszítenivaló nélkül, felszabadultan játszhatnak. Nekünk azonban nem az ő lélektani helyzetükkel kell foglalkozni, hanem saját akaratunkat rájuk kell kényszeríteni és a saját játékunkat játszva mindenáron meg kell szerezni a három pontot. A játék nem valószínű, hogy olyan sziporkázó lesz, mint tavasszal volt, de most is számítunk a csapatnak tavasszal is rengeteget segítő szurkolóink biztatására.

– Ha már a remek tavaszi menetelés szóba került, ha nem is most, de később lehet olyan ez az új együttes, mint a tavaszi volt?

– Nézze, több válogatott vagy válogatottszinten futballozó játékos és egy válogatottformában védő kapus is távozott. Az, hogy sikerül-e Lambulicot pótolni, még mindig kérdéses. Ennek ellenére azt mondom, nem kizárt, hogy sikerül azt a szintet elérni. Mindenképpen az a cél, hogy azt elérjük vagy megközelítsük, de ez nyilván nem megy egyik napról a másikra. Éppen ezért a szurkolóktól a buzdítás mellett némi türelmet is kérnénk.

– Tervez-e változást az MTK elleni kezdőcsapathoz képest?

– Igen, Balogh János véd, Molnár Leventének az MTK ellen nyújtott teljesítményével nem voltam megelégedve. Addig versenyeznek, amíg valamelyikük meg nem győz róla tétmeccsen, hogy helye van a kapuban.

Bizakodó Kaposvár

Ami az ellenfelet illeti, a kaposváriak jól rajtoltak az élvonalban, hiszen nagyszerű játékkal 3–2-re verték a szintén újonc Vasast.
Pruckner László vezetőedző Sopronban is meglepetést remél. A kaposváriak hiszik, hogy szervezett játékkal pontokat szerezhetnek a Matáv otthonában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folytatódik a Button-ügy

A Jenson Button-BAR-Williams ügyben a két csapat a pilóta 2005-ös szerződésén vitázik, mindkét… Tovább olvasom