Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Kiütéses győzelmet aratott az ETO Kaposváron

Magabiztos játékkal nagy arányú 5-0-ás győzelmet aratott a Győri ETO FC együttese Kaposváron. A zöld-fehérek már biztosan minimum ezüstérmesek a bajnokságban.
Fölényes, 5-0-ás győzelmet aratott a Győri ETO FC együttese a biztos kieső Kaposvár otthonában. A zöld-fehérek tetszetős támadásokat vezetve szép gólokat szereztek.

Kaposvári Rákóczi – Győri ETO FC 0-5 (0-3)
Vezette: Fábián (Berettyán, Horváth R.)

Kaposvár: Rusák – Dankwah, Diallo, Lebbihi (Thian, 27.), Hadaró – Bőle (Böjte, 81.), Firtulescu, Balázs B., Coroian, Florean – Murai (Dominik, 72.). Vezetőedző: Selymes Tibor.

ETO: Kamenár – Svec, Lipták, Lang, Dinjar – Kamber (Trajkovic, 71.), Pátkai, Strestík (Kalmár, 65.) – Varga R., Rudolf, Andric (Dudás, 77.). Vezetőedző: Horváth Ferenc.

Gólszerző: Andric (3.), Lipták (8.), Rudolf (31., 66.), Trajkovic (73.)

Sárga lap: Hadaró (30.), Murai (64.), Bőle (81.), Diallo (89.), illetve Kamber (10.), Strestík (11.), Lipták (60.)

Selmyes Tibor: - Fradi meccs után nagyon sok gólt kaptunk, kicsit látszik, hogy feladtuk a küzdelmet. Hiányzott nagyon sok játékos, fiatalokkal léptünk pályára, nekik még fel kell nőni az élvonalhoz. 

Horváth Ferenc: - Jól játszottunk, szép gólokat rúgtunk. Nagyon örülök, hogy érmet tudtunk szerezni. Szeretném megköszönni a feleségemnek, gyermekeimet, elnökünknek, nagyszerű stábomnak és a csapatnak ezt a tavaszt. Ha jó Isten megadja, akkor még bajnokok lehetünk. 


Remekül kezdte a találkozót a győri együttes, hiszen Pátkai labdaszerzését követően Rudolf remek mozdulattal sarkazott az előbbi játékoshoz, aki önzetlenül passzolt tovább a bal oldalán érkező Andrichoz, majd a szerb támadó higgadtan 10 méterről jobb lábbal, laposan a kapu közepébe passzolt. (0-1)

Sokáig nem kellett várni az újabb győri gólhoz, öt perc elteltével Dinjar bal oldali szabadrúgása után Lipták 12 méterről remekül fejelt a kapu bal oldalába. (0-2) Tíz perc sem telt el, de megnyugtató előnyt szerzett Horváth Ferenc együttese. 

Három perccel később viszont váratlanul Strestík két kezes lökése miatt büntetőhöz jutottak a hazaiak, ám Firtulescu bal lábbal fölé bombázott.

A folytatásban magabiztosan játszottak Pátkaiék, a hazaiak egyszer sem veszélyeztették Kamenár kapuját. Fél óra játék után Varga iramodott meg a jobb oldalon, majd a hosszún érkező Andrichoz ívelt, akinek lövését blokkolták a hazaiak, de a kipattanó Rudolf csapott le és közelről az üres kapuba passzolt. (0-3)

Az utolsó negyedórában sem változott jelentősebben a játék képe. A vendégek könnyedén birtokolták többet a labdát a korábban kieső Kaposvár ellen, de további gólt nem láthattunk, így megnyugtató 3-0-ás győri előnnyel vonultak öltözőbe a csapatok.


Szünetet követően nagyobb sebességi fokozatra kapcsoltak a hazaiak, de továbbra sem veszélyeztették különösen Kamenár kapuját, a távoli próbálkozásokat könnyedén fogta a szlovák hálóőr.

A kaposvári több labdabirtoklás ellenére a találkozó 66. percében Rudolf óriási góljával tovább növelte az előnyt az ETO. Andric bal oldalról passzolt középre a támadóhoz, aki átvételt követően bal lábbal 20 méterről gyönyörűen kilőtte a jobb felső sarkot. (0-4)

Győri találatot követően ismét Horváth Ferenc együttese játszott mezőnyfölényben, majd a találkozó 73. percében Trajkovic növelte tovább az előnyt. Dinjar jobb oldali szabadrúgása után Lipták passzolt középre Trajkovicshoz, aki egy méterről passzolt a kapuba. (0-5)

Egy perccel később a szerb játékos megszerezhette volna második találatát is, de a kifutó Rusákba lőtt. Az utolsó tíz percben már nem változott az eredmény, megérdemelten győzött ilyen nagy arányban az ETO Kaposváron. A győriek biztosan ezüstérmesek a bajnokságban és továbbra is versenyben vannak a bajnoki címért.

Online közvetítés

90.p. Egy percet sem hosszabbított a játékvezető! Vége a találkozónak!

89.p. Diallo kapott sárga lapot szövegelésért.

84.p. Kalmár beívelése után Rudolf fejesét a gólvonalon hárította Rusák.

81.p. Bőle helyére Böjte érkezik a pályára.

81.p. Bőle kapott sárga lapot Dudás lerántásáért.

77.p. Andricsot Dudás váltotta a győrieknél.

76.p. Andric passzolt szépen középre Trajkovicshoz, aki óriási helyzetben a kifutó Rusákba lőtt.

73.p. Góóóól! Dinjar jobb oldali beadása után a hosszún berobbanó Lipták passzolt középre az érkező Trajkovicshoz, aki 1 méterről passzolt a kapuba. 0-5

72.p. Murait Luka váltotta a Kaposvárnál.

71.p. Kamber helyére Trajkovic érkezett a pályára.

66.p. Góóóóól! Andric passzolt balról középre Rudolfnak, aki átvételt követően bal lábbal 20 méterről gyönyörűen kilőtte a jobb felső sarkot. 0-4

65.p. Strestíket Kalmár váltotta a győrieknél.

64.p. Murai kapott sárga lapot reklamálásért.

61.p. Bőle távoli lövését magabiztosan fogta Kamenár.

60.p. Lipták kapott sárga lapot, Florescuval szemben szabálytalankodott.

52.p. Andric jobb oldali beadása után Varga fejelt kiszorított helyzetből, de Hadaróban elakadt a labda.

51.p. Bőle bal oldali beadása Florescu felé tartott, Kamenár időben lépett közbe és szerezte meg a labdát.

46.p. Elkezdődött a második játékrész!

45.p. Vége az első félidőnek!

44.p. Thian távoli lövését könnyedén fogta Kamenár.

40.p. Az utóbbi percekben főként mezőnyjátékot láthattunk, egyik együttes sem veszélyeztette a kaput.

31.p. Góóóóól! Varga futott el a jobb oldalon, majd a hosszún érkező Andricshoz passzolt, aki levételt követően bal lábbal lőtt, de blokkolták a próbálkozását. A kipattanó viszont Rudolf elé pattant, aki higgadtan bal lábbal passzolt 5 méterről a kapu közepébe. 0-3

30.p. Hadaró kapott sárga lapot Rudolf felrúgásáért.

27.p. Lebbihi Badis helyére Thian érkezett a pályára a hazaiaknál. 

22.p. Rudolf indítása után Andric vette le a labdát a bal oldalon, majd bal lábbal lőtt a kapu közepe felé, Rusák biztosan fogta a labdát.

20.p. Pátkai bal oldali beadása után Rudolf kapásból lőtt bal lábbal 14 méterről kevéssel a felső léc fölé. 

12.p. Könnyedén szépíthetett volna a Kaposvár! Bal oldali szabadrúgásnál Strestík két kézzel lökte el Balázst az ötös vonalánál, amiért a játékvezető büntetőt ítélt és sárga lapot adott a győri játékosnak. A labda mögé Firtulescu állt, aki nagy erővel bal lábbal fölé bombázott.

10.p. Kamber kapott sárga lapot Florean felrúgásáért.

8.p. Góóóól! Dinjar jobb oldali szabadrúgása remekül csavarodott középre, a berobbanó Lipták 7 méterről a kapu bal oldalába fejelt. 0-2

3.p. Góóóóóól! Pátkai labdaszerzését követően Rufolf elé pattant a labda, aki gyönyörű mozdulattal sarkazott előbbihez, aki önzetlenül tovább passzolt a bal oldalán érkező Andric felé. A győriek támadója higgadtan laposan a kapu közepébe lőtt. 0-1

1.p. A győriek kezdték a találkozót.

Kaposvár – Győri ETO FC

Kaposvár: Rusák – Hadaró, Bőle, Diallo, Dankwah – Murai, Balázs B., Firtulescu, Florean – Badis, Coroian. Vezetőedző: Selymes Tibor.
Csere: Albert (k), Kovács O., Dominic, Böjte, Antal, Thian, Földes.

ETO: Kamenár – Svec, Lipták, Lang, Dinjar – Kamber, Pátkai, Strestík – Varga R., Rudolf, Andric. Vezetőedző: Horváth Ferenc.
Csere: Pogacsics (k), Burgos, Trajkovic, Wolfe, Kalmár, Dudás, Kronaveter.

Előzezetes
   
Gyakorlatilag bebiztosítja története hetedik bajnoki címét a listavezető Debrecen, amennyiben nyer a bennmaradásért küzdő Puskás Akadémia vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén.

Sikerükkel a hajdúságiak mindenképpen megőriznék hárompontos előnyüket a címvédő Győrrel szemben, azaz az utolsó fordulóban riválisuk legfeljebb csak utolérhetné őket pontszámban. Azonos pontszám esetén viszont előbb a győzelmek száma, majd a gólkülönbség rangsorol, s előbbit tekintve legfeljebb egyezhet a szám, míg utóbbi mutatóban behozhatatlannak tűnő, 18 gólos az előnye a Debrecennek.

Kondás Elemér csapata matematikailag akkor lesz bajnok a hétvégén, ha több pontot szerez Felcsúton, mint üldözője szombat este a sereghajtó és már kiesett Kaposvár vendégeként. A papírforma mindenesetre azt ígéri, hogy nem változik majd a különbség, már csak azért sem, mert a Debrecen három-, míg a Győr ötmeccses győzelmi sorozatban van.

Az Európa Liga-indulásért küzdő két együttes közül a harmadik helyezett Videotonra papíron könnyebbnek tűnő feladat vár, mivel az utolsóelőtti Mezőkövesd vendége lesz, amely legutóbbi négy bajnoki találkozóján kikapott, illetve hat mérkőzés óta nyeretlen. Ezzel együtt a hazai csapat nyilván mindent elkövet majd a győzelemért, amivel az eredmények kedvező alakulása esetén lehet még esélye a bennmaradásra.

Ugyanakkor ez is kevés lesz az élvonalbeli tagsága megőrzéséhez, ha az Újpest pontot szerez a vendég Kecskemét ellen, míg a Puskás Akadémia legyőzi a Debrecent. Amennyiben mindkét eredmény megvalósul, a Mezőkövesd már biztos kiesőként lép pályára vasárnap.

A Videoton közvetlen riválisa, a rosszabb gólkülönbsége miatt negyedik Ferencváros erősebb ellenféllel találkozik, az ötödik helyezett Haladáshoz látogat, amely az ősszel 3-0-ra győzött ellene vendégként. A fővárosiak mellett szól ugyanakkor, hogy a legutóbbi hét összecsapásukat megnyerték.

OTP Bank Liga, 29. forduló

péntek: Puskás Akadémia - DVSC-TEVA 19.00, v.: Bognár

szombat: Budapest Honvéd-MTK Budapest 14.00, v.: Erdős
MVM Paks-Lombard Pápa Termál FC 16.00, v.: Vad II.
Diósgyőri VTK - PMFC-Matias 16.00, v.: Becséri
Újpest FC - Kecskeméti TE-Phoenix Mecano 18.00, v.: Kassai
Kaposvári Rákóczi-Győri ETO FC 20.00, v.: Fábián

vasárnap: Szombathelyi Haladás-Ferencváros 16.30, v.: Andó-Szabó
Mezőkövesd-Zsóry FC - Videoton FC 18.30, v.: Iványi

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Graboplast maradt a győri kajak-kenu szponzora

Továbbra is a Graboplast a névadó főszponzora a Győri Vízisport Egyesület győri kajak-kenu… Tovább olvasom