Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

Kivezetni a csapatot a kritikus helyzetből

Komjáti Andrásnak, a Matáv győri származású új szakvezetőjének neve a Vasassal forrt össze, játékosként 433 első osztályú találkozón szerepelt az angyalföldieknél. Edzőként is ott kezdett, 1990-től kilenc éven át volt a jelenlegi szövetségi kapitány, Gellei Imre segítője.

Dolgoztak együtt a Vasasnál, az MTK-nál és Siófokon, majd újra hosszabb időre visszatértek Angyalföldre. Komjáti önállóan 1999-től tevékenykedett vezetőedzőként és első szezonjában bronzéremig vezette a Vasast, amelynek köszönhetően 16 év után újra kijutott a nemzetközi porondra. Komjátit nem túl sikeres időszak követte a Fáy utcában, míg ő Debrecenben munkálkodott egy rövid ideig. Az előző évadban néhány forduló után a katasztrofálisan kezdő Vasas kispadján, tavasszal pedig szakmai igazgatóként dolgozott a piros-kékeknél.

– A szituáció, ahogy tavaly a Vasas, most pedig a Matáv kispadjára kerül, kísértetiesen hasonlónak tűnik. Ön is így látja? – kérdeztük a szerdai munkába állása előtti napon a Matáv új edzőjét.
– Szerintem csupán egyetlen hasonlóság van a két eset között – fejtegette Komjáti. – Ez pedig az, hogy eredménytelen kezdés után kerültem a kispadra. Az viszont úgy gondolom, jelentős különbség, hogy a Matáv mostani játékosállománya jóval erősebb, mint a Vasas tavalyi őszi kerete volt.
– Ha már szóba hozta a Matáv keretét, mennyire ismeri a soproni futballistákat?
– Azzal tisztában vagyok, hogy nem volt túl nagy a játékosmozgás, a korábbi években szereplő csapat megmaradt. A játékosok többségét úgy is ismerem, mint aki az ellenfelük az edzője volt, nagyjából tudom, ki mire képes. Három Matáv-futballistával pedig korábban már dolgoztam együtt, Tóth Andrással és Tíberrel a Vasasban, Komódi Lászlóval az MTK-nál, Gellei Imre pályaedzőjeként.
– Az idei bajnokságban látta már játszani a Matávot?
– Igen, eddig egyszer, mégpedig az Üllői úton a Ferencváros ellen.
– A gyenge rajt ellenére a vezetőség nem módosított az eredeti célkitűzésen, azaz a felsőházba kell jutnia a csapatnak. Ön szerint ez elérhető még?
– Úgy gondolom, jelen pillanatban az a legfontosabb, hogy ebből a mostani nehéz és kritikus szituációból minél előbb kikerüljön a csapat és utána szerintem meg lehet célozni a felsőházat.
– Sopronban úgy néz ki, hogy az elődje, Bognár György a frissen kinevezett klubigazgató, egyben a főnöke is lesz. Nem hat ez zavarólag?
– Ezzel kapcsolatban azt tudnám mondani, amikor egy új helyre megyek, természetesen kikérem és meghallgatom az elődöm véleményét, mielőtt munkához látok. Bognár Gyurival ráadásul korrekt és jó a kapcsolatom. Ami a főnökdolgot illeti, egyrészt úgy tudom, Gyuri Klement Tibor korábbi munkáját látja majd el, tehát a szakmai munkába nem nagyon szól bele, másrészt szakmai konzultációkra, megbeszélésekre mindig nyitott vagyok.
– Megvan már az ön szakmai stábja?
– Úgy gondolom, a Simon Tibornak és Bognár Györgynek is segítő Farkas Józsefnek ott van a helye a csapatnál. Jómagam pedig egy másik Farkassal, régi vasasbeli védőtársammal Farkas Tiborral megyek, nekem ő állandó segítőm, hiszen a Vasasnál és a Debrecennél is együtt dolgoztunk.

Korábban:

Bognár György a klubigazgató, Komjáti András az új edző (2002-09-02) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ronaldo felesége megsiratta csapatát

Noha Ronaldo rendkívül boldog, hogy az Internazionalétól a Real Madridhoz szerződhetett, felesége,… Tovább olvasom