Kisalföld logö

2018. 09. 22. szombat - Móric 13°C | 25°C Még több cikk.

Kissé bosszantó bravúrezüst

Remek versenyzéssel az összetettben ezüstérmet szerzett a négy fordulóból álló Austria Four Cup elnevezésű osztrák országúti kerékpárversenyen a mountain bike kategóriában a soproni Horváth Csaba. <
illusztráció
Ugyanezen a viadalon, ugyanebben a kategóriában a szintén igen előkelő negyedik helyen végzett a 38 éves Bőhm Lajos.
A sorozat zárófordulójára a múlt hét végén Kremsben került sor, ahol kellemes hőmérséklet mellett igen erős szélben tekertek a kerekesek a Duna mentén.


A viadal abszolút rangsorában, azaz az igazi országúti specialistákkal közös összevetésben Horváth a 24., Bőhm pedig 62. Bár a Heavy Tours két hegyikerekese bravúrosan szerepelt az ausztriai országúti viadalon, mégis mindketten kissé bosszúsan tértek vissza a záróversenyről.
Különösen Horváth Csaba volt nekikeseredve, hiszen a mountain bike kategóriában győztes osztrák versenyző mindössze másfél másodperccel verte meg. Ha azt nézzük, hogy a négy futamon elért eredményből három számított az összesítésben és egy-egy viadal távja több mint száz kilométer volt, érthető a bosszúság. Több mint háromszáz kilométeren másfél perc különbséggel is borzasztóan kicsi, bosszantóan kevés. Ami Bőhm Lajost illeti, ő ugyanezen összevetésben másfél perccel maradt le a dobogóról.

A 38 esztendős sportember teljesítményének értékét növeli, hogy nem szenior kategóriában, hanem ugyanabban az összevetésben érte el a roppant előkelő negyedik helyet, amelyikben klubtársa, Horváth ezüstérmet szerzett. A négyfordulós viadalon összesen közel száz hegyikerekes „rándult át" az országútra, a Heavy Tours két versenyzője tehát igen erős és népes nemzetközi mezőnyben végzett a közvetlen élmezőnyben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni szépítés csak a hajrában

Grazer AK–Matáv Sopron 2–1 (1–0) Ritzing, előkészületi labdarúgó-mérkőzés, 700… Tovább olvasom