Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 7°C Még több cikk.

Kisteleki levelet írt Platininek a skót bíró miatt

Várhidi Péter, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint játékosai egy órán keresztül szinte tökéletesen végrehajtották a taktikai utasításait a Törökország csapata ellen szerdán, Isztambulban 3–0-ra elveszített Európa-bajnoki selejtezőn.
„Lezártuk a széleket, szűkítettük a területeket, és amikor lehetőségünk adódott rá, akkor veszélyes támadásokat vezettünk – mondta a szakember csütörtökön. – Hiába birtokolták többet a labdát a házigazdák, sokszor csak oldalra vagy hátra tudtak passzolni, a kapunk elé ritkán jutottak el."

Várhidi úgy véli, hogy minden szempontból nagyon jó a nemzeti együttes összetétele.

„Szakmai és emberi szempontból is remek közösség jött össze. A meccs előtt féltettem a csapatot, hiszen ilyen pokoli hangulatban még nem játszottunk korábban, de a fiúk mentális erejét mutatja, hogy az első perctől függetlenítették magukat minden zavaró külső tényezőtől."

A szakember szerint fiatal csapata jó úton halad, de tovább kell fejlődnie, hogy olyan bírói tévedéseket is el tudjon viselni, mint a Gera buktatásáért elmaradt tizenegyes és a magyar csapatkapitány kiállítása volt a 63. percben.

„Mindenki számára nyilvánvaló, hogy a skót játékvezető óriásit tévedett. Én a mérkőzés után nem kerestem a kapcsolatot a bíróval, semmi értelme nem lett volna kérdőre vonni. Az eredmény úgysem változik, csak a saját helyzetünkön rontottunk volna. Az UEFA játékvezető-ellenőre látta a meccset, biztos vagyok benne, hogy a jelentésébe is beleírta, mekkorát hibázott a skót bíró, és tévedésével döntően befolyásolta a találkozó alakulását. Valószínűleg eltiltják egy időre. Ettől függetlenül most már elmondhatjuk, hogy a magyar válogatott jó úton jár, sínre került, egyre többen látják, hogy érdemes hinni a fiúkban."

Az MTI-nek arra a felvetésére, hogy az utóbbi találkozókon a jórészt idegenlégiósokra épülő gárdának nem voltak erőnléti gondjai, a kapitány azt mondta:

„Külföldön valamit másképp csinálnak, mint itthon, de tény, hogy azok a játékosok, akik csak nyáron hagyták el Magyarországot, pár hét alatt is rengeteget fejlődtek kondicionálisan és mentálisan. Olyan futballisták, akik külföldi klubjaikban csak percekre kapnak bizonyítási lehetőséget, sokkal jobb formában vannak, mint itthon rendszeres játéklehetőség mellett voltak. Nyilvánvaló, hogy a hazai klubokban folyó munkán kell valamit változtatni, de ennek megoldására én egyedül nem vagyok képes."

Levél Platininek

Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke levelet írt Michel Platininek, az európai szövetség (UEFA) első emberének. Az MLSZ első embere, aki betegség miatt televízión keresztül nézte meg a találkozót, felháborítónak minősítette Stuart Dougal bíró ténykedését.

„Az UEFA szabályai egyértelműek, mindenki tisztában van azzal, hogy a mérkőzés végeredményét nem befolyásolhatjuk, azt nem lehet megváltoztatni" - jegyezte meg Kisteleki, hozzátéve: „Ugyanakkor mégis a leghatározottabban fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy méltánytalanság történt, de igyekeztem a lehető legsportszerűbben fogalmazni abban a levélben, amit ma küldtem Michel Platninek, arra kérve: győződjön meg személyesen arról, hogy miért, mit és hogyan ítélt a skót bíró. Meggyőződésem, hogy tétlenül nem mehetünk el a történtek mellett, még ha tisztában is vagyok azzal, hogy Platini aligha fog a látottak ismeretében postafordultával sajnálkozó választ küldeni nekem. De ha nem teszünk semmit, akkor legközelebb ugyanez megismétlődhet velünk."

Palotai Károly meglepődött

Palotai Károly, a Győri ETO olimpiai bajnok labdarúgója, egykori kiváló FIFA-játékvezető: – Bevallom, meglepődtem a skót játékvezető döntésén, aki alaposan lemaradt Gera  helyzetéről, jó negyven méterről ítélt a magyar játékos ellen. Nem is értem, hogy a közelben álló asszisztens miért nem segített neki. A többszöri ismétlést megnézve egyértelmű, hogy a kapus szabálytalankodott a magyar játékossal, így tizenegyest kellett volna ítélni. Ilyen szinten ekkora hibára nem is emlékszem, gondolom az ellenőr jelentése alapján ez a bíró jó ideig nem fog újra nemzetközi mérkőzést vezetni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győr a nemzetközi atlétikai élet vérkeringésében

Atlétika - Vasárnap Győr városa végleg bekerül a nemzetközi atlétikai élet vérkeringésébe. A… Tovább olvasom