Kisalföld logö

2018. 10. 18. csütörtök - Lukács 10°C | 21°C Még több cikk.

Kitti csodával határos gyógyulása

Sopron - Súlyos balesete után tért vissza a pályára Vámosi Kitti, az FC VÁTI Sopron futballistája. Állítja: nem tudja eléggé megköszönni azt a segítséget, melyet a környezetében élő emberektől kapott. Már két bajnoki mérkőzésen is pályára lépett.

Vámosi Kitti felépülését minden túlzás nélkül nyugodtan nevezhetjük csodával határos gyógyulásnak. A Kisalföldben korábban megírtuk, hogy a másodosztályban szereplő FC VÁTI Sopron fiatal, 20 éves irányító középpályása néhány hónapja rosszul lett és az egykori Matáv-pálya lelátójáról 10 méteres magasságból a földre zuhant. Súlyos fejsérülése miatt sokáig az intenzív osztályon ápolták, nemrég – hihetetlen akaraterőről tanúbizonyságot téve – mégis visszatért a futballpályára.

„Az augusztusi balesetem óta már több mint három hónap telt el. Az azt követő heteket elég súlyos állapotban töltöttem, de hála a hihetetlen szerencsémnek, valamint a környezetemben lévő sok segítőkész embernek, gyorsan elindultam a felépülés útján – mondta érdeklődésünkre Vámosi Kitti. – Már az öt hétig tartó kórházi kezelés alatt is rengeteg üzenetet és kedvességet kaptam a csapattársaimtól. Látogatásra csupán akkori edzőmnek, Horváth Antalnak és a technikai vezetőnknek, egyben csapattársamnak, Fekete Henriettának volt lehetősége és ők szinte mindennap éltek is ezzel, mindenben támogattak. Nagyon sokat köszönhetek nekik, mert a jelenlétükkel szinte az egész csapatot elhozták hozzám."

Újra a csapattársak között – az álló sorban jobbról a harmadik Vámosi Kitti. Már két bajnoki mérkőzésen is pályára lépett. Fotó: Nagy Gábor


Miután a futballista már nem szorult állandó kórházi ellátásra, egy szanatóriumba került, hogy ott gyógyuljon tovább.

„Ez a három hét szintén nagyon hasznosnak bizonyult – tette hozzá a játékos. – Főleg azért, mert az ottani kezelések után már olyan állapotba kerültem, hogy végre hazaköltözhettem és elkezdhettem az edzéseket is. Eleinte ugyan nem voltam képes részt venni a közös munkában, ám az élmény, hogy újra a csapattársaimmal lehettem mindennap, sokat jelentett nekem. Azért is, mert a többiek nagyon megértőek voltak és örömmel fogadtak. Utólag megtudtam, hogy ők is figyelemmel kísérték az állapotomat, aggódtak értem és sokat gondoltak rám."

Kitti – akit társai csak „Schuminak" becéznek, utalva arra, hogy a lány a társai szerint remek autóvezetői képességekkel van megáldva – számára az jelentette a legmegdöbbentőbb élményt, amikor meglátta a saját arcképével ellátott, csapattársak által készíttetett pólót, melyből minden játékos kapott egyet-egyet.

„Nem tudom, hogy kié volt az ötlet, de erre úgysem tudnék megfelelően reagálni, ahogy az elmúlt hónapok eseményeire sem – folytatta Kitti. – Azt a rengeteg törődést, segítséget, melyet ez alatt az idő alatt kaptam a családtagjaimtól, a barátaimtól, az ismerőseimtől és a csapattársaimtól, meghálálni úgysem tudom soha."

2007. november 24. minden bizonnyal örökké emlékezetes dátum marad a fiatal lány számára. Ezen a napon ugyanis ismét pályára léphetett másodosztályú bajnoki mérkőzésen. Sőt, ez elmúlt hétvégén, a Pálhalma elleni győzelemmel végződő szezonzáró meccsből is kivette a részét.
„Bár november 24-én csak szimbolikus két percet játszottam, az edzőm nagylelkű gesztusa sokat jelent nekem ebben a helyzetben. Most már aktív résztvevője vagyok az edzéseknek és bár a játéktudásom még közel sem a régi, ilyen támogatás mellett bizakodó vagyok, pozitívan gondolkodom a jövőt illetően" – mondta befejezésül Vámosi Kitti.

Olvasóink írták

  • 1. Tike 2007. december 12. 11:26
    „Örömmel olvasom h.jól vagy már Schumi!
    Én is hallottam h.mi történt..
    Remélem legközeleb találkozunk a pályán...
    Egy sport társad..Eszti”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az oroszokkal játszunk a legjobb nyolc között

Kézilabda - A magyar csapat már korábban bebiztosította a legjobb nyolc közé jutást a vébén. Sok… Tovább olvasom