Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Kiváló rajt, gyatra befejezés

A fásultan, kissé unottan kezdő vendégcsapaton valósággal átrohant az MKB.

Nem úgy indult a mérkőzés, hogy a vendégek emlékezetessé teszik a Diósgyőrrel egészségügyi okok miatt közös megegyezéssel szerződést bontó Földi Sándor búcsúmeccsét. A fásultan, kissé unottan kezdő vendégcsapaton valósággal átrohant az MKB, amely 11–0-ás rohammal indította a találkozót. Ezt követően kiegyenlített lett a találkozó.
Amilyen nagy kosáresőt hozott az első szakasz, olyan rosszul dobtak a felek a második negyed elején. A félidő végén azzal tette valamivel szorosabbá a meccset a Diósgyőr, hogy Kublina és Gardner jó pár lepattanót leszedett a soproni palánk alatt és ezeket követően kosarakat szerzett.

Térfélcsere után a vendégek lett játékosának, Kublinának jó dobóformája a többi vendégjátkosra is jótékonyan hatott. A diósgyőri játékosok szinte egymást múlták felül. A hazai csapat eközben teljesen elbizonytalanodott, nagyon sok labdát eladtak Natalia Hejková tanítványai, akik közül ekkor csak Blahuskova és nagy ritkán Kovacevic volt veszélyes az ellenfél kosarára. A vendégek fordítottak, szinte állva hagyták a soproni együttest.

Hiába kért időt Hejková, hiába volt a szünet a harmadik és a negyedik negyed között, lendületben maradtak a vendégek.
Fodor és Gardner képtelen volt hibázni, a zárószakasz elején tovább növelte előnyét a vendégcsapat. Egész pályás letámadásra jött ki az MKB, ám ez sem segített. Szívós munkával, valamint Kovacevic újabb hármasával három perccel a vége előtt ugyan felcsillant a remény a fordírtásra, ám az igazán kritikus pillanatokban újra megvillantak a diósgyőriek.

A vendégek sikere csak az előzmények alapján volt meglepetés, a látottak alapján viszont teljesen megérdemelt.
Natalia Hejkova: – Jól kezdtünk és talán ez ártott meg a csapatnak. A kiváló rajt után egész egyszerűen abbahagytuk a kosárlabdázást. Szünet után pedig már a kulcsemberek is elfáradtak. Nem volt olyan játékos, aki változtatni tudott volna a játék menetén.

Földi Sándor: – Nagyon szépen köszönöm a lányoknak ezt a szép búcsúmérkőzést, szurkolóinknak pedig a kitartást.
A Diósgyőr rendre visszaverte az MKB rohamait.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Geráék nem bírták a 2. félidőt a Manchester United ellen

Gera Zoltán csapata, a West Bromwich Albion csak az első félidőt bírta hazai pályán a Manchester… Tovább olvasom