Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Kispestre csábították Bognárt

Szombaton és vasárnap a korábbi MLSZ-elnökkel, Kovács Attilával tárgyalt a Matáv klubigazgatója, Bognár György. Kovács, mint ismeretes, jelenleg a Kispest menedzsere, és Bognár György is a jelöltjei között szerepelt mint leendő vezetőedző. A soproni sportvezető nemet mondott a felkérésre.
– Valóban így volt, a múlt hét végén keresett meg Kovács úr, aki vázolta – egyébként szimpatikus – elképzeléseit – mondta a soproni klub igazgatója. – Izgalmas dolog, ha valakit edzőnek hívnak, én azonban Sopronban olyan munkát vállaltam, amelyet nem lehet egyik napról a másikra félbehagyni. Ez egy hosszabb távú feladat, rengeteg a munka, és ezért is mondtam nemet a kispesti menedzser felkérésére.

– Említette a sok feladatot. A vezetőségnek ilyenkor nyilván van munkája bőven. Melyek a legsürgősebben megoldandó problémák?
– Jelen pillanatban a csapat és az iroda „elhelyezésén" fáradozunk, mert abban az esetben, ha az év elején végre beindul a stadionépítés, költözni kell. Bár a meccseket a Káposztás utcában rendeznénk, edzeni csak máshol tudna a csapat. Most ennek a megoldásán fáradozunk a városi sportfelügyelőség vezetőivel, munkatársaival.

– A csapat háza táján mi a helyzet?
– Csütörtökön kezdődik a felkészülés, a tervek szerint ennek első szakaszában délelőttönként teremben, délutánonként pedig a Vasas-pályán edz majd a társaság. Január 19. és 25. között Zalakaroson edzőtáborozik a csapat, majd hazatér, és február első felében, 8-a és 15-e között Törökországban készül a tavaszra.

– A szünetekben örök téma: lesznek-e változások a játékoskeretben?
– Annyit tudok ezzel kapcsolatban mondani, hogy tárgyalunk játékosokkal, ám az ő szerződésük tiszteletben tartása miatt nem hozzuk nyilvánosságra, kik ők. Ehhez még két dolgot szeretnék hozzátenni. Az egyik, hogy csak olyan futballistákban gondolkodunk, akik valóban erősítést jelentenének a csapatnak, a másik pedig, hogy játékoskeretünk létszámának emelését nem tervezzük, magyarán csak akkor igazolunk, ha lesznek távozó labdarúgók.

– Nyilván vannak olyan futballisták a keretben, akikhez nem ragaszkodik foggal-körömmel a klub- és a szakvezetés. Ilyen játékosok iránt volt már érdeklődés?
– Nem, úgy gondolom, igazán mostantól indul be a játékospiac, a klubok irodáiban most kezdődik a munka.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Továbbjutott a Liverpool az F.A. Kupában

Az FC Liverpool idegenben 1-0-ára legyőzte a Manchester Cityt, így bejutott a legjobb 32 közé az… Tovább olvasom